keyboard_arrow_down
47

Arşiv / Dokümantasyon İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search









Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Arşiv / Dokümantasyon cancel
KZV Havalimanları
Arşiv Uzmanı
KZV Havalimanları
Adana +1 il daha İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
Sektöründe Öncü Firma
Ofis Envanter Yönetimi Uzmanı
Sektöründe Öncü Firma
Ankara İş Yerinde
Tam zamanlı
3 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
CCN Holding
Arşiv ve Dokümantasyon Şefi
CCN Holding
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Tam zamanlı
22 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

Arşiv ve Dokümantasyon İş İlanları

Günümüzde gelişen taleplere göre birçok farklı meslek bulunmaktadır. Her alanda hizmet veren sektörler birbirinden farklı kriterlere ve koşullara sahiptir. Günümüzde bilgi ve belgenin kontrollü bir şekilde kullanılması, depolanması ve gerektiği zamanlarda başka ürünlere dönüştürülmesi oldukça önemli bir konudur. Bu bağlamda geliştirilen meslekler ve üniversitelerde açılan bölümler de gelen talepler doğrultusunda güncellenir. Arşiv ve dokümantasyon sahası da bu alanda hizmet veren sektörlerden biri olarak bilinir. Arşiv dokümantasyon iş ilanları incelendiğinde birçok farklı birimde çalışan elemanlara ihtiyaç duyulduğu görülür. Dokümantasyon sorumlusu iş ilanları da bunlardan biridir. Düşünce ürünü olan ve toplumu farklı alanlarda şekillendiren tüm bilgileri sınıflama, özelliklerine ve tarihlerine göre şekillerde dizayn etme işlemi dokümantasyon kapsamındadır.

Arşiv ve Dokümantasyon Mesleği İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?

Arşiv ve dokümantasyon farklı bilgi ve belgelerin çeşitli kriterlere göre tasnif edilmesi ve gerektiğinde kontrol edilerek farklı verilere daha kolay bir şekilde ulaşılması açısından önem taşıyan bir bilimdir. Günümüzde birçok farklı kurum ve kuruluşta arşiv ve dokümantasyon birimine ihtiyaç duyulur. Günümüzde bilimsel haberleşme oldukça sık kullanılan bir yöntemdir. Fakat hayatı daha konforlu ve pratik hale getiren bu tür uygulamalarda doğruluk, hız ve işlemlerin hatasız bir şekilde yapılması da ayrıca dokümantasyon ile ilgili önemli uygulamaları ortaya koyar. Arşiv ise çeşitli belgelerin ve  evrakların düzenli bir şekilde bir araya getirilmesi, toplanması ve yazılı kaynakların korunup saklanması için hazırlanan ortam olarak tanımlanır. Arşiv malzemelerinin gerekli şartlarda saklanması, tüm malzemelerin ve belgelerin korunması için gerekli olan ortamın hazırlanması, gerektiğinde verilere kolay bir şekilde ulaşılması bakımından arşivin ve arşivcilerin önemli bir yeri vardır. Arşivciler, arşivist olarak da bilinir. Arşivist olabilmek için kurumların gerekli gördüğü bölümlerden başarı ile mezun olmak gerekir. Belgeler, belgelerin bakımı, restorasyon, kurallara uygun bir şekilde belgeleri kontrol edebilme gibi birkaç farklı konuda bilgi sahibi olmak da önemlidir. Genel olarak bazı üniversitelerde bulunan “Bilgi ve Belge Yönetimi” bölümünü başarı ile tamamlamış olmak birçok kurum ve kuruluşta arşivci olarak çalışmanız için ilk adımıdır. Arşivlerde bulunan farklı birimler gereği Tarih, Edebiyat, Arapça, Farsça, Güzel Sanatlar gibi bölümlerden mezun olanlar da arşiv alanındaki iş ilanlarına başvuruda bulunabilir. Tasnif, restorasyon, belge okuma, dijital ortama aktarma gibi birçok farklı sahaların bulunduğu arşivler çeşitli alanlardaki ve konulardaki belgelerin muhafaza edilmesi açısından kıymetlidir. Arşiv ve dokümantasyon iş ilanları farklı şehirlerde ve çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından açılır.

Arşiv ve Dokümantasyon Çalışanı Ne İş Yapar?

Arşiv ve dokümantasyon elemanları bulunmuş oldukları kurumun vizyonu ve disiplin anlayışı doğrultusunda işlemleri yürütürler. Belgelerin arşive girişi ve düzenlenmesi olarak bilinen tasnifi, katalog ve envanterlerinin hazırlanması ve bu işlemlerin ardından belgelerdeki önemli verilerin araştırmaya açılması gibi basamaklar bulunur. Belgeler çok farklı hallerde gelebilir. Bunun için öncelikle belgelerin temizlenmesi ve tasnife hazır hale getirilmesi gerekir. Bu birimde çalışanların görevi belgelerin kullanılabilir hale getirilmesi olur. Bu işlemin ardından belgelerin düzenlenmesi ve tasnif edilmesi gerekir. Bu adımda tarihlere göre, konularına göre ve çeşitli kriterlere göre belgeler tasnif edilir. Tüm bu belgelere kolay bir şekilde ulaşılabilmesi için hazırlanan envanterlere gerekli bilgiler eklenir. Böylece yüzlerce farklı belgenin tüm öne çıkan özellikleri envanter üzerinde özetlenir ve işlemler daha kolay hale getirilir. Bu işlemlerin ardından kataloglama, bilgilerin dijital platforma ya da farklı yöntemler aracılığı ile araştırmaya açılması son adım olarak bilinir. Tüm bu farklı birimler için arşivlerin aldıkları eğitimler de bu nispette değişiklik gösterir. Ankara arşiv dokümantasyon iş ilanları ile ilgilenenler farklı birimlerde ve kuruluşlarda kolaylıkla iş bulabilirler. Tıbbi arşiv ve dokümantasyon iş ilanları hem Ankara’da hem de farklı birimlerde öne çıkan kategoriler arasında bulunur. Dokümantasyon elemanı iş ilanları da farklı şehirlerde çeşitli kurumlar tarafından açılabilir. 

Arşiv ve Dokümantasyon Mesleği İçin Hangi Eğitim Ve Belgeler Gerekir?

Arşiv ve dokümantasyon biriminde çalışmak için kurum ve kuruluşların belirlemiş olduğu talepler doğrultusunda farklı bölümlerden mezun olmak ve çeşitli sahalarda eğitim almak gerekli ve önemlidir. Çalışılacak olan belgenin içeriği, hakim olan dil, arşivin hangi biriminde çalışılacağı gibi birçok detayı da gerekli kılar. Genel olarak bilgi ve belge yönetimi bölümünü tercih eden arşivler bu bölümden mezun olan kişiler için öncelik tanıyabilir. Bununla birlikte Tarih, Edebiyat, İlahiyat, Farsça, Arapça gibi bölümlerden mezun olanlar ise özellikle Osmanlı arşivlerinde kolaylıkla çalışma imkanı bulabilirler. Dokümantasyon iş ilanları farklı sektörlerde kendini gösterir. Özellikle tıbbi dokümantasyon iş ilanları birçok çeşitli şehirde ve kurumlarda alım yapar. Dokümantasyon iş ilanları ile hem deneyimli kişiler hem de yeni mezunlar farklı sahalarda çalışma fırsatı yakalayabilir. Dokümantasyon elemanının taşıması gereken özelliklerden biri belgelerin ve bilgilerin istenilen şekilde düzenlenmesini ve muhafaza edilmesini sağlamaktır. 

Arşiv ve Dokümantasyon Çalışanlarında Maaşlar Nasıldır?

Arşiv ve dokümantasyon birimleri her kurumun ve firmanın kapasitesi, işleyişi ve iş hacmi doğrultusunda çeşitlilik kazanır. Bazı birimlerde restorasyon ağırlıklı çalışmalar söz konusu iken bazı kurumlar tasnif alanında önemli çalışmalar yürütür. Elbette tüm bu farklı işlemler farklı yoğunlukla çalışmaları da beraberinde getirir ve bu durum maaşlara yansıyabilir. Bulunmuş olduğunuz şehir, kurum ve kuruluşların vizyonları maaşlarınızı büyük oranda belirler. Ayrıca kamu kurumları ve özel kuruluşlarda maaşlar, özlük hakları, izinler, sigorta detayları da farklılık gösterebilir.

Arşiv ve Dokümantasyon Çalışma Koşulları Nasıldır?

Arşiv ve dokümantasyon birimleri farklı çalışma alanlarından oluşur ve her birimin çalışma yoğunluğu, belgelerin durumu birbirinden farklıdır. Tüm bu farklılıklar çalışma koşullarına da yansır. Bazı belgeler oldukça bakımsız, tozlu bir şekilde getirilir. Bu belgelerin bakımı, onarımı, üzerinde bulunan çeşitli unsurların temizlenmesi bir hayli zaman alır. Hatta yırtılma ve deforme olma durumları da söz konusu olabilir. Tüm bu farklı dış etkenler çeşitli yöntemler ile temizlenir. Belgeye zarar gelmemesi adına yapılan uygulamalar oldukça yoğun, hassas ve deneyim gerektiren bir çalışma sürecini de gerekli kılar.

Arşiv ve Dokümantasyon Malzemeleri Nedir?

Arşiv ve dokümantasyon malzemeleri her türlü yazılı evrak, resim, görüntü bandı, harita, plan gibi materyallerin genel adıdır. Böylece çeşitli bilgiler bu materyaller ile belgelenir ve koruma altına alınır. Kurum ve kuruluşların arşiv bölümünde yer alan malzemeleri ile çeşitli verilere kolaylıkla ulaşılabilir. Böylece bu verilerin daha düzenli bir şekilde istiflenmesi kolay hale getirilir.

Arşivlerde Hangi Birimler Yer Alır?

Arşivlerde belgelerin arşive girişi işlemine yürüten ilk birim farklı görev ve sorumluluklara sahiptir. Belgeleri temin etmek adına çeşitli kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçilir. Belgelerin taşınması noktasında gerekli kontroller ve takipler yapılır. Belgeler istenen yere ulaştıktan sonra açılan çuvallar ya da paketlerde ne ile karşılaşılacağı tam olarak bilinmez. Belgelerin temiz ve dokunulabilir hale getirilmesi için birçok farklı yöntem kullanılır. Ardından belgelerdeki bilgileri okumak için başka bir birim olan belge okuma ve tasnif birimine yönlendirilir. Burada belgenin hakim olduğu dili iyi bilen çalışanlar tarafından konular, başlıklar, tarihler net olarak okunur ve envanterlere kayıtları yapılır. Ardından belgelerin özetleri dijital ortamlara ve çeşitli veri depolama alanlarına aktarılır. Araştırmaya açık hale gelen belgeler istenen zaman diliminde ilgili kişiler ve kurumlar ile paylaşılır.

Sıkça Sorulan Sorular

Arşiv / Dokümantasyon iş ilanları için hangi nitelikler aranmaktadır?

Arşiv / Dokümantasyon için aranan nitelikler firmaların yayınladığı iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. Yayınlanan iş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, firmaların adaylarda aradığı nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Buna ek olarak ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen genel şartları öğrenebilirsin.

En güncel Arşiv / Dokümantasyon iş ilanlarını Kariyer.net'te nasıl görüntüleyebilirim?

Güncel Arşiv / Dokümantasyon iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel iş ilanlarına erişebilirsin.

Kariyer.net'te Arşiv / Dokümantasyon iş ilanları için başvuru süreci nasıl işliyor?

Arşiv / Dokümantasyon iş ilanlarını inceleyip, sana uygun iş ilanlarına ''Başvur'' butonuna tıklayarak kolayca başvurabilirsin. Başvuru yapmadan önce ilan detaylarını incelemeyi ve özgeçmişini güncellemeyi unutmamalısın. Başvurular incelendikten sonra uygun bulunman halinde işverenler seninle iletişime geçer.

Arşiv / Dokümantasyon iş ilanlarına başvuru yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Arşiv / Dokümantasyon iş ilanlarına başvuru yapmadan yapmadan önce, iş ilanı açıklamalarını detaylı bir şekilde inceleyebilir; firmaların belirlediği iş tanımını, adayda aranan özellikleri ve istenilen deneyim süresini göz önüne alarak sana en uygun iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

notifications İş Alarmı kur