165

Denetim/Teftiş İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search









Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Denetim/Teftiş cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

İlanları konuma göre filtrele!

Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 4 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Denetim İş İlanları

Denetim, hem özel sektörde olsun hem de kamu kurumların gereklidir. Denetim, kuruluşların finansal işlemlerinin kanunlara ve yönetmeliklere uygun şekilde gerçekleşip gerçekleşmediğinin kontrol edilmesidir. Denetim işini gerçekleştiren kişilere denetim uzmanı denir. Kariyer.net sitesinde birçok kişinin başvurabileceği denetim/teftiş iş ilanları bulunur. Denetim uzmanı olabilmek için üniversitelerin; işletme, iktisat, matematik, istatistik ve mühendislik gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir. Mezuniyet dışında adaylardan mesleki tecrübeye sahip olmaları, çeşitli eğitimler aldıklarını gösteren sertifikalar ve belgeler talep edilebilir. Denetim teftiş iş ilanları seçeneklerini inceleyerek size uygun olan ilanlara başvuruda bulunabilirsiniz.

Denetim Mesleği İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?

Denetim uzmanı olabilmek için üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültesinden ya da mühendislik fakültelerinden mezun olmak gerekir. Ayrıca denetim uzmanı olmayı planlayan adayların kendilerini, mesleği gereğince geliştirmesi gerekir. Eğer denetim uzmanı olmak için tüm yetkinliklere ve tecrübeye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız güncel teftiş ilanları kategorisinde yer alan seçenekleri inceleyerek kendinize uygun olanlara başvuru yapabilirsiniz. Denetim süreci birçok farklı alanda gerçekleştirildiği için denetim uzmanlarının kendilerini geliştirmeye açık olması oldukça önemlidir. Denetim sürecinde önemli olan bir diğer konu iletişimdir. Denetim sırasında aksaklık yaşamamak ve işi kolay bir şekilde tamamlamak için bir denetçinin hem yöneticiler ile hem de çalışanlar ile sağlıklı bir iletişim kurması gerekir. Dolayısıyla denetçiler, takım çalışmasına uyum sağlayacak, iletişim becerileri gelişmiş kişiler olmalıdır. Denetçilerin yalnızca sözlü iletişim becerisi değil aynı zamanda yazılı iletişim yönlerinin kuvvetli olması gerekir. Çünkü denetim uzmanlarının, hazırladıkları çalışmaları yöneticilere raporlaması ve sunması beklenir. Denetim uzmanlarının en ufak ayrıntıları fark edebilecek şekilde titizlikle çalışması gerekir. Bundan dolayı teftiş iş ilanları seçeneklerinde adaylardan denetim uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmaları, raporlama ve iş takibi becerilerinin kuvvetli olması beklenir. Dahası denetim uzmanının karmaşık hesaplar yapabilecek matematiksel zekâya sahip olması da oldukça önemlidir. Pek çok işin takibini yaptıkları için denetçilerin problem çözme, analitik düşünme ve ikna kabiliyetlerinin de yüksek olması gerekir.

Denetim Mesleğinde Ne İş Yapılır?

Denetim uzmanları ya da denetçiler, farklı alanlarda faaliyet gösteren kamu kurumlarının ve özel sektördeki şirketlerin işleyişinin kanunlara uygun olup olmadığını denetler. Denetçiler, denetim sonrasında rapor hazırlar ve yöneticilerine sunar. Hazırlanan raporlar, şirketlerin verimliliğini artırmasına, eksikliklerin kolay bir şekilde tespit edilmesine katkı sağlar. Denetim uzmanı şirketlerin ve kurumların bütçelerini hazırlamasına yardımcı olur. Denetim uzmanı, şirketlerin ve kurumların vergi kanunlarına uygun şekilde hareket edip etmediğini tespit etmek için çalışanların kayıtlarını, gelirlerini ve giderlerini, borçlarını, maddi varlıklarını inceler. Genel anlamda güncel denetim iş ilanları seçeneklerinde adaylardan bu görev ve sorumlulukları yerine getirebilecek potansiyele sahip olmaları beklenir.

Denetim Mesleği İçin Hangi Eğitim ve Belgeler Gerekir?

Denetçilik mesleğini icra edebilmek için kişilerin öncelikle üniversitelerin; işletme, iktisat, matematik, istatistik veya mühendislik bölümlerinden diploma almaya hak kazanmış olması gerekir. Bunun yanında kariyerini denetçi olarak planlayan adaylardan istenen belge ve sertifikalar denetim elemanı iş ilanları seçeneklerinde farklılık göterebilir. Bazı ilanlarda diploma dışında adaylardan birkaç yıl alanda tecrübe edinmiş olmaları beklenir. Bazı ilanlarda ise adayların yabancı dile hâkim olduklarını gösteren sertifikalar ve sınav belgeleri, çeşitli bilgisayar programlarını kullanma becerisine sahip olduklarını gösteren bilgisayar sertifikaları talep edilir. Denetim şirketleri iş ilanları seçeneklerinde adaylardan beklenen nitelikler daha fazla olabilir. Bu gibi ilanlarda adayların serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM) belgesine ve Kamu Gözetim Kurumu denetçi belgesine sahip olması beklenebilir. Denetim yardımcısı iş ilanları kapsamında ise adaylardan beklenen nitelikler daha hafiftir. Kariyer.net sitesindeki denetim/teftiş ilanları inceleyerek kariyeriniz için uygun adımı atabilirsiniz.  

Denetim Uzmanı Nerelerde Çalışabilir?

Yasalara göre özel şirketlerde ya da kamu kurumlarında denetçi personel bulundurmak zorunlu değildir. Ancak birçok şirket denetçilerin sağladığı katkıların farkında olarak denetim uzmanı istihdam eder. Denetim işini yapacak kişiler muhasebe firmalarında, özel şirketlerde, kamu kurumlarında iş bulabilir. Bunlar dışında denetçi arayan yapı denetim firmaları da vardır. Kariyer planlarınıza göre farklı alanlarda yayınlanan denetçi ilanlarına başvurabilirsiniz.

Denetim Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Denetçilerin kazandığı ücretler ile ilgili kesin konuşmak mümkün olmaz. Kamuda çalışan denetçilerin aldığı maaşlar ile özel sektörde çalışanların kazandığı maaşlar farklılık gösterebilir. Bunun yanında denetçilerin mesleki bilgi birikimleri ve tecrübeleri de alacakları maaşın artmasına neden olabilir. Genel olarak kıdemli bir denetim uzmanının aldığı maaş ile yeni başlayan bir denetçinin aldığı maaş aynı düzeyde olmaz. Firmanın ücret polikitası da denetim uzmanlarının maaşlarını etkiler.  

Denetim Uzman Yardımcısı Ne İş Yapar?

Denetim uzman yardımcısı, kurum ve kuruluşların yasalara uygun şekilde işleyişini sağlamak ile yükümlü olan denetim uzmanına yardım etmekle görevlendirilir. Bu bağlamda denetimin kapsamını ve süresini belirleyen, denetim belgelerini hazırlayan, denetim sürecini yöneten ve süreç sonucunda rapor hazırlayan denetim uzmanına yardımcı olur. Gerekli durumlarda denetlenen şirketin çalışanları ile takım halinde çalışma yapar.

Denetim Görevlisi Nasıl Olunur?

Kariyerini denetim uzmanlığı üzerine inşa etmek isteyen kişilerin; işletme, iktisat, matematik ve mühendislik gibi bölümlerden başarı ile mezun olması gerekir. Üniversite eğitim sürecinde ya da mezun olduktan sonra denetim uzmanı olmak isteyen kişilerin alanda kendilerini geliştirmesi şarttır. Bu süreçte işe alımlarında istenen çeşitli bilgisayar sertifikaları için kurslara başvuru yapılabilir, yabancı dil eğitimi alınabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Denetim/Teftiş iş ilanları için hangi nitelikler aranmaktadır?

Denetim/Teftiş için aranan nitelikler firmaların yayınladığı iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. Yayınlanan iş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, firmaların adaylarda aradığı nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Buna ek olarak ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen genel şartları öğrenebilirsin.

En güncel Denetim/Teftiş iş ilanlarını Kariyer.net'te nasıl görüntüleyebilirim?

Güncel Denetim/Teftiş iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel iş ilanlarına erişebilirsin.

Kariyer.net'te Denetim/Teftiş iş ilanları için başvuru süreci nasıl işliyor?

Denetim/Teftiş iş ilanlarını inceleyip, sana uygun iş ilanlarına ''Başvur'' butonuna tıklayarak kolayca başvurabilirsin. Başvuru yapmadan önce ilan detaylarını incelemeyi ve özgeçmişini güncellemeyi unutmamalısın. Başvurular incelendikten sonra uygun bulunman halinde işverenler seninle iletişime geçer.

Denetim/Teftiş iş ilanlarına başvuru yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Denetim/Teftiş iş ilanlarına başvuru yapmadan yapmadan önce, iş ilanı açıklamalarını detaylı bir şekilde inceleyebilir; firmaların belirlediği iş tanımını, adayda aranan özellikleri ve istenilen deneyim süresini göz önüne alarak sana en uygun iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

notifications İş Alarmı kur