BAT Türkiye İK’sı yeni döneme hazır

Tekel’in satın alınmasıyla yüzde 36’lık pazar payına ulaşan BAT (British American Tobacco) Türkiye Cumhuriyet tarihinin 5. Büyük özelleştirmesine imza attı. BAT İşe Alım ve Yetenek Yönetimi Müdürü Aylin Öney Agalday, iki devin birleşmesi gibi zor bir süreci, etkili planlama sayesinde başarıyla yürüttüklerini söylüyor.

Halka açık en büyük ikinci global tütün şirketi olan ve 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren British American Tobacco, 300’ün üzerinde markayı faaliyet gösterdiği 180’i aşkın pazara sunuyor ve 50 ülkede pazar lideri konumunda bulunuyor. Global olarak yaklaşık yüzde 17’lik pazar payına sahip olan şirket, 40 ülkedeki 47 fabrikasıyla yaklaşık 54 bin kişiye istihdam sağlıyor. BAT Türkiye, 6 yıl önce kuruldu. Türkiye’deki Merkezi İstanbul’da olan ve faaliyetlerine 2002 yılında İzmir’in Tire ilçesinde dünya standartlarındaki fabrikasıyla başlayan BAT, Türkiye pazarına Kent, Vogue, Pall Mall ve Viceroy markalarını sunuyordu. 24 Haziran 2008 tarihinde, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve BAT Türkiye arasında yapılan imza töreni ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 5. büyük özelleştirmesi olan Tekel-BAT birleşmesi tamamlandı. Böylelikle British American Tobacco Türkiye, Tekel tütün mamulleri olan Tekel 2000, Tekel 2001, Samsun 216, Maltepe, Bahar, Yeni Harman, Meltem sigaralarını da tüketiciye sunmaya başladı. 2002 yılından bu yana Türkiye’de toplam 350 milyon ABD dolarının üzerinde yatırım yapan şirket, 2 binin üzerinde çalışana iş olanağı sağlıyor. BAT İşe Alım ve Yetenek Yönetimi Müdürü Aylin Öney Agalday, Tekel’in satın alınma süreci ve BAT’ın İK yapısı hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

Değişim veya satın alma sürecinizin ayrıntılarından bahseder misiniz?
22 Şubat 2008 tarihinde Tekel’in sigara üretimiyle ilgili varlıklarının özelleştirilmesi ihalesini 1.720 milyar ABD doları teklif vererek kazandık. 24 Haziran 2008 tarihinde de devir satış sözleşmesini imzalayarak Türkiye’nin en büyük beşinci özelleştirmesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Tekel özelleştirmesi ile birlikte,yüzde 36’lık pazar payına ulaşarak Türkiye’nin en büyük 2’nci hızlı tüketim şirketi konumuna sahip olduk. İki devin birleşmesi gibi zor bir süreci, aynı hedefe doğru sorumluluk, özveri ve yüksek motivasyonla çalışan yetenekli ekibimizin gücü ve etkili bir planlama sayesinde başarıyla yürüttük. Özelleştirme sürecini etkili bir şekilde yönetebilmek için fazlar halinde aşamalı bir entegrasyon planı yaptık. 22 Şubat, ihaleyi teknik olarak kazandığımız ve entegrasyon sürecine tam anlamıyla başladığımız tarih ama bizim hazırlıklarımız çok daha önceden başlamıştı. Bu süre zarfında, mevcut hacmin 4 katı büyüklüğe ulaşacağı bir iş modeli için entegrasyon stratejilerinin geliştirilmesi ve planlamanın yapılması amacıyla bir proje ekibi oluşturduk. Kapsamının geniş olmasından dolayı tüm fonksiyonların uyum içerisinde çalışmasını gerektiren bu projede, İnsan Kaynakları, Kurumsal İlişkiler, Hukuk, Pazarlama, Finans ve IT ekipleri birlikte çalıştı. 
Şirketinizin merkez dışında yapılanmaları neler?
İzmir’in Tire ilçesinde dünya standartlarında inşa edilen fabrikamız var. Türkiye pazarına Kent, Vogue, Pall Mall ve Viceroy markalarını sunuyor. Türkiye’nin pek çok bölgesinde faaliyetlerini sürdüren şirketimizin, İstanbul’daki genel merkezinin yanısıra Tire, Samsun ve Tokat’ta fabrikaları, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Erzurum, Samsun ve Bursa’da ise bölge satış ofisleri bulunuyor. Mevcut tüm Tekel markalarının Samsun ve Tokat fabrikalarında; BAT markalarının ise Tire fabrikasında üretildiği BAT Türkiye, BAT’nin dünyadaki 4. büyük üretim üssü konumunda.
İK departmanınızın kendi içinde görev ayrımları var mı?
BAT Türkiye, kazanan organizasyon hedefi doğrultusunda İnsan Kaynakları departmanını Profesyonel Ortak Hizmetler, Operasyonel Ortak Hizmetler ve İnsan Kaynakları İş Ortakları olarak yapılandırıyor. Profesyonel Ortak Hizmetler, işe alım ve yetenek yönetimi, ücretlendirme ve organizasyonel gelişim bölümlerini kapsıyor. Profesyonel Ortak Hizmetler tarafında çalışan İnsan Kaynakları ekibi daha çok lokal ihtiyaçlar doğrultusunda İnsan Kaynakları projeleri geliştirmek, dünyadaki ve BAT’deki en iyi uygulamaları araştırıp uygulamak, global ve bölgesel İK projelerinde yer alarak bunları lokal pazarlarda hayata geçirmek gibi konularda faaliyet gösteriyor. Operasyonel Ortak Hizmetler ise çalışanlarla ilgili kayıtların yönetimi, bordro süreçleri, İK veritabanı yönetimi, diğer İK süreçlerinin desteklenmesi gibi tüm operasyonel İK süreçlerini kapsıyor. Ayrıca, çalışanlarımızın insan kaynaklarıyla ilgili tüm konularda destek isteyebilecekleri İK Danışma Hattı da bu birim bünyesinde faaliyet gösteriyor. Böyle bir yapının dünyada ve Türkiye’de çok az örneği var. Ayrıca, işin ve departmanların ihtiyaçlarını analiz etmek; bu ihtiyaçlara uygun İK hizmetleri verildiğinden emin istiyoruz. Yetenek, ücretlendirme ve organizasyonel gelişim süreçlerinin ilgili departmanlarda doğru uygulandığından emin olmak amacıyla, İK alanında iş birimlerine danışmanlık ve destek veren İnsan Kaynakları İş Ortaklarımız bulunuyor.
İşe alımda adaylar hangi aşamalardan geçiyor?
British American Tobacco, tüm dünyada yüksek potansiyele sahip kişilerin işe alımına büyük önem veriyor. BAT’nin başarısının temelinde “Her Seviyede Liderlik” yaklaşımı yer alıyor. BAT’de hepimiz, global vizyonumuza ulaşmak için, unvanı veya seviyesine bakmaksızın her çalışanımızın lidelik özelliklerini göstermesi gerektiğine inanıyoruz. İşe alım sürecinde, sadece mevcut görevin gerekliliklerini karşılayan adaylara değil, BAT içinde daha önemli görevleri üstlenebilecek kişilere öncelik veriyoruz. Bu nedenle işe alım standartlarımız oldukça yüksek. İşe alım sürecimize öncelikle açık pozisyonlarla ilgili kriterlerin net ve anlaşılır olarak belirlenmesiyle başlıyoruz. Şirket içi ve şirket dışındaki kaynaklarda pozisyon ilanının yayınlanması ve başvuruların pozisyona yönelik kriterler doğrultusunda değerlendirilmesi sürecinin ardından teknik ve liderlik yetkinliklerinin bir arada değerlendirildiği yetkinlik bazlı mülakatları gerçekleştiriyoruz. Olumlu olarak değerlendirilen adayları simülasyona dayalı bir veya birden fazla egzersizler ve vaka çalışmalarından oluşan Değerlendirme Merkezi’ne davet ediyoruz. Grup çalışması veya bireysel çalışma şeklinde uygulama alternatifleri bulunan Değerlendirme Merkezi’ndeki performansları en kuvvetli adayları Sayısal/Sözel Beceri ve Kişilik Testleri’ne davet ediyoruz ve olumlu olarak değerlendirilen adayların daha önce çalıştıkları şirketlerde bağlı oldukları yöneticiler veya çalışma arkadaşları ile iletişime geçerek referans kontrollerini tamamlayıp, iş teklifimizi yapıyoruz.
Headhunter firmalarla çalışıyor musunuz?
Tekel’in sigara üretim işi ile ilgili varlıklarının özelleştirilmesi ihalesinin kazanılmasıyla birlikte BAT Türkiye için yeni bir dönem başlamış oldu.Son altı ayda çalışan sayımızı yüzde 180 artırarak 2200’e çıkardık. Bu yoğun işe alım döneminde, en iyi yetenekleri şirketimize kazandırma hedefimizden ödün vermeyerek, son derece dikkatli ve özenli bir seçme ve yerleştirme süreci uyguladık. Yoğun işe alım temposu içerisinde işe alım standartlarımızı korumak bizim için zorlayıcı, ama bir o kadar da vazgeçilmez bir hedef oldu. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için titizlikle seçtiğimiz 10 headhunter firmadan destek aldık. Açık pozisyonlarımızı, seçtiğimiz firmaların uzmanlık alanlarını, önceki tecrübelerini, FMCG sektöründeki deneyimlerini ve mevcutta çalıştıkları projeleri dikkate alarak dağıttık. Ağırlıklı olarak finans, İnsan Kaynakları, hukuk, pazarlama ve IT departmanlarında bulunan orta kademe pozisyonlar için headhunter firmalarla çalıştık. Bu süreçte, saha pozisyonlarımızın tamamını da outsource ettik. Danışmanlık şirketi, iş ortağımız olarak başvuru görüntüleme, mülakatları gerçekleştirme, sayısal-sözel beceri ve kişilk testleri uygulama, değerlendirme merkezlerini organize etme ve referans kontrolü gibi süreçleri bizim adımıza yürüttü.
Oryantasyon aşamalarınız neler?

Aramıza yeni katılan çalışanlarımıza hoş geldin demek, şirket kültürümüzü yaşatmak, yüksek performansla çalışan bir şirket olarak beklentilerimizi ve bu beklentileri yerine getirebilmeleri için gerekli bilgileri paylaşmak amacıyla oryantasyon sürecimizi geliştirdik.
Fabrika oryantasyonumuz: Vizyonumuza ulaşmak ve başarılı geleceği yakalamak için yeni çalışanlarımızın da Tire fabrikamızın uzmanlığından yararlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle Tire, Samsun ve Tokat fabrikalarında çalışmak üzere işe alınan çalışanlarımıza Tire fabrikamızda oryantasyon programları düzenliyoruz.Oryantasyon programına katılanlar bir gün boyunca farklı yöneticiler tarafından verilen genel fabrika oryantasyonunu alıp, Tire fabrikamızı gezme ve tanıma fırsatı buluyorlar. İkinci günden itibaren, Tire fabrikasındaki “Mükemmelliğin Merkezi” uygulamasını Samsun ve Tokat fabrikalarına da taşımak amacıyla mevcut çalışanlarımız yeni arkadaşlarımıza iş başında eğitim vererek hem işleyişimizi aktarıyorlar hem de BAT kültürünü tanıtıyorlar. En fazla 3 hafta süren bu oryantasyon programı sayesinde yeni işe başlayan çalışanlarımız yeni görevlerine hazırlanmış oluyorlar.
Merkez ofis oryantasyonumuz: Aramıza yeni katılan çalışanlarımıza BAT kültürünü anlamanın yanında birbirlerini yakından tanıma ve şirket ruhunu paylaşma fırsatı yaratmak amacıyla, “BAT Liderlik Mutfağı” konseptinde şirket oryantasyon programları geliştirdik. 30 kişilik gruplar halinde gerçekleştirdiğimiz bu programlarda tüm departmanlardan birer yönetici departman yapılarını ve iş alanlarını anlatıyor. İki gün süren programlarda katılımcılar BAT mutfağında tüm departmanların katkılarını öğrendikten sonra, önlük ve şef şapkaları ile mutfakta hünerlerini sergiliyorlar. Sağlanan malzemelerle yemek yapan katılımcılar, hazırladıkları muhteşem açık büfenin de keyfini çıkarıyorlar. Bir taraftan şirketimizi tanıyan katılımcılar, sunum aralarında verilen molalarda anlatılan konularla ilgili soruları cevaplayarak öğrendiklerini pekiştiriyorlar.
Buddy Building: Yeniişe başlayan çalışanlarımızın, şirket kültürümüzü ve farklı departmanlarımızı tanımalarını sağlayarak sosyal entegrasyonu gerçekleştirmek için şirket O-oryantasyonuna katılmalarına ek olarak yeni bir sitemi, Buddy Building’i başlattık. İlk etapta Merkez ofiste başlayan bu uygulama ile işe başlayan tüm çalışanlarımıza, aynı departman içinden birer Buddy (yakın dost/partner) belirliyoruz. Böylelikle, yeni başlayan çalışanlarımız şirkete katıldıkları ilk günden itibaren kendilerine BAT Türkiye’deki günlük yaşamı, sosyal hayatı, uyguladığımız politika ve prosedürleri, ihtiyaçlarıyla ilgili hangi departmana ve kime danışmaları gerektiğini anlatan Buddy’leri sayesinde şirket ortamımıza kolaylıkla adapte oluyorlar.

Not Defteri

Şirketiniz kaç kişiden oluşuyor?
1160 beyaz yaka, 588 mavi yaka çalışanımız var. Sahadaki dönemsel çalışanlarımızla birlikte yaklaşık 2200 kişilik bir aileyiz.
İK departmanınızda kaç kişi çalışıyor?
Fabrikalar ve merkez ofisimiz dahil olmak üzere toplam 33 kişi İK alanında çalışıyor.
Hangi operasyonlar outsource edilmiş durumda, hangilerini kendiniz yürütüyorsunuz?
Bordro süreçleri ve yabancı çalışanların operasyonel süreçlerini tamamen outsource etmiş durumdayız. Ayrıca saha tarafındaki işe alım faaliyetlerimizi de dış kaynaklar aracılığıyla gerçekleştiriyoruz.
İK danışmanlığı alıyor musunuz?
British American Tobacco hem organizasyonel olarak hem de işleyiş anlamında çok global bir firma. Birçok uygulamayı diğer ülkelerdeki BAT firmalarıyla ortak olarak gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla global olarak ciddi bir know-how birikimimiz var ve bu bilgileri paylaştığımız platformlar da oldukça etkin çalışıyor. İK süreç ve sistemlerimizin kurulması ve geliştirilmesi konusunda çoğunlukla BAT’nin global know-how’ını kullanıyoruz. Ancak işe alım ve eğitim konularında çalıştığımız lokal danışmanlık firmaları da mevcut.
Geçtiğimiz sene kaç kişi işe aldınız?
Tekel projesi kapsamında fabrikalar da dahil olmak üzere yaklaşık1080kişi işe aldık. Finans, muhasebe, insan kaynakları, hukuk, pazarlama, IT, kurumsal ilişkiler ve operasyon alanlarında yeni mezun, az tecrübeli, uzman ve yönetici pozisyonlarına alım yaptık.
Çalışanlarınız her yıl ortalama kaç saat eğitim alıyor?
Yıllık ortalama çalışan başına düşen eğitim saati 14 saat.
 
Nasıl bir performans değerlendirme sistemi uyguluyorsunuz?
BAT, tüm dünyada yüksek potansiyele ve yüksek performansa önem veriyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek kişileri organizasyonumuza kazandırmak, çalışanlarımızın yüksek performansını sürekli kılmak ve onları üst pozisyonlara hazırlayarak kariyer gelişimlerini sağlamak İnsan Kaynakları sistemlerimizin odağını oluşturuyor. “Her seviyede liderlik” yaklaşımımız doğrultusunda kişisel farkındalık ve etkileme, işe bağlılık ve esinlendirme, yüksek performanslı takımları destekleme, şirket hedeflerine odaklanma, değişim, yeniliğe odaklanma ve sonuca odaklanma gibi liderlik yetkinlikleri performans geliştirme sistemimizin temelinde yer alıyor. Her yılbaşında çalışanlarımız yöneticileriyle birlikte performans objektifleri belirler. Performans objektifleri belirlenirken şirket hedeflerinin bireysel hedeflere yayılımı esas alınıyor. Performans değerlendirme görüşmeleri yıl ortası ve yılsonu olmak üzere iki kez yapılıyor.
Yetenek değerlendirme toplantılarınızla neler hedefliyorsunuz?
Performans görüşmelerine ek olarak, tüm BAT şirketlerinin liderlik pozisyonları için sürdürülebilir, kendi kendine yeten bir yetenek havuzuna sahip olmasını sağlamak amacıyla her yılın ilk 3 ayında yetenek değerlendirme toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantılarda organizasyon yapısı, yapıdaki değişikliklerin çalışanlara etkileri, çalışanların güçlü yönleri ve gelişim alanları ve bunlarla ilgili planlar, çalışanlara 12-18 aylık dönem içinde sunulabilecek kariyer fırsatları, yetenek havuzundaki çalışanlarımız konuşuluyor. Bu toplantılara her departmanın yönetim ekibi katılıyor ve toplantılar sonrasında kendi ekiplerine geribildirim de bulunuyorlar. Çalışanlarımızın iş konusunda net bir vizyona sahip olmalarını istiyoruz ve onları performanslarını artıracak şekilde teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle, BAT’de yüksek performans ve başarı, kişilere bir anlam ifade edecek şekilde ödüllendiriliyor.
Eğitim ihtiyaçlarını nasıl tespit ediyorsunuz?
“Liderlik; hacim, pazar payı ve karlılık kadar, sorumlu yönetim ve çalışanlarımızı geliştirerek gelecekteki vizyonumuza ulaşmayı sağlamayı da içeriyor.” Düşüncesinden hareketle, BAT olarak çalışanlarımızın sürekli gelişimine büyük önem veriyoruz. BAT’de çalışanlarımızın kendi kariyer ve kişisel gelişimi için hedeflerini belirlemelerini bekliyoruz ve bu hedeflere ulaşmak için tercih ettikleri öğrenme yöntemlerine göre gelişim imkanlarını tüm çalışanlarımıza sunuyoruz. Çalışanlarımızın teknik ve liderlik potansiyelini sürekli değerlendirerek, bu konuda geri bildirim vererek ve gelişim alanlarında ilgili eğitimlere tabi tutarak, onların üst pozisyonlara hazırlanmalarına destek oluyoruz. BAT’de eğitim ve gelişim, şirketin çalışana yaptığı bir uygulamadan çok, inisiyatif kullanarak çalışanlarımızın kendi gelişimlerini sağlamalarına uygun platform sunuyoruz.
Kurum kültürünüzü nasıl tanımlarsınız? Çalışanlarınıza bu kültürü benimsetmek için yaptığınız çalışmalar neler?
Çeşitlilikten gelen güç, Sorumluluktan gelen özgürlük, Açık fikirlilik ve Girişimci ruh olmak üzere kurum kültürümüzü tanımlayan dört ana ilke var. BAT kültürel çeşitliliği içinde bulunduran bir şirket ve çalışanların bireysel farklılıklarının saygı gördüğü, özgürce yaşanabildiği bir çalışma ortamı bulunuyor. İnsanların, kültürlerin, bakış açılarının, markaların, pazarların ve fikirlerin çeşitliliğini olumlu yönde kullanarak yeni fırsatlar yaratmayı ve performansımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çalışanlarımız stratejik hedeflerimiz doğrultusunda kişisel sorumluluk alarak karar verme ve harekete geçme özgürlüğüne sahip. Değişime, yeni fırsatlara ve yeni fikirlere açık olmak adına aktif dinleyiciler olmaya ve başkalarının bakış açılarını ciddiye almaya çaba gösteririz. Girişimci ruhumuz, kuruluşumuzdan bugüne ayırt edici özelliğimiz oldu. Kendimizden emin bir şekilde başarı fırsatları arayarak, yenilik peşinde koşarak ve makul riskler almayı çalışma biçimimizin bir parçası olarak görerek BAT şirketler grubunun faaliyetlerini büyütmeyi ve değerini artırmayı hedefliyoruz.
Sosyal sorumluluğa yönelik yürüttüğünüz projeleriniz var mı? Çalışanlarınız bu projelere aktif olarak katılıyorlar mı?
Ticari faaliyetlerimizi başarılı bir şekilde yürüterek ekonomiye ve dolayısıyla toplumsal ve sosyal pek çok gelişmeye katkıda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra, sahip olduğumuz sosyal ve toplumsal sorumluluk bilinciyle; devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinde topluma fayda sağlayacak, özel projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Açık ve şeffaf sorumluluk anlayışıyla hareket eden şirketimiz, tütün endüstrisinde bir ilki gerçekleştirerek Sosyal Raporlama yapıyor. Bu raporla, 2004 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Programı yıllık araştırması sonucunda, 50 global rapor arasında dördüncü sıraya yerleşmiş durumda. BAT, Çalışma Prensipleri Bildirgesi, Karşılıklı Fayda, Sorumlu Ürün Yönetimi ve Doğru Kurumsal Yönetim unsurlarının, kurumsal sosyal sorumlulukların temelini oluşturduğuna inanıyor. Sosyal paydaşların da katkısıyla geliştirilen bu unsurlar, sigara tüketiminin riskleri ve tütün ürünlerinin sadece yetişkin tüketicilere satılması konusunda doğru ve net sağlık mesajlarını da içeren temel ilkeleri kapsıyor. British American Tobacco, faaliyet gösterdiği toplumlarda sürdürülebilir gelişimi destekliyor. Şirketimizin bu prensipten yola çıkarak Türkiye’de fabrikasının bulunduğu Tire bölgesinde halkın sosyal gelişimi için inşa ettiği kültür merkezi, 2004 yılından beri faaliyet gösteriyor.
 
Aylin Öney Agalday Hakkında
Ne zamandır BAT’de görev yapıyorsunuz?
BAT ailesine katılalı 3 yıldan fazla oldu, daha da uzun yıllar bu ailenin bir parçası olmayı isterim.
Göreve başladığınızda ilk ilgilendiğiniz, öncelik verdiğiniz konu veya konular ne oldu?
BAT’de İşe Alım ve Gelişim Müdürü olarak işe başladım. İlk önceliğim elbette BAT kültürünü tanımak ve global uygulamaları yakından anlamak oldu. O dönemde BAT için önemli önceliklerden biri firma içinden veya dışından yüksek potansiyelli kişileri geleceğin liderleri olarak belirlemek ve geliştirmekti. Bu ihtiyaca yönelik olarak BAT’de çalışan ve gelecek vaat eden arkadaşlarımızı liderlik pozisyonlarına hazırlamak amacıyla “Growth Academy” olarak adlandırdığımız 1 yıllık kapsamlı bir gelişim programı hazırladık ve hayata geçirdik. Ayrıca BAT için büyük öneme sahip olan Yönetici Adayı alma ve geliştirme programının temelleri de bu dönemde atılmıştı.
Yakın dönemdeki İK’ya yönelik projelerinizden bahseder misiniz?
Tekel’i satın almamızla birlikte büyük bir büyüme ve değişim süreci içine girdik. Önümüzdeki dönem tüm BAT çalışanları için “çalışmak için harika bir yer” yaratmak adına birçok projemiz olacak. Ancak bunlardan en önemlisi çalışanlarımızın bu büyük değişime kolaylıkla adapte olabilmesini sağlayacak ve BAT kültürünü aramıza yeni katılan arkadaşlarımız dahil herkesin aynı oranda benimseyip yaşamasını sağlayacak değişim yönetimi sürecimiz olacak.
Neden İK alanında çalışmayı seçtiniz?
Benim idealim hep doğru yönetilen ve doğru yönetildiği için başarılı olan bir şirkette çalışmak oldu. Bana göre bir şirketi doğru yönetmenin temeli o şirketteki insan kaynağını doğru yönetmekten geçiyor. Bu doğrultuda İnsan Kaynaklarının bir şirketteki rolünü son derece stratejik görüyorum ve etkin bir İnsan Kaynakları yapılanmasının şirket performansını doğrudan etkileyeceğine inanıyorum. Bir şirketin başarısında böyle önemli bir etkiye sahip olabilme gücü seçimimi etkileyen ana kriterlerden biri olmuştu.
İşinizle ilgili en sevdiğiniz şey nedir?
Türkiye’de İnsan Kaynakları alanında daha yapılabilecek çok şey olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla yaptığım işe yenilikler getirerek fark yaratabiliyor olmak beni tatmin ediyor.
Mülakatlar için özel bir sorunuz var mı?
Kendine güvenli ve başarılı her kişinin bir başarı hikayesi olması gerektiğine inanıyorum. Mülakatlarda mutlaka adayların başarı hikayesinin ne olduğunu sorarım.