keyboard_arrow_down
288

Tarım / Ziraat İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Sıralama Önerilen

Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Tarım / Ziraat cancel
Netafim Sulama Sistemleri Tic. Ltd. Şti.
Akdeniz Satış Temsilcisi
Netafim Sulama Sistemleri Tic. Ltd. Şti.
Antalya İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
SQM-MED TARIM
Planlama Sorumlusu
SQM-MED TARIM
Antalya İş Yerinde
Tam zamanlı
Son gün
Konfrut AG Tarım
Data Analisti
Konfrut AG Tarım
İzmir İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün

İlanları konuma göre filtrele!

Özdilek Holding
Yapay Zeka Yazılım Uzmanı
Özdilek Holding
Bursa İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 6 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Tarım - Ziraat İş İlanları

Dört bir yanı bereketli alüvyon ovaları ve geniş bozkırlarla kaplı olan Türkiye’de tarım ve ziraat alanlarında iş bulman son derece kolaydır. Eğer tarım ve ziraat sektörüne çalışmak istiyorsan Tarım ziraat iş ilanları arasında hayalindeki olanağı yakalayabilir ve çalışmaya hemen başlayabilirsin. Tarım ve ziraat çok geniş bir sektördür. Sektörde üretimden ham madde imalatına, sanayi bitkilerinin işlenmesinden toptan satışa kadar pek çok faaliyet yapılır. Bu nedenle tarım ve ziraat sektörü çok farklı mesleklerden ve deneyim seviyelerden eleman istihdam eder. Tarım iş ilanı açan firmaların aradıkları meslekler arasında makine mühendisi, üretim ve kalite mühendisi, ziraat mühendisi, ithalat/ihracat sorumlusu, dış ticaret müdürü, teknik satın alma elemanı ya da tesis üretim sorumlusu gibi pozisyonları görebilirsin.

Tarım - Ziraat İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Tarım elemanı arayanlar, yeni çalışma arkadaşlarından bekledikleri özellikleri açtıkları ilanlarda detaylı şekilde belirtir. Tarım ve ziraat sektörü ilanlarında yer alan özellikleri iyice inceleyip sana uygun olup olmadıklarına emin olmalısın. Tarım ve ziraat işleri sahada çalışma gerektirebilir. Firma sahada çalışmak üzere eleman arıyorsa arazi koşullarını göz önünde bulundurmalısın. Dikkat edilmesi gereken bir başka noktada iş ilanının bulunduğu konumdur. Örneğin; Antalya tarım ziraat iş ilanları büyükşehir imkanlarını, güzel doğa ve deniz kenarıyla birleştiren bir çalışma hayatı sunar. Bu nedenle başvuru yapmadan önce ilanın yer aldığı şehri mutlaka incelemelisin. Bunu yapmanın en güzel yolu ise hangi şehirlerin sana uygun olduğuna karar vermek olur. Bu şekilde yer ayarlarından yaşamayı istediğin şehirleri ve tarım ziraat sektörünü seçerek sadece sana uygun ilanları listelediğinden emin olabilirsin. Tarım ziraat iş ilanları bugün, son üç saat, son bir hafta gibi arama özellikleriyle güncel olarak takip edilebilir. Sen de tarım ve ziraat alanlarında bir kariyer planlıyorsan kariyer.net’te yayınlanan ilanları inceleyebilir, kendine uygun olan ilana başvuru yapabilirsin. Bu sektörde farklı çalışma pozisyonları bulunduğu için kendine uygun olanı seçebilirsin.

Tarım - Ziraat Alanında Çalışma Ortamı ve Koşulları Nasıldır?

Güncel tarım ziraat iş ilanları; tarım arazisinde, fabrika ve üretim tesislerinde ve ofislerde bulunabilir. Çalışma koşullarının belirlenmesinde belirleyici olan faktör budur. 

  • Eğer toprakla iç içe olmayı seviyor ve açık arazilerde kendini daha iyi hissediyorsan saha mühendisliği tam sana göredir. Aynı şekilde, tarım arazilerinde kullanılan sulama araçlarının ve makinaların bakımını yapan teknik elemanlar da açık arazide çalışma şansı yakalayabilir. 
  • Fabrika ve üretim tesislerinin koşullarını ise işlenen maddeler ve atölyenin kendi düzeni belirler. Atölyelerin nasıl işlediği mühendislerin, vardiya amirlerinin ve yöneticilerin kontrolündedir. Bu nedenle koşullar firmadan firmaya farklılık gösterir. 
  • Alternatif olarak ilan tanımlarına dikkat edip ipuçları edinebilirsin. Tarım ziraat iş ilanları yeni çalışmaya başlayacaklar ve deneyimli elemanlar için ofis işleri de içerir. Bu işler genellikle masa başında bilgisayar kullanılarak yapılır. 

Tarım - Ziraat Alanında Çalışmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Tarım ziraat alanında çalışmak istiyorsan toprağı sevmelisin. Tarım ve ziraat, ürünlerin yetiştirilmesi, paketlenmesi, ihraç edilmesi, ilaçlanması, gübrelenmesi, işlenmesi ve ham madde olarak kullanılması gibi geniş bir yelpazeyi kapsar. Ancak tüm bu yelpazenin temelini toprak oluşturur. Bunun dışında sahip olman gereken özellikleri, tarım ziraat sektörü eleman arayanlar ve açtıkları pozisyonlar belirler. Firmalar, açtıkları kadroya göre eğitim, dil ve deneyim gibi şartlar getirirler. İlanları dikkatli inceleyerek aranan özelliklerle senin özelliklerinin uyuşup uyuşmadığına bakabilirsin. Arama filtrelerinden eğitim, deneyim ve ilgilendiğin pozisyonun seviyesini seçerek sadece senin özelliklerine uygun ilanları bulduğundan emin olabilirsin. Eğer firma, ihracat ve ithalat yapıyorsa yönetici kadroların uluslararası iş dili olan İngilizce’yi iyi bilmelerini isterler. Çoğu firma ise iş yaptıkları yabancı şirketlerin dilini bilen yöneticileri istihdam etmek ister. Bunun dışında yöneticilerin üretimin kalitesini artıracak çözümler getirebilen ve analitik düşünce yeteneği gelişmiş kişiler olması beklenir.

Tarım - ziraat alanında iş ilanları nasıl bulunur?

Tarım ziraat sektörü eleman arayan firmalar, yeni çalışma arkadaşlarını açtıkları ilanlarla arar. Bu ilanlara ulaşmak için arama filtrelerini kullanmalısın. Sektör olarak tarım - ziraati seçtikten sonra Türkiye genelindeki işleri görebilirsin. Sana en uygun ilanları bulmak için tercih ettiğin ili, ilçeleri, pozisyon seviyesini ve çalışma şeklini de arama kriterlerine dahil etmelisin. Böylece hayalindeki işi anında bulabilir ve çalışmaya hemen başlayabilirsin.

Tarım - ziraat alanındaki iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

Tarım ziraat iş ilanları bayan ve erkek kategorilerinde tüm deneyim ve eğitim seviyelerinden başvuruya açıktır. Başvuru yapmak için tek ihtiyacın olan güçlü bir CV oluşturmak. CV’ni oluştururken tüm yetkinliklerinden bahsetmeli ve kendini profesyonel bir eleman olarak tanıtmalısın. Daha sonra bu CV’yi kendine uygun bulduğun tüm ilanlara başvuru yaparken kullanabilirsin.

Tarım - ziraat alanındaki iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Tarım ve ziraat alanındaki iş ilanlarına kariyerlerine bu sektörde yön vermek isteyen herkes başvurabilir. Başvurularını yapmadan önce mutlaka firmanın profilini ve faaliyet alanını incelemelisin. Bazı ziraat firmaları tohum üzerine yoğunlaşırken kimileri de ilaç ve gübreleme gibi konulara eğilebilir. Bu nedenle firmayı ve ilanda belirtilen nitelikleri iyice gözden geçirmelisin. Eğitimine ve deneyim seviyene uygun olan tüm işlere kariyer.net’ten başvurabilirsin.

Tarım - ziraat alanında çalışmak için hangi eğitim ve belgeler gerekir?

Tarım ziraat iş ilanları bay ve kadın eleman adayları için bazı belge ve eğitimler gerektirebilir. Vasıfsız işçilerden deneyim beklenir. Ayrıca şirket içi verilecek eğitimlere de katılmaları beklenebilir. Eğer tarım sektöründe ziraat mühendisi veya genetik mühendisi olarak çalışmak istiyorsan çoğu işveren standart lisans diplomasını yeterli görür. AR-GE yapan firmalar ise mühendislerin yüksek lisanslarını tamamlamış olmasını isteyebilir. Sen de kendine uygun olan ilana kariyer.net üzerinden ulaşabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Tarım ziraat sektörü iş ilanları en çok hangi illerde yayınlanır?

Tarım ziraat sektörü, iki farklı formda iş fırsatı sunan meslek dalları arasında gelir. Üretim üzerine dayalı faaliyet gösteren tarım-ziraat işletmeleri, Türkiye’nin tüm kentlerinin kırsal kesimlerinde iş olanakları sunar. Fakat Konya, Antalya, İzmir, Bursa, Aydın, Kastamonu, Manisa gibi iç ve batı bölgelerde yer alan tarıma elverişli kentler, en çok iş fırsatı sunan bölgeler olarak öne çıkar. Üretim faaliyetlerinden ziyade satış ve pazarlama alanında hizmet sunan işletmeler ise tarımcılığın yaygın olduğu kentlerin yanı sıra metropol kentlerde de iş fırsatı sunan adresleri oluşturur. Bu bağlamda İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Konya gibi geniş iş hacmine sahip kentlerde yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet sunan tarım-ziraat kuruluşlarına erişebilirsin.

Tarım sektörü için yayınlanan iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, çeşitli iş dallarında perfomans sergilemek isteyen adaylara zengin bir iş yelpazesi sunar. Bu bağlamda ilan detaylarında talep edilen şartları yerine getiren herkes, söz konusu ilana başvuruda bulunabilir. Kariyer.net’te yer alan ilanlarda herhangi bir başvuru kısıtı olmamakla birlikte; nitelik ve şartlarına uygun ilanlara başvurmak, işe kabul şansını artıran etkenler olarak öne çıkar. Buna bağlı olarak sektörün arazi, üretim, saha, depo, ofis ve pazarlama departmanlarında mühendis, işçi, yönetici, pazarlama elemanı, asistan, tekniker ve daha pek pozisyonda çalışabilirsin. Öte yandan ilgili iş ilanı için gerekli eğitim, sertifika ve yeteneklere sahip olman gerekir. Bazı ilanlar beraberinde sağlık raporu, askerlik muaf belgesi, ehliyet gibi ilave koşullar sunabilir.

Ziraat sektörü iş ilanlarına başvuru için hangi belgeler gereklidir?

Ziraat sektöründe iş sahibi olabilmek için başvuru yapmayı düşündüğün pozisyona özel belgelere sahip olman istenebilir. İşverenler arasında değişen çalışma ilkeleri dahilinde istenebilecek genel belgeler arasında yerleşim yeri, sağlık raporu, erkek adaylar için askerlik belgesi, sabıka kaydı gibi belgeler yer alır. Mühendislik iş başvurularında ilgili mesleğin üniversite eğitiminin alındığını ispat eden diploma belgesi istenir. Bazı teknikerlik ve yöneticilik pozisyonları için departmana özgü meslek okulu diploması ve lisans diploması talep edilebilir. Ofis, pazarlama ve saha koşullarında çalışacak adaylardan okul diploması veya kurslardan alınan sertifikalar istenir. Öte yandan bazı ofis, depo, arazi ve saha pozisyonlarında herhangi bir okul diploması istenmeyebilir.

Tarım sektöründe hangi dönemlerde daha fazla iş ilanı yayınlanır?

Tarım ülkesi olan Türkiye, gelişen üretim teknolojileriyle birlikte yılın tüm mevsimlerinde aktif çalışma imkanı sunar. Bu noktada bahar ve yaz aylarında açık arazi koşullarında iş fırsatı yakalayabileceğin gibi; kış aylarında da arazi ve kapalı sera alanlarında iş fırsatına erişebilirsin. Öte yandan üretimi yapılan bitki ve gıdaların dikim ve hasat işlemleri arasında görülen zaman farklılıkları, yılın her ayında faaliyet göstermeyi gerektirir. Bu bağlamda farklı mevsimlerde bulacağın iş fırsatlarında karşına çıkan iş tanımları arasında farklılıklar olabilir. Üretimden ziyade satış ve pazarlama alanında faaliyet gösteren tarım sektörü üyesi işletmelerse yılın tüm aylarında, belirli bir iş tanımıyla çalışabileceğin fırsatlar sunar.

notifications İş Alarmı kur