cemkadırganVestel Mali İşler Direktörü Cem Kadırgan tam bir müzik aşığı. İki albümü bulunan Kadırgan kendisini bir müzisyen değil, müzik sever olarak görüyor. Kadırgan bu sevgisini yaymak adına CK Müzik Eğitim Merkezi’ni kurdu. 
Cem Kadırgan Şişli Terakki Lisesi’nden ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun. 14 yıldır Vestel’de Mali İşler Direktörü olarak görev yapıyor. Ama 1972 yılından beri müzikle iç içe bir yaşamı var. İki albümü bulunan Kadırgan aynı zamanda müzikle alakasını daha ileri bir boyuta taşımış. CK Müzik Eğitim Merkezi’ni kurarak müzik yapmak isteyen herkesi profesyonel hocalarla bir araya getirmiş. Cem Kadırgan’la hem iş hayatı hem de Eğitim Merkezi hakkında konuştuk.Müzik hayatınıza nasıl girdi?
Müzikle tanışmam, 1972 yılına dayanıyor. Henüz 8 yaşındayken mandolin çalarak başladığım müzik hayatına, 1975-1 979 yılları arasında Raffi Arslanyan’dan klasik gitar dersleri alarak devam ettim. Müzikle ilgilenmeye başladıktan sonra annemin ve babamın çok büyük desteğini gördüm. Lise ve üniversite yıllarım boyunca akustik gitar çaldım. Üniversite üçüncü sınıftayken arkadaşlarımla birlikte Grup Yağmur’u kurarak Taksim Sanat Evi ve Baltalimanı’ndaki Mum Bar’da sahne aldık.

Yıllar sonra, 2004 yılında, ilk albümüm olan “Benzer Duygular”ı çıkardım. Albüm çıkarma fikri ise şu şekilde oluştu; Üniversite yıllarında bildiğim bütün şarkıları söyleyip bir kasete kaydetmiştim. 2001 yılında o kasetin bozulacağını düşünerek CD’ye aktardım. Daha sonra CD’ye kapak yapıp arkadaşlarımla paylaştım. 2004’te daha fazlasını yapmak istedim. 1997 yılında oğlumun doğumundan sonra, çoğu oğluma ve eşime olmak üzere, daha fazla şiir yazmaya başladım. Bu şiirlerden sekizini besteledim. “Benzer Duygular” isimli şiir kitabıyla birlikte ilk albümümü de çıkardım.
2007 yılında ise “En İyisi Hiç Yazmamak” isimli ikinci albümümü çıkardım. Bu albümde yer alan 12 parçadan dördünü eşime yazdığım şiirlerden besteledim. Bu albümleri çıkarırken “Müzik dünyasına girip meşhur olayım diye bir kaygım yok”. Tek amacım paylaşmak. Müzik benim için yoğun iş temposu içinde ruhsal açıdan bir emniyet kilidi. 2009 yılının Mart ayında İlhan Şeşen’in düzenlediği müzikli sohbetlerde, isim babalığını İlhan Şeşen’in yaptığı Grup Müdavimler’in bir üyesi olarak sahneye çıktım.Şu anda Vestel Finans Direktörlüğü görevini yürütüyorsunuz. İki işe birden nasıl vakit ayırıyorsunuz?
Yaşam giderek zorlaşıyor. Özellikle büyük şehirlerde bırakın çalışmayı, işe gidip gelmek bile başlı başına bir sorun. Ancak ne olursa olsun ben “zamanım yok” sözüne çok fazla inanmıyorum. Öncelikle zamanınız olmalı. Çünkü resmin tamamına baktığınız zaman yalnızca işiniz, aileniz ya da özel uğraşlarınız yok. Bunların hepsi bir bütün. En önemlisi hepsi birbirini besliyor. Şunu unutmamak lazım. Kariyer deyince sadece iş kariyeri akla gelmemeli. Temel olan yaşam kariyeri. Yani iş, aile, çocuklar, özel uğraşlar gibi. Dolayısıyla buradaki temel nokta dengedir. Bu denge bozulursa sağlıklı bir kariyerden bahsedemeyiz.

İki albümünüz var. Aynı zamanda bir de şiir kitabınız… Hiç finans sektörünü bırakıp sadece bir yazar ve müzisyen olmayı düşünmediniz mi?Para kazanmak için müzik yapmak farklı bir şey. Gençken çok iyi müzik eğitimi alıp gerçek bir müzisyen olarak hayatımı sürdürmek isterdim. Ama ben bir müzisyen değilim, müzik severim. Bu işi para kazanmak için yapsaydım, istediğim şarkıları değil, pazarın istediklerini yapmak zorunda kalırdım. Bu da beni mutsuz ederdi.

Müziğin iş yaşamınıza nasıl bir etkisi var?
Müzik ya da genel anlamda sanatın bir dalı ile uğraşmak kişinin bakış açısını ve yaşamdaki önceliklerini değiştiriyor. Dolayısıyla insanlarla daha geniş bir yelpazede ilişki kurabiliyorsunuz. İşin dışında paylaştığınız ortak noktalar işinize artı bir değer olarak yansıyor. Sizi farklılaştırıyor.

İşten vakit bulduğunuz zamanları sadece müziğe mi ayırırsınız, yoksa başka ilgi alanlarınız da var mı?
Film ve konser albümleri, DVD koleksiyonlarım var. Ayrıca özellikle biyografi ve anı kitaplarını okumaktan büyük zevk alıyorum.
Kurduğunuz CK Müzik Eğitim Merkezi’nde hangi dersler veriliyor?Merkezimizde, gitar (klasik, Flamenko, elektro ve bas), piyano, keman ve davul dersleri veriliyor. Ayrıca şan ve sanat tarihi dersleri de veriliyor. Diğer taraftan modern dans ve flamenko dans derslerimiz var. Bu yıl ayrıca 4-6 yaş grubu çocuklar için kids müzik adı altında temel müzik eğitimine başladık. Çocukların ritm duygusu ve el kol koordinasyonunun gelişmesine yönelik yaratıcı bir eğitim.  İnteraktif bir şekilde yürüyen sanat tarihi dersine, bu dersin, sanatı ve dolayısıyla da hayatı anlamayı kolaylaştırdığı düşüncesi ile ayrı bir önem veriyoruz. Bunlara ek olarak sık sık konserler düzenliyoruz. Modern dans ve Flamenko derslerimiz de büyük ilgi uyandırıyor. Çok yakında çocuklara özel ücretsiz müzik tarihi ve kids müzik dersleri vermeye de başlayacağız. Kids müzik programı, 4-6 yaş grubu çocukların müzik ve ritim ile tanışmasının, el-kol koordinasyonu ve müziği tanımak için öneminden yola çıkarak hazırlanmış özel bir program.