Sana özel CV örneklerine göre en doğru CV’yi hemen oluştur
Kariyer.net’e üye ol ve 72.000’den fazla iş ilanı arasından sana en uygun ilana hemen başvur!
Cv Tasarım

İngilizce CV Örneği                                    

İş hayatında artık hepimiz İngilizce’nin gerekliliğinin farkındayız. İngilizce bilmek ve akıcı konuşmak, hemen hemen tüm iş alanlarında yer alan bir kriter oldu. Hâl böyle olunca da işe alım süreçlerinin ayrılmaz bir parçası olan CV’lerin İngilizce yazılması ayrı bir önem taşıyor.

İyi seviyede bir İngilizce’ye sahipseniz özgeçmişinizi mutlaka İngilizce olarak da hazırlamalısınız. Başvurular arasından öne çıkmak, İngilizce bilginizi göstermek ve özgeçmişlerin İngilizce iletilmesini talep eden firmalara karşı önceden hazırlıklı olabilmek adına İngilizce özgeçmişi hazırlamanızda fayda var. Ayrıca İngilizce yazılan CV’lerin birçok yurtdışı bağlantılı şirketlere yapılan başvurularda olumlu etki yarattığı da bir gerçek.

 

Şüphesiz CV hazırlarken dikkatli ve titiz olunması gerekir. Ancak CV İngilizce olarak hazırlanıyorsa çok daha dikkatli ve titiz olunması gerekiyor. Çünkü İngilizce CV, dil bilgisi yetersizliği sebebiyle CV’de yer alan bilgilerin doğru ve anlaşılır olmaması, farkında olmadan yanlış bilgiler verilmesi, ön plana çıkarılmak istenen başarıların iyi ifade edilememesi gibi ciddi riskler taşıyor.

 

CV’nizi İngilizce olarak düzenlemeden önce anadili İngilizce olan profesyonellerin hazırladığı İngilizce CV’leri inceleyebilir ve mümkün olduğunca farklı formatlarda hazırlanmış CV’leri görerek fikir edinebilirsiniz. Hatta sizinle aynı alanda çalışan profesyonellerin CV’lerini incelerseniz, göreceğiniz bazı İngilizce kalıpları kendi CV’nizde de kullanabilirsiniz. Ad, soyad, sokak, cadde, il, ilçe, şehir, şirket adı, marka gibi özel Türkçe isimleri CV’nize Türkçe karakterler yerine İngilizce karakterlerle yazmanız ise İngilizce’nizin profesyonelliğini ve dil yeteneğinizi göstermesi açısından önemlidir.

 

Sadece İngilizce karakter kullanın

Özellikle yurtdışındaki yabancı bir kurumun pozisyonuna başvuruyorsanız CV’nizde yer olan Türkçe karakterlerin, gramer açısından hatalı olarak görülebileceği için tercih edilmemesi gerekiyor. Aşağıda çeşitli formatlarda, üzerinde küçük değişikliklerle hazır hale gelebilecek boş CV örnekleri yer alıyor. “İngilizce özgeçmiş nasıl yazılır?” diyorsanız, İngilizce CV örnekleri için tıklayabilirisiniz.

Diğer CV Örnekleri
CV Örnekleri
Boş CV Örneği
Yeni Mezun Stajyer CV Örneği
İngilizce CV Örneği
CV Örnekleri
Hazır CV Örneği
Avukat CV Örneği
Bankacılık Sektörü CV Örneği

Kariyer.net’te CV oluşturmak ve hemen iş başvurusu yapmak için tıklayın

İLANLARA BAŞVUR
DAHA FAZLA GÖSTER
Püf Noktaları
Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Gereksiz bilgiler eklemekten açının.Uzun paragraflardan kaçınmalısın. (CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılıyor) Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın.Genellikle "Times New Roman" veya "Arial" gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın.Kelime ve cümlelerin altını çizmemelisin. (İnternet adresleri hariç) İmla kurallarına dikkat etmelisin.Başvurduğun pozisyona uygun bir ön yazı hazırlamalısın. Genel başvuru yapıyorsan, ön yazında hangi alanda çalışmak istediğinizi belirtmelisin. Takım elbiseli çekilmiş fotoğraflar eklemelisin.Facebook fotoğrafın yerinde güzel.Silik, bulanık, arka planı karışık fotoğraflar eklememelisin. E-posta adresine özen göster, isim soyadından oluşan ciddi, telefonda da kodlaması kolay bir e-posta adresi kullanmalısın.
Kariyer Hedefi
Başvurduğun pozisyona uygun özelliklerinizi anlatabileceğin, kendini tanıtacağın ve başvuru amacınızı belirteceğin çok kısa bir paragraf yazmalısın.
Kişisel Bilgiler
Adını, açık adresini, sana ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresini özgeçmişinin başına mutlaka yazmalısın. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalı.Uyruğunu yurt dışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsin.
Eğitim Bilgileri
Mezun olduğun programları ters kronolojik sıra ile yazmalısın.Okurken aldığın dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanı belirtebilirsin.Yeni mezunsan bu bölüm başta olmalı ama iş deneyimine sahipsen bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsin.
İş/Staj Deneyimi
Ters kronolojik sıra ile iş ve staj deneyimlerini yazmalısın.Çalıştığın yerdeki pozisyonunu belirterek her birinin altına sorumluluklarını ve genel olarak yaptığın işleri kısaca listelemelisin.Başarılarını özellikle vurgulamalısın.
Beceriler
Bildiğin yabancı dilleri ve bilgisayar programlarını belirtebilirsin.Birkaç program ya da yabancı dil biliyorsan yanlarına hangi seviyede bildiğini ekleyebilirsin.Bunların dışında başvurduğun pozisyon özelinde yazılabilecek becerilerini yazabilirsin.Mesleğinizle ilgili profesyonel kuruluşlara üye iseniz bunları yazmanız sizin içinEğer pozisyon için gerekli ise ek bilgi başlığı altında sürücü belgenin olduğunu belirtebilirsin
Eğitimler/Sertifikalar
Katıldığın mesleki kurs ve eğitimleri, sertifikalarını uygun başlıklar altında belirtebilirsin.
Referanslar
İki referans yazılabilir.Yeni mezunsan referanslarının biri hocandan, biri de stajyer olarak bağlı çalıştığın yöneticinden olabilir.Diğer seçenek ise, "Talep edildiğinde verilecektir" ibaresini eklemektir.Eğer referansın yoksa bu bölümü eklemeyebilirsin.Sizi çok yakından tanımayan kişileri referans olarak göstermeyin ve referans gösterdiğiniz kişilere önceden haber verin.