396

Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Bilgi Teknolojileri / IT Uzmanı cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

İlanları konuma göre filtrele!

Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 8 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Bilgi Teknolojileri ve IT Uzmanı İş İlanları

Büyük özel şirketlerin ve devlet kurumlarının bilgi yönetim sistemleri, kişisel bilgisayarlar ile ev sistemleri için kullanılan IT terimi, İngilizce Information Technology kelimesinin kısaltılması ile oluşur. IT, bilgi teknolojileri anlamına gelir. Bilgi teknolojileri uzmanı iş ilanları ise bilgisayar sistemi, ağları, yazılımı, güvenliği, fiziksel donanımı, görüntülü ve sesli iletişimi gibi çeşitli alanlarda yetkin kişilere ulaşmak için yayınlanır. Teknolojinin temelini oluşturan iletişim ağlarının en büyüğü olan İnternetin de temelini, bilgisayar ağları ve birbirleri arasındaki iletişim oluşturur. IT uzmanı iş ilanları seçeneklerinde ise görev tanımı sürekli gelişen bilişim teknolojileri ile birlikte genişler. Teknolojinin, firmalara hizmet etmesini sağlayan IT uzmanları, edindikleri bilgi birikimi ve tecrübe ile bilişim sistemlerinin aktif kalmasını sağlar.

Bilgi Teknolojileri ve IT Uzmanı Mesleği İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?

Veri depolama, kategorize etme, sorgulama veya konuya özel sonuç üretme gibi işlemler yapan IT uzmanlarının, problem çözme odaklı çalışmaya yatkın olmaları gerekir. IT uzmanlarının, bilgi teknolojileri alanında dünyada yaşanan tüm gelişmeleri takip etmesi ve bu gelişmeleri işine adapte edip, uygulayabilecek bilgiye ve yeteneğe sahip olması gerekir. Geniş bilgi birikimi ve tecrübe gerektiren IT uzmanlığı, hataların büyük sorunlara yol açabileceği meslekler arasındadır. Bu sebeple IT personeli, dikkatli ve özenli çalışma becerisine sahip olmalıdır. IT uzmanlığı yapmak isteyen kişiler için güncel bilgi teknolojileri iş ilanları kategorisinde çeşitli seçenekler yer alır. İlanlarda eğitim kriteri başta olmak üzere farklı şartlar görülür. Firmalar; elektronik, bilgisayar, yazılım mühendisliği gibi genellikle matematik tabanlı bölümlerden mezun olmuş kişileri tercih eder. IT uzmanlığı yapacak kişinin, aritmetik düşünme ve analiz etme yeteneğine sahip olması şarttır. Birçok mesleğin aksine IT uzmanlığı daha bağımsız çalışmayı gerektirir. Bu sebeple IT uzmanlarının çoğu zaman sorun çözme aşamalarında yalnız karar vermeleri gerekebilir. Bu bağlamda IT uzmanlarının, mental olarak bağımsız ve bireysel çalışmaya da uygun olmaları gerekir.

Bilgi Teknolojileri ve IT Uzmanı Ne İş Yapar?

Bilişim teknolojileri, geniş ve çok katmanlı bir alandır. Bilgi teknolojileri iş ilanları seçeneklerinde bilgi teknolojileri üzerine belirli bir alanda uzmanlaşmış elemanların arandığı görülür. IT uzmanları; finans, ekonomi, hizmet, bilişim gibi birçok sektörde çalışma imkanı bulabilir. IT uzmanları, hem kamu kurumlarında hem de özel şirketlerde istihdam edilebilir. IT uzmanları birçok pozisyonda görev alabilir. He IT uzmanının ortak görevi ise şirketlerin ihtiyaçlarını belirleyerek bu ihtiyaçlara en uygun bilişim çözümlerini üretmektir. Bu kapsamda iş analisti, yazılım geliştirme uzmanı gibi farklı birçok pozisyonda, IT uzmanları görev alır. Network uzmanlığı, BT proje yöneticiliği, kurumsal kaynak planlama analistliği, kalite güvence analistliği ve veri analistliği IT sistem uzmanı iş ilanları seçeneklerinde en sık görülen pozisyonlar arasında yer alır.

Bilgi Teknolojileri ve IT Uzmanı Mesleği İçin Hangi Eğitim ve Belgeler Gerekir?

IT departmanlarında çalışabilmek için en azından ön lisans programı bitirmiş olmak gerekir. Firmalar, güncel IT uzmanı iş ilanları başlığı altında personel arayışını duyururken eğitim ve belge noktasındaki kriterlerini belirtir. Genellikle üniversite bitirmiş olmak esas alınır. Üniversitelerin bilgi teknolojileri bölümleri IT uzmanı yetiştirirken, kariyer hedefini bilgi teknolojileri departmanında odaklayan ve bu yönde gerekli eğitimleri ve sertifikaları alarak kendisini bu yönde geliştiren; yazılım, bilgisayar, elektronik mühendisliği mezunları da IT uzmanı olarak çalışabilir. IT uzmanı iş ilanı yayınlayan bazı firmalar; belirli bilgisayar programlarına hakim, yazılım ve donanım sertifikalarına sahip ve en az bir yabancı dil bilen kişileri tercih eder. Müdür, yönetici gibi üst düzey pozisyonlar için açılan iş ilanlarında genellikle 5 ile 10 yıl arasında iş tecrübesi istenirken; iş analisti, sistem ve network uzmanı ilanlarında genellikle 3 yıl tecrübe kriteri görülür.

Bilgi Teknolojileri ve IT Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?

IT uzmanı maaşları için belirli bir standarttan bahsetmek zordur. Büyük ölçekli özel işletmelerde veya devlet kurumlarında çalışan IT uzmanlarının maaşları görev aldıkları kurumun hacmine göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca uluslararası iş yapan firmalarda çalışan IT uzmanları, ulusal çapta hizmet veren firmada çalışan bir uzmana göre daha yüksek maaş alabilir. Diğer yandan sahip olunan sertifikalar, bilinen yabancı diller ve tecrübe gibi unsurlar maaşı direkt olarak etkiler.

Bilgi Teknolojileri ve IT Uzmanı Nasıl Olunur?

Kurumların; bilgi işlem, mühendislik, AR-GE, teknoloji gibi departmanlarında çalışma olanağı bulan IT uzmanları, genellikle bilgisayar, yazılım, elektronik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezundur. IT uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ve bilişim sektörü ile ilgili sertifikalara sahip olmak avantaj oluşturur. Bu alanda kendini yetiştirip, gerekli eğitimleri alan kişiler IT uzmanı olarak çalışma imkanı bulabilir. 

Bilgi Teknolojileri ve IT Uzmanı İş Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Farklı birçok sektörde ve departmanda görev alabilen IT uzmanları, iş başvurusu yaparken, öncelikle kariyer hedeflerini belirleyerek, bilgi ve tecrübelerine uygun pozisyonları seçmelidirler. İş başvurusu yaparken, işin tanımına uygun ise sahip olunan sertifikalar ve yeterlilik belgeleri eklenmelidir. Başvuru için iletilecek CV’nin güncel olması önem taşır. İşverenin ilanda belirttiği kriterlere uygunluk değerlendirilmelidir. Aday, firmanın çalışma şartları ve imkanları kendisine uyuyorsa iş için başvuru yapmalıdır.

Bilgi Teknolojileri ve IT Uzmanı Çalışma Alanları Nedir?

Bilişim başta olmak üzere hemen hemen her sektörde istihdam olanağı bulunan IT uzmanlığı, çeşitli departmanlarda ve farklı pozisyonlarda çalışabilme imkanı sunar. Çalışılan şirketin ihtiyaçları doğrultusunda ve iş takımı içerisindeki görevlendirmelere göre değişkenlik gösteren çalışma alanlarına sahiptir. IT uzmanları, bilgisayar destek analistliği, veri tabanı yöneticiliği, yazılım proje lideri, iletişim güvenliği uzmanlığı, yazılım geliştiriciliği, bilgisayar sistem analistliği, veri tabanı mimarlığı gibi farklı pozisyonlarda IT uzmanları çalışabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Tam zamanlı Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı iş ilanlarını nasıl bulabilirim?

Tam zamanlı Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Çalışma Şekli'' kategorisinden ''Sürekli / Tam Zamanlı'' seçeneğini tıklayarak keşfedebilirsin. Ayrıca dönemsel, proje bazlı, serbest ve yarı zamanlı iş ilanlarını da yine bu alandaki seçenekleri tıklayarak keşfedebilirsin.

Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı iş ilanlarına Kariyer.net'te nasıl başvurabilirim?

Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı iş ilanlarını Kariyer.net'te farklı tarih, pozisyon seviyesi ve konuma göre filtreleyebilir, sana en uygun ilanlara hızlıca başvurabilirsin.

Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı pozisyonu için en güncel iş ilanlarını görüntüleyebilir miyim?

Güncel Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı iş ilanlarına erişebilirsin.

Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı iş ilanları için hangi nitelikler aranmaktadır?

Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı için aranan nitelikler iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. İş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, adaylarda aranan nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Ayrıca ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen şartları öğrenebilirsin.

notifications İş Alarmı kur