73

Catering İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Catering cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 2 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Catering İş İlanları

Yemek servisi ve yemek tedariği anlamına gelen catering, geniş iş olanağına sahip sektörler arasında yer alır. Yemeklerin pişirilmesinden servis edilmesine kadar devam eden bu süreçte catering elemanlarına ihtiyaç duyulur. Aşçı, garson, gıda mühendisi, satın alma uzmanı, işletme müdürü gibi pozisyonların yer aldığı bu sektör, birçok mesleği bünyesinde barındırır. Catering hizmeti veren firmalar, belirli etkinliklerde hazırlanan mekânlarda yemek servisi yapar. Seyyar yemek hizmetinin sağlandığı bu alanda çalışmak istersen sen de catering sektörü iş ilanlarıinceleyebilirsin. İhtiyaca göre yemek hazırlayarak hazırlanan yemeğin servisinden sorumlu catering çalışanları, organizasyonların olmazsa olmazıdır. Yemek yapmayı ve servis etmeyi seviyorsan açık pozisyonlar için güncel catering sektörü iş ilanlarını inceleyebilirsin. 

Catering Sektöründe Çalışanlar Ne İş Yapar?

Yemek üretimi ve organizasyonunu yapan şirketler catering firması olarak adlandırılır. Catering sektöründe çalışanlar da yemek yaparak yemek servisi ile ilgilenir. Müşterilerin ihtiyacı doğrultusunda menü hazırlayarak yemeklerin yapımında ve servisinde görev alacak aşçı ve garsonlar, catering bünyesinde çalışır. Doğum günü, konser, davet, nişan, düğün, kına gibi faaliyetlerde tercih edilen catering çalışanları, yemek yapımında kullanılan malzemelerin tedariğinde ve sunum yapılacak ekipmanların temizliğinde de çalışır. Yemek hizmeti veren catering sektörü, kişi sayısına göre yemek hazırlar ve bu ikramlar dikkat çekici sunumlar eşliğinde servis edilir. Catering sektöründe çalışmak isteyen kişilerin takım çalışmasına yatkın olması ve iletişiminin yüksek olması beklenir. Büyük etkinliklerde ve toplantılarda da tercih edilen cateringler, pratik atıştırmalıklar hazırlar. Catering sektöründe çalışan aşçılar yemek pişirmek ve yemek malzemelerini belirleyerek satın alma müdürüne bildirmekle yükümlüdür. Garson ve komiler yapılan atıştırmalıkların servisinde aktif olarak rol alır. Firmalarda gıda güvenliğini ve sağlığını araştıran ve bu doğrultuda çalışmalar yapan gıda mühendisleri çalışır. Diyetisyenler, yemeklerin kalorisini hesaplayarak kaliteli ürünlerin servis edilmesinde rol oynar. Catering şirketlerinde danışma görevlisi, tedarik uzmanı, muhasebe elemanı gibi birçok meslek için pozisyonlar bulunur. Sen de catering sektöründe çalışmak istiyorsan kariyer.net’i ziyaret ederek catering sektörü iş başvurusu yapabilirsin. Gastronomiye ilgi duyuyorsan catering firmalarında çalışarak kendini geliştirebilirsin.

Catering İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Tam zamanlı ve yarı zamanlı iş imkânlarının fazla olduğu catering iş ilanlarına başvuru yaparken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Öncelikle catering sektörü ilanını bulunduğun konuma göre filtreleyebilir ve şirketlerin aradığı nitelikleri detaylı bir şekilde okuyabilirsin. Şirketlerin hangi kriterleri istediğini ve bu kriterleri taşıyıp taşımadığını kontrol edebilirsin. İş tanımını detaylı bir şekilde inceleyerek çalışma saatlerine ve şirketlerin sağladığı yan haklara dikkat edebilirsin. Şirketlerin senden beklentilerini inceleyerek mezuniyet şartı ve tecrübe arayıp aramadığına dikkat edebilirsin. Uygun şehir seçimi yaparak aramanı daraltabilirsin. Örnek olarak, Bursa’da yaşıyorsan catering sektörü iş ilanları Bursa'yı inceleyerek, şehrinde hangi pozisyonlarda eleman ihtiyacı olduğunu belirleyebilir, sana uygun ilanlara başvuru yapabilirsin. Ankara ilanlarına ulaşmak istiyorsan filtreleme yaparak catering sektörü iş ilanları Ankara’ya ulaşabilir ve firmaların ilanlarını inceleyebilirsin. 

Catering Sektöründe Çalışmak İçin Hangi Eğitim ve Belgelere Sahip Olmak Gerekir?

Catering sektörü eleman arayanlar, sektörde ihtiyaç duyulan meslekler ile ilgili bölümleri bitirme şartı arar. 

  • Gıda mühendisi olarak catering sektöründe çalışmak isteyen bir adayın üniversitelerin gıda mühendisliği bölümünü bitirmiş olması gerekir. 
  • Diyet kriterlerine göre menü hazırlamak isteyen bir diyetisyen catering firmalarında çalışmak istiyorsa ilgili bölümlerden mezun olması gerekir. 
  • Catering sektöründe çalışmak isteyen adaylar, mesleklere göre gruplara ayrılır ve her meslek grubunda aranan eğitim kriteri farklıdır. Garson ve servis elemanı olarak çalışmak için genelde lise mezunu olmak yeterlidir. Yemek servisinde başarılı, güler yüzlü ve takım çalışmasına uyumlu adaylar, garson olarak çalışabilir. 
  • Ayrıca catering iş ilanlarında birçok meslekte ön şart olarak tecrübe aranabilir ve bazı şirketler deneyimli adaylara öncelik verebilir. 

Sen de bu şartları göz önünde bulundurarak niteliklerine uygun ilanlara başvuru yapabilirsin.

Catering iş ilanlarında aranan kriterler nelerdir?

Catering iş ilanlarında aranan kriterler, pozisyona ve mesleğe göre değişir. Aşçı olarak çalışmak isteyen adayların aşçılık eğitimini tamamlaması gerekir. Yemek hazırlayarak büyük organizasyonlarda yemek servisi yapan catering sektöründe çalışacak adaylarda aranan kriterlerin başında güler yüzlü olmak gelir. Bu gibi detaylar iş ilanlarında belirtilir. Bu alanda çalışmak istiyorsan catering sektörü iş ilanları bugünü seçerek sana uygun pozisyonlara başvuru yapabilirsin. 

Catering iş ilanlarında part-time çalışma olanakları nelerdir?

Birçok aday gerek uygunluklarından gerekse eğitim hayatlarına devam etmelerinden kaynaklı yarı zamanlı iş olanakları arar. Catering sektöründe part-time çalışma olanağı bulmak mümkündür. Belirli günlerde yoğun olan catering firmaları part-time çalışana ihtiyaç duyar. Sen de filtreleme yaparak catering sektörü iş ilanları yeni ve part-time seçeneklerini inceleyebilirsin. Uygun iş ilanlarını bularak haftanın belirli günleri yarı zamanlı olarak çalışabilirsin. 

Catering iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Catering sektöründe çalışmak isteyen adaylar aşçı, garson, servis elemanı, gıda mühendisi ilanlarına başvuru yapabilir. Catering sektörü iş ilanları bay filtresi yaparak, askerlik görevini tamamladıysan sen de garson ya da aşçı olarak çalışabilirsin. Şirketlerin aradığı kriterleri karşılayan herkes catering iş ilanlarına başvuru yapabilir. Gıda mühendisi, diyetisyen, muhasebe uzmanı gibi meslekler de catering iş ilanlarında pozisyon bulabilir.

Catering iş ilanlarına nasıl ulaşılır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte şirketler iş ilanlarını online olarak verir. Catering iş ilanlarına ulaşmak için kariyer.net üzerinden catering sektörünü seçmen yeterlidir. Bu sayede bulunduğun lokasyona yakın ve öz geçmişine uygun catering sektörü iş ilanları bayan eleman arayan firmalara başvurabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Catering alanında hangi iş ilanları yer alır?

Catering sektörü hem gıda sektörü hem de organizasyon sektörü ile beraber hizmet veren, geniş iş olanaklarına sahip alanlardan biridir. Catering firmaları, sipariş üzerine okul ve iş yerlerinde verdikleri hizmetlerin yanı sıra, çeşitli davet, etkinlik ve organizasyonlarda da günlük olarak hizmet sunar. Catering firmaları davet ve organizasyon süreçlerinde görev almak üzere personellere ihtiyaç duyar. Bu bağlamda sektör içerisinde; aşçı, açı yardımcısı, barista, garson, komi, yemekhane elemanı, hizmet yöneticisi gibi pek çok pozisyon için iş ilanına erişebilirsin. Mutfak ve servis alanlarının yanı sıra; pazarlama, müşteri ilişkileri, ofis işleri, ulaşım ve temizlik bölümlerinde farklı pozisyonlarda çalışma olanağı bulabilirsin. Ayrıca gıda mühendisi, bölge müdürü, amir, muhasebeci, insan kaynakları gibi idari karar mekanizmaları içerisinde de yer alabilirsin.

Catering iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Çok sayıda meslek koluna ihtiyaç duyan catering sektörü iş ilanlarına, sahip olduğun yetkinliker ve deneyimler doğrultusunda başvuru yapabilirsin. Başvuru yapacağın pozisyona uygun yeteneklere ve özelliklere sahip olman başvuru sürecinin olumlu ilerlemesi için önem arz eder. Ayrıca iş ilanında yer alan iş tanımına uygun becerilere ve uzmanlığı da sahip olman gerekir. Bu bağlamda aşçı, aşçı yarımcısı, garson, hizmet görevlisi gibi pozisyonlar için belirli eğitimler, sertifikalar veya yeterli seviyede tecrübe talep edilebilir. İdari işlerin yürütülmesi noktasında görev alınan pozisyonlar için de lisans diplomasını şart koşabilir. Dağıtım ve pazarlama kısmında ise araç kullanma becerisinin yanı sıra, iletişim vecerisi ve satış kabiliyeti gibi özellikler talep edilebilir.

Catering iş ilanlarının en çok yayınladığı bölgeler hangileridir?

Gıda sektöründeki gelişmeler ile birlikte catering firmaları, okul ve iş yerlerinin yanı sıra; düğün, davet, ve etkinlik gibi organizasyonlarda da sık sık görev alır. Başta nüfusun yoğun olduğu kalabalık şehirler olmak üzere, turizm ve hizmet sektörünün ön planda olduğu birçok şehirde catering iş ilanları sık sık yayınlanır. Bu bağlamda Hizmet sektörünün ön planda olduğu Marmara Bölgesi ve turizm sektörünün ön planda olduğ Akdeniz Bölgesi, catering iş ilanlarının en çok yayınladığı bölgelerdir. Şehir bazında başı çeken lokasyonları ise; İstanbul, İzmir, Ankara Bursa, Mersin ve Antalya şeklinde sıralanır.

Catering iş ilanlarına nasıl ulaşılabilir?

Çeşitli konseptler ve ölçeklerde hizmet sunan catering kuruluşları tarafından verilen iş ilanları Kariyer.net’te yayınlanır. Sen de Kariyer.net’i ziyaret ederek birçok farklı firmanın yayınladığı catering iş ilanlarına ulaşabilirsin. Dilersen lokasyon, çalışma şekli, deneyim ya da pozisyon özelinde filtrelemeler yaparak sonuçları daraltabilirsin. Bu sayede isteklerine ve sana uygun catering iş ilanlarına ulaşarak ilgilenmediğin ilanları hızlıca eleyebilirsin. Yayınlanan ilanları detaylı bir şekilde inceleyerek uygun olanları tespit edebilir ve hazırlamış olduğun CV ile başvurabilirsin.

notifications İş Alarmı kur