keyboard_arrow_down
43

Bursa Lojistik İş İlanları

1 şehir seçildi arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Seçili Filtreler (2)Filtreleri Temizle

Lojistik cancel
Bursa cancel
HepsiJet
Bölge Operasyon Uzmanı (Marmara)
HepsiJet
Bursa İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Omuz Omuza Engelsiz İnsan Kaynakları
Teknoloji Yönetimi Uzmanı
accessible
Omuz Omuza Engelsiz İnsan Kaynakları
İstanbul (Tümü) +7 il daha İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün

Bursa Lojistik Sektörü İş İlanları

Bursa, Marmara Bölgesi’nin en büyük nüfusu sahip şehirleri arasında dördüncü sırada yer alır. Tarihî ve kültürel birikimi sayesinde dünya üzerinde yaşanabilecek nadir yerler arasında gösterilen Bursa, sahip olduğu iş olanakları ile de oldukça dikkat çekici bir şehirdir. Tarım, hayvancılık, tekstil ve sanayi alanlarında geniş üretim sahalarına sahip olan Bursa, mobilya ve otomotiv sektörlerinde de adından söz ettirir. Birçok firmanın ve fabrika, üretim için bu kenti tercih eder ve tesislerini burada kurar. Lojistik sektörü de kentte önde gelen iş sahaları arasında yer alır. Üretilen ürünün tüm sürecinden sorumlu olan bu sektörde çalışma olanağı bulabileceğin pek çok farklı departman ve pozisyon mevcuttur. Bursa lojistik iş ilanları ile eleman açığı bulunan firmalar çalışmak isteyen kişiler için istihdam sağlar. Bursa lojistik sektörü iş ilanları, birçok farklı markanın ve kurumun adı altında açılır. Kariyer.net’in geniş bir ilan havuzundan gerçekleştireceğin başvurular sayesinde Bursa’da lojistik sektöründe iş bulabilir ve kariyerine burada devam edebilirsin. 

Bursa’da Lojistik Sektöründeki Çalışanlar Ne İş Yapar?

Lojistik, bir ürünün ya da hizmetin ilk üretildiği andan son tüketiciye ulaşana kadar gerçekleşen sürecin düzgün yönetilmesidir. Bu süreç; ürünün nakliyesinden, depolamasına, gümrüklemesine ve dağıtılmasına kadar uzanan işlemlerin tümünü kapsar. Tüm sürecin titizlikle izlenmesi ve devam ettirilmesi gerekir. En uygun, pratik ve hızlı olan yollar seçilerek tüketiciye fayda sağlamak ve tüm bu çalışmaların en az maliyetle elde edilmesi lojistiğin temellerini oluşturur. Bu sektörde çalışmak istiyorsan sürecin parçalarını iyi bir şekilde anlamalısın. Tüm bunların yanı sıra çalışacağın departmanı belirlemeli ve bu departmanların gerektirdiği sorumlulukları göz önünde bulundurmalısın. Güncel Bursa lojistik iş ilanları sayesinde firmaların çalışanlardan beklediği özellikleri ve yeterlilikleri analiz edebilir ve seçimini bu doğrultuda yapabilirsin. 

Bursa’da Lojistik Sektöründe Çalışmak için Hangi Eğitim ve Belgelere Sahip Olmak Gerekir?

Lojistik sektörüne dâhil olmak istiyorsan, bu sektörde çalışabileceğin birden fazla departman ve pozisyon olduğunu bilmelisin. Lojistiğin tanımını yaparken bahsi geçen ulaşım, depolama ya da uygun fiyatlı ürünün bulunmasında pazar analizi gibi farklı kısımlarda değişik iş kolları mevcuttur. Her bir aşama adaylardan farklı yeterlilikler talep eder;

  • Pazar analizi yapacak kişilerin üniversitelerin ya da meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerinden mezun olması gerekir. Dış ticaret, lojistik yönetimi ya da uluslararası ilişkiler bu bölümlerden birkaçıdır.
  • Ulaşım aşamasında çalışmak isteyenler ise kullanacağı araç tipine göre ehliyet sahibi olmalıdır. Karayolu, denizyolu ya da havayolu, lojistik sektöründe aktif bir rol oynar.
  • Uluslararası alanda faaliyet gösteren lojistik firmalarında çalışan kişilerin yabancı dil bilmeleri talep edilebilir. 

Bursa lojistik sektörü eleman arayanlar, adaylardan departmanlara göre farklı tecrübeler de isteyebilir. 

Bursa’da lojistik sektöründe nasıl iş bulurum?

Kariyer.net’te yayınlanan ilanları inceleyerek Bursa’da lojistik sektöründe iş bulmak için ilk adımı atabilirsin. Kentte, lojistik ile ilgilenen, ithalat ve ihracat yapan firmaların ilanlarını inceleyerek senin için uygun olanlarına başvuru yapabilir, sektörde kendine yer edinebilirsin. 

Bursa’da lojistik sektöründe hangi meslekler öne çıkar?

Yurtdışı ya da yurt içi fark etmeksizin, lojistik sektöründe ihtiyaç duyulan en önemli pozisyon taşıt sürücülüğüdür. Tır şoförlüğü, gemi kaptanlığı ya da pilotluk, lojistik sektöründe büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle Bursa’daki firmalar bu alanda eleman alımı yapar.  

Bursa’da lojistik sektöründe vasıfsız iş imkânları nelerdir?

Bursa’daki lojistik şirketlerinde ürünlerin depolamasından ya da sevkiyatından sorumlu olarak çalışacak vasıfsız elemanlara ihtiyaç duyulur. Bu kişilerin genellikle en az ilkokul mezunu olmaları beklenir. Yeterli tecrübeye ya da istenilen belgelere sahipsen vasıfsız eleman olarak çalışabileceğin işler bulman kolaylaşır.  

Lojistik sektöründe en çok hangi alanda iş ilanı bulunur?

Türkiye’nin sahip olduğu stratejik konum, lojistik sektöründe başarılı firmaların kurulmasına ön ayak olmuştur. Dünyanın dört bir yanına dağıtılan ve satılan mallar, son tüketiciye kadar ulaşır. Böylesi bir durumda, lojistik sektöründe; satış, pazarlama, nakliyet, insan kaynakları, depolama gibi farklı alanlarda iş bulman da mümkün olur. 

Sıkça Sorulan Sorular

Bursa'da lojistik sektöründe lise mezunları için iş imkanı var mı?

Yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde faaliyet gösteren lojistik kuruluşları; kara, deniz ve uçak taşımacılığını esas alarak farklı düzeylerde taşıma hizmeti sunar. Bu bağlamda sektör içerisinde, farklı pozisyonlar açısından uygun olacak, farklı niteliklere sahip çalışan istihdamına ihtiyaç duyulur. Bu yelpaze içerisinde lise mezunu olarak iş imkanına erişmek isteyen vasıflı ve vasıfsız çalışan adayları için pek çok olanak yer alır. İşe kabul noktasında gerekli ehliyet ve araç sürüş becerisine sahipsen; sektörün şoförlük, kuryelik, iş makinesi operatörlüğü gibi konumları ile depo sorumlusu, ofis çalışanı gibi pozisyonlarında görev alabilirsin. Ofis veya sahada müşteri temsilcisi yahut hizmet personeli, çalışma alanlarında broker veya teknik personel olma şansına erişebilirsin.

Bursa'da lojistik sektöründe dönemsel işler nelerdir?

Yılın belirli periyotlarında olağan yoğunluğun üzerine çıkan lojistik faaliyetleri, belirli bir süreci kapsamak koşuluyla dönemsel iş imkanları sunar. Bu imkanların büyük bir çoğunluğunu vasılsı ve vasıfsız elemanlık düzeyinde verilen iş fırsatları oluşturur. Operasyon sorumlusu, şoför, kurye, taşımacılık ve depo işlerinde görevlendirilecek personel, ofis veri girişi veya sevkiyat alanlarında görev alacak çalışan ilanları, yaygın biçimde karşına çıkacak olanakları oluşturur. Öte yandan kabul edilen uzun süreli ekstra işler veya uygulacak olan bir proje için çeşitli pozisyonlarda çalışan istihdamına ihtiyaç duyulabilir. Bu noktada yönetici, pazarlama uzmanı, kalite danışmanı, İK uzmanı, koordinatörlük gibi vazife tanımlarında iş fırsatlarına erişebilirsin.

Bursa'da 2 yıllık lojistik mezunları hangi 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilir?

2 yıllık lojistik ön lisans bölümünden mezunsan ve diploma dereceni yükseltmek istiyorsan; DGS ile geçiş yapabileceğin pek çok bölüm mevcut. 2 yıllık lojistik mezunlarına zengin geçiş olanakları sunan eğitim sistemi içerisinde 4 yıllık Lojistik, Lojistik ve Taşımacılık, Ulaştırma ve Lojistik, Lojistik Yönetimi, Ticaret ve Lojistik bölümlerine geçerek yine tanımında lojistik olan diploma belgeni alabilirsin. Bunun yanı sıra İşletme, İşletme Yönetimi, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Havacılık Yönetimi ve Finans bölümlerine geçiş yapabilir, bu sayede mesleğinde daha fazla olanağa erişebilirsin. Öte yandan bu bölümlerin Bursa ve diğer kent üniversiteleri, ayrıca açık öğretim bölümleri arasında güncel olarak değişebileceğini belirtmek gerekir.

Bursa'da lojistik sektöründe iş olanakları nelerdir?

Zengin ticari hacmi ve avantajlı konumuyla öne çıkan Bursa, lojistik faaliyetlerinde zenginlik sergileyen bölgeler arasında gelir. Bölgenin yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde hizmet sunan firmalarında tek şube yöneticisi, bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, şube yöneticisi, operasyon yöneticisi gibi idari pozisyonlarda çalışabilirsin. Lojistik dalında sahip olduğun diploma veya bilgi düzeyi sayesinde ofis içi veya saha işlerinde operasyon elemanı, teknik eleman, veri giriş elemanı gibi çeşitli konumlarda, personel konumda çalışabilirsin. İletişim, pazarlama, çay servisi, temizlik, taşımacılık, sevkiyat, istifleme gibi dallarda ihtiyaç duyulan şoför, asistan, depo görevlisi, broker, teknik eleman ve daha pek çok konum arasından sana uygun olanı seçebilirsin.

notifications İş Alarmı kur