33

Ankara Havacılık İş İlanları

1 şehir seçildi arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Seçili Filtreler (2)Filtreleri Temizle

Havacılık cancel
Ankara cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

Ankara Havacılık İş İlanları

Başkent Ankara, Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehridir. Büyüyen nüfusuyla iş istihdamını artıran şehir, her alandan insanı bünyesine alır. Büyük bir hızla yükselen ve gelişen iş hacmi sayesinde tercih edilen Ankara, farklı sektörlerde öne çıkmaya başlar. Birçok işletme, firma ve fabrikaya ev sahipliği yaparken aynı zamanda buradaki açık pozisyonlar, Ankara iş ilanları ile doldurulmak istenir. Son yılların sevilen ve araştırılan sektörlerinden biri olan havacılık; finans, satış, kalite kontrol gibi departmanları barındırır. Bu alanları gözetim altına alacak nitelikli elemanları ekibe almak için güncel Ankara havacılık sektörü iş ilanları yayınlanır. Sahip olduğun nitelikler ve eğitimlerden edindiğin belgelere göre havacılık sektörünün farklı birimlerinde kolaylıkla iş bulabilirsin.

Ankara’da Havacılık Sektöründe Çalışanlar Ne İş Yapar?

Havacılık sektörü, ilgi ve merakın giderek arttığı bir alandır. Bu yüzden bu alanda çalışanların ne gibi görevler yaptığı soruları sıklıkla sorulur. Öncelikle sektörle en alakalı bölüm havacılık yönetimidir ve bu bölüm 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu bölümden mezun olarak sektöre atılanlar genellikle havaalanlarında iş imkanı bulur. Ulaştırma, finans, yolcu ve müşteri hizmetleri gibi birimlere sahiptir. Fakat Ankara’da bu sektörde çalışmak için konulan eğitim şartı her ilan için geçerli değildir. Havacılık için genel olarak Ankara’yı tercih eden bireyler, iş hacminin geniş olduğunu bilerek başvururlar. Başka bir bölüm mezunu veya lise diploması bulunduranlar da Kariyer.net’teki onlarca iş ilanı arasından kendisi için bir fırsat bulabilir. Eğer bu alanda çalışacaksan Ankara’da bağlı olduğun birime bağlı olarak verilen görevler şunlardır:

  • Çıkabilecek projeleri göz önünde bulundurarak en verimli iş sürecini oluşturur,
  • Havaalanında ve çalışabileceğin çeşitli ofislerde güvenliği sağlar,
  • Pazarlama ve finans alanında uzman kişilerce müşteri ve firma arasında köprü olur, 
  • Çalışanları denetler, 
  • Giriş çıkışlarını düzenler,
  • Zor durumlarda kriz yönetimi yapabilir,
  • Kargo ve taşımacılık için firmanın anlaştığı lojistik sorumlularına kusursuz hizmet verir,
  • Makineler, elektrikli cihazlar, hava kompresörleri gibi çeşitli ekipmanların bakımını yapar.

Bu ve bunun gibi birçok göreve sahip çeşitli iş tanımları seçeceğin departmana göre değişiklik gösterir. Ankara havacılık sektörü iş ilanları yeni çalışma imkanlarını ve iş fırsatlarını bünyesindeki birimler aracılığıyla başlıklar altında toplar.

Ankara’da Havacılık Sektöründe Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Her iş ilanında olduğu gibi Ankara havacılık sektörü iş ilanlarında da çeşitli kriterler ve senden beklenen nitelikler bulunur. Başvurmak istediğin ilanı seçtikten sonra bu başlık altında yer alan açıklamalardan alman gereken eğitim, bilmen gereken yabancı diller, bu sektördeki deneyim süren gibi birçok detaya ulaşabilirsin. Bu bilgiler haricinde Ankara havacılık sektörü iş ilanları bay çalışma adayları için askerlik kriteri de bulunabilir. Ayrıca bazı ilanlarda ehliyet ve sürücü belgesi gibi sertifikaların olması gereken özelliklerini belirterek, ihtiyaç durumunda firma araçlarını kullanmanı gerektirecek görevlerin kilidini açar. Ankara, havacılık alanında yardım alınması gereken mühendislik ve vasıfsız işlerdeki pozisyonları da dolduracak bir nüfusa sahiptir. Fakat başka şehirlerden bu iş ilanlarına başvuran çalışma adayları da bulunur. Bunun için de başvuracağın firmanın senden ikamet etmeni istediği belirli bir bölge var mı incelemen gerekir.

Ankara’da Havacılık Sektörü Çalışma Ortamı ve Koşulları Nasıldır?

Girdiğin departmana göre çalışma ortamında ve mesai saatlerinde değişkenlik gösteren Ankara havacılık sektörü ilanları, bu konu hakkındaki soru işaretlerini giderecektir. Yönetim temsilcisi, montaj elemanı, tasarım mühendisi, operatör, elektronik teknisyeni kalite yönetim sorumlusu gibi birçok iş ilanı barındıran bu sektör; geniş bir çalışma yelpazesi sunar. Eğer yönetim temsilcisi, satış sorumlusu gibi bir birimde çalışacaksan bu ortam ofis tarzı bir mekan olacaktır. Fakat; mühendis, teknisyen, operatör gibi iş başlıklarına başvuracaksan Ankara’da doğrudan makine ve üretimle iç içe olacağın fabrika ya da atölye gibi bir ortamda görev alacaksın. Ankara havacılık sektörü eleman arayanlar genellikle tam zamanlı çalışma prensibi benimseyen adayları bünyesine katmak ister. Teknik ve pratik bilgi gerektiren bu sektör iş alımı yaparken koyduğu kriterlerle nitelikli çalışanlar arar. Eğer sen de seçtiğin ilan açıklamalarında belirtilen özellikleri taşıyorsan Ankara’nın iş kapılarından bir tanesi olan havacılığa adım atabilirsin.

Ankara havacılık iş ilanlarına nasıl ulaşılır?

Öncelikle aradığın ilanları kolaylıkla bulabileceğin kariyer.net’e girmelisin. Kariyer.net’e girdikten sonra anahtar kelimeler veya tam başlık şeklinde listelediğin ilanlar içinden kendine uygun olan departmanları bulabilirsin. Ankara’da bulabileceğin yüzlerce havacılık sektörü iş ilanları üzerinden önce aradığın özellikleri filtreleyerek senin başvurabileceğin nitelikte olan ilanları tek bir sayfada toplayabilirsin. Aklındaki iş tanımına uygun bir başlık görürsen o ilanı incelemeye alabilirsin. 

Ankara havacılık iş ilanlarına başvurmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?

Havacılık sektöründeki iş ilanlarına başvurmak için bazı özelliklere sahip olmak gerekir. Bunlar alınan eğitim, edinilen belge ve sertifikalar, öğrenilen yabancı dil gibi unsurlardır. Bu özelliklerin dışında bir de karakteristiksel yapın hakkındaki özelliklerin de önemlidir. Bu kişisel özellikler çoğunlukla; ekip çalışmasına uygun olman, kriz yönetimi yapabilmen, dinamik bir düşünce yapısına sahip olman gibi başlıklardır. 

Ankara havacılık iş ilanlarına kimler başvuru yapabilir?

Gerekli eğitimleri almış, istenen yabancı dilleri bilen ve sahip olmanı bekledikleri kişilik özelliklerini barındırıyorsan bu ilanlara başvuru gönderebilirsin. Bu özelliklere sahip çalışma adayları, Ankara havacılık sektörü iş ilanları bayan ve erkek alımlarında niteliklerini ve iş tecrübelerini işverenlere göndererek aradıkları iş fırsatını yakalayabilirler. Sen de profilini sahip olduğun detaylarla doldurursan, başvuru bekleyen firmalar seni daha iyi tanır.

Ankara havacılık sektöründe çalışmak için ne yapmak gerekir?

Ankara havacılık sektörü iş başvurusu için ilgili ilanlara başvurduktan sonra firmaların sana dönmesini beklemen ve sana belirtilen süre aralığı kadar sabretmen gerekir. İlan açan firmalar ve kuruluşlar kendilerine gönderilen her başvuruyu inceler, olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş sağlar. Kariyer.net’teki iş ilanlarına başvurarak Ankara’da havacılık sektöründe bir iş fırsatı yakalayabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara havacılık iş ilanlarında hangi belgeler aranır?

Havacılık tek bir alanmış gibi görünse de içinde birçok birimi barındıran bir alandır. Havacılık alanları denilince hava yolu, havaalanı ve kargo akla gelir. Havacılık alanında hizmet sunan işletmeler, emniyet yönetimi, muhasebe, planlanan uçuşlar ve insan kaynakları gibi birimlerde çalışacak insana ihtiyaç duyar. Ankara şehri, askeri havacılık alanında çeşitli iş imkanları sunar. Üniversiteler, havacılık bölümlerinde eğitim vererek bu alana insan yetiştirir. Alanından mezun kişiler uygun pozisyonlara yerleştirilmek üzere açılan iş ilanlarına başvuru yaparlar. Havacılık sektöründeki birimlerde istihdam sağlamak isteyen kişiler de uygun eğitim ve diplomalarla iş başvurusunda bulunabilir.

Ankara havacılık iş ilanlarında çalışma ortamları nerelerdir?

Havacılık sektöründe çalışanların çalışma ortamları görev alınan pozisyona göre farklılık gösterebilir. Havacılık üssü ve eğitim veren askeri karargâhlar, havacılık alanında hizmet verenlerin çalışma ortamları olabilir. Üniversitelerin Havacılık bölümleri de bu alandan mezun kişilerin istihdam sağladığı yerlerdir. Bunun yanı sıra hava ulaştırma işletmeleri ve havaalanları havacılık iş ilanlarında belirtilen çalışma ortamlarındandır.

Ankara havacılık iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Havacılık iş ilanlarına; pilotlar, hava trafik kontrol şefleri, kabin memurları, yetkili uçuş takibi görevlileri, güvenlik eğitmenleri ve hava aracı teknisyenleri başvuru yapabilir. Bununla birlikte havacılığa ilgi duyan ve havacılık eğitimi almak isteyen herkes, çalışmak istediği kurum ya da kuruluşa başvuru yapabilir.

En güncel Ankara havacılık iş ilanlarına nasıl ulaşılabilir?

Havacılık ile ilgili alanlara iş başvurusu yapmak isteyenler kariyer.net üzerinden ilgili filtrelemeleri kullanarak güncel ankara havacılık iş ilanlarına ulaşabilir. İncelenen ilanlar doğrultusunda kişiler, kendilerine uygun işlere kariyer.net üzerinden başvuru yapabilir.

notifications İş Alarmı kur