ikz250150MCT Danışmanlık tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi, “ProvokatİK: İnsan Kaynaklarında Ezber Bozan Bakış Açıları” teması altında İnsan Kaynaklarının yeni normalini tartışıyor. Uluslararası okunan yazarlar, devlet başkanları, dünyanın ilk insan kaynakları bloglarının kurucuları zirvede deneyimlerini paylaşacak.

Türkiye’nin ve Kıta Avrupa’sının en büyük İnsan Kaynakları organizasyonu olan “İnsan Kaynakları Zirvesi”, 19’uncu yılında da dünyanın önde gelen yönetim dünyası profesyonellerini İstanbul’da bir araya getiriyor. MCT Danışmanlık tarafından bu yıl “ProvokatİK: İnsan Kaynaklarında Ezber Bozan Bakış Açıları” temasıyla düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi, geleneksel İK yaklaşımlarının yerini alan yeni İK normalini masaya yatırıyor. 12 – 13 Şubat 2014’te İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan İnsan Kaynakları Zirvesi’nin içeriği, kurumlarda yüksek performansı tetikleyen dört ana unsur olan “İklim, Etkililik, Liderlik ve Yetkinlik” başlıkları altında kurgulandı. İş dünyasını ve İK profesyonellerini ezber bozmaya davet eden 19’uncu İnsan Kaynakları Zirvesi’nde cevap aranacak sorular arasında “İnsan Kaynaklarının “Yeni Normali” nasıl tanımlanıyor?”, “Liderlik gelişimi bir kurumda nasıl ciddi bir farklılık yaratabilir?”, “Şirketlerde ödül ve performans yönetimi nasıl olmalı?” ve “Ücret ve yan haklar politikalarında ProvokatİK uygulamalar nasıl hayata geçer?” gibi konu başlıkları yer alıyor. Zirvenin sürprizlerinden biriyse, Nijerya kökenli Amerikalı sanatçı Iyeoka. Müzisyenliğin yanı sıra eğitmen, şair ve aktivist olan Iyeoka, 12 Şubat akşamı zirve kapsamında İstanbul’da bir konser verecek.

John Perkins, Freddy Ehlers Zurita ve Adam Kahane

“Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları” kitabının yazarı John Perkins, son 10 yıldır yazdıklarıyla tüm dünyada tartışma yaratan Amerikalı bir yazar ve aktivist. Perkins, İstanbul’daki zirvede “Jeopolitik, Gelecek ve Siz / Eyleme Çağrı” başlıklı bir konuşma yapacak ve “Şimdi bizim için dünyayı değiştirme zamanı” diyecek. Zirvenin en ilginç isimlerinden biri de Ekvator’da Turizm Bakanlığı yapmış olan Freddy Ehlers Zurita. Eski gazeteci ve TV prodüktörü olan Freddy Ehlers Zurita, 1995’te Ekvator ve Latin Amerika’da doğal kaynakların çevresel olarak korunması ile ilgili çalışmalarından dolayı Birleşmiş Milletler tarafından Global 500 Ödülü’ne layık görülmüş. Alışık olduğumuz devlet adamı imajının çok dışında ve Latin Amerika’da hızla yayılan “Buen Vivir” kavramının sözcüsü olan Ehlers, merakla beklenenler konuşmacılar arasında yer alıyor. Nelson Mandela’nın “Bu çığır açan kitap zamanımızın en büyük sorununu; yarattığımız sorunları çözmek için birlikte çalışmayışımızı ele alıyor” diyerek atıfta bulunduğu “Solving Tough Problems: An Open way of Takling, Listenind and Creating New Realities” kitabının yazarı Adam Kahane, İnsan Kaynakları Zirvesi’ne konuk oluyor. Fast Company’nin “En Hızlı Kim” sıralamasında yer alan 16 özel kişiden biri olarak seçilen Adam Kahane, İnsan Kaynakları Zirvesi’nde “Aşk, İktidar ve Değişime Dair” başlığı altında iş hayatında güç ve sevgi üzerine konuşacak.

Ezber bozan konuşmacılar

2008’de The New York Times tarafından “En iyi 100 fikir adamı” arasında gösterilen Alex Haslam’ın “Glass Cliff” kavramı üzerine çalışmaları bulunuyor. Haslam, İstanbul’daki İnsan Kaynakları Zirvesi’nde “Liderliğin Yeni Psikolojisi” sunumunda Mustafa Şerif ve Atatürk’ten örneklere yer verecek. Haslam, 2009’da British Psychological Society’nin verdiği “Psikoloji Öğretmede Mükemmellik Ödülü”nün yanı sıra Ulusal Onur Ödülü unvanını aldı. Zirvenin bir diğer önemli ismi Laurie Ruettimann, yazar ve sosyal medya stratejisi uzmanı. İK profesyonelleri için kurulan ilk sosyal ağlar olan HRBloggers.com ile HRMToday.com’un kurucuları arasında yer alan Laurie Ruettimann, CareerBuilder ve CNN tarafından ‘‘En İyi 5 Kariyer Danışmanı”ndan biri olarak tanımlanıyor. Punk Rock HR, The Cynical Girl ve The HR Blogger Network’ün kurucusu olan Ruettimann, zirvede “İnsan Kaynakları Nasıl Sevilir?” sunumunu katılımcılarla paylaşacak. Kalıplara sığmayan sosyal filozof olarak nitelendirilen Charles Eisenstein, ABD’deki “Occupy Wall Street/ Wall Streetİ İşgal et” hareketinin fikir babaları arasında yer alıyor. Çalıştığı alanlarda çektiği kısa filmler viralde fenomene dönüşen Eisenstein, Türkiye’de de satılan Kutsal Ekonomi kitabında krize rağmen ayakta kalmanın yollarını anlatıyor. Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, zirvenin ilgi çekici isimleri arasında yer alıyor. Karatay, çalışma hayatında beslenmeyle ilgili tüyolarını ve deneyimlerini paylaşacak.