yaraticilikÇalışanlarının spor ve sanat faaliyetlerine tam destek veren Netaş, bu sayede aday başvuru sayılarında ciddi bir artış yaşıyor. Firma düzenlediği keyifli aktivitelerle çalışanlarının bağlılığını da garantiliyor.

Bilgi ve iletişim alanında yaratıcı teknoloji hizmetleri sunan Netaş, bu yıl dokuzuncu kez düzenlediği Netaş Olimpiyatları’nın açılışını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Firma, uzun yıllardır çalışanların kendilerini kültür-sanat ve spor aktiviteleriyle geliştirerek yaratıcılıklarını pekiştirmeleri amacıyla bir çok etkinlik platformu düzenliyor. Olimpiyat oyunlarının açılışını yapan Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay, düzenlenen aktiviteler sayesinde hem çalışan bağlılığının ve hem de yeni mezunların başvuru sayısının hatırı sayılır biçimde arttığını anlatıyor ve ekliyor: “Netaş olarak düzenlediğimiz aktivitelerle sadece şirket bünyesine değil, gençlere, firma tesislerimizin bulunduğu çevremize ve Türkiye’ye yararlı olma önceliğini taşıyoruz”.

İnovasyon sanat ve sporla birlikte gelişir
Altay, inovasyonu harekete geçirmek için inovatif kişilere ihtiyaç duyduklarını dile getiriyor. “Sadece bilgiye ve profesyonel alanlarına ağırlık gösteren kişiler inovatif olamıyorlar. Spor yapmak, sosyal aktivitelerde bulunmak, sanatla ilgilenmek inovasyonu pozitif etkiliyor. Türkiye’nin geleceğinin daha aydınlık olabilmesinin yolu inovatif gençlerden geçiyor. Tüm etkinliklerimizi bu düşünceler üzerine kurduk”.  Netaş Olimpiyatları altı farklı kategoride gerçekleşiyor. Voleybol, basketbol, squash, tenis, masa tenisi ve futbol… Bugün Netaş çalışanlarının yüzde 65’i olimpiyatlara aktif olarak katılıyor. Çalışanlar antremanlar için öğle aralarını değerlendiriyor. Netaş’ın bulunduğu yeşil tesislerde koşu yapan ya da tenis oynayan alışanlara rastlamak mümkün. Netaş’ın geniş spor salonu basketbol, masa tenisi, squash gibi çalışmalar için hazırlanmış. 600 kişilik  bir izleyici tribünü de bulunuyor.

Lisanslı sporcular yetişiyor
Sadece öğle aralarında ve akşamları kullanılan salonu değerlendirmek istediklerini anlatan Altay, çevredeki okullara giderek, voleybola yetenekli ve istekli gençleri tespit ettiklerini anlatıyor. Profesyonel eğitmenler sene boyunca gençlere ders veriyor. Bir çok lisanslı sporcu yetiştiriliyor.
Netaş’ın tiyatro grubu ise altı yıldır sürüyor. Kulübe katılmak isteyenler önce bir eğitimden geçiyor, her yıl bir oyun seçiliyor, provaların ardından sahneye konuluyor. Bu yıl ilk kez Netaş dışına çıkarak üniversitelerde oynayacakları oyunların heyecanını da yaşıyorlar.  Netaş’ın gönüllüler ekibi yardım etkinliklerine ön ayak oluyor. Her yıl Lösev’den gelen çocuklar ağırlanıyor, ihtiyaç listeleri alınıyor. Bunların yanı sıra deprem bölgeleri için Kızılay işbirliğiyle yardım toplanıyor. Şirketin koridorlarını Netaş fotoğrafçılık grubunun çektiği fotoğraflar süslüyor. Netaş müzik grubu ise bu yıl Ballentine’s yarışmasında 24 firma arasında dokuzuncu olmayı başarmış. Tüm sosyal aktiviteleri organize eden Proaktif grubu ise, eğlence ve motivasyon üzerine fikir geliştiriyor. Bir de Netaş Hatıra Ormanı var. Firma 2009 yılından bu yana Hekimbaşı’nda bir araziye fidan ekerek bakımlarını yapıyor.

Adaylar için tercih sebebi oluyor
Altay, tüm bu yoğun aktivite programının adaylar tarafından Netaş’ın tercih edilmesine büyük katkı sağladığını gözlemlediklerini anlatıyor, “Artık üniversitelerde bile sosyal aktivite ve sorumluluk bir ders olarak alınıyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan inovasyonu yakalamak için geniş düşünmek gerekiyor. Biz kültür sanat ve spor aktivitelerinin çalışanları geliştirdiğini net olarak görüyoruz. Şirketi bir beyin olarak düşünürsek, kılcal damarların iletişimini sağlıyor diyebiliriz. İnovasyonu artırıyor, yaratıcılığı keskinleştiriyor”.

Çalışan bağlılığı artıyor
Altay şirketlerin en iyi elemanı bekleme gibi bir lüksleri olmadığını dile getiriyor, “Üniversitelerden aldığımız gençleri geliştirmek zorundayız. Bu şirketlerin sosyal sorumluluğudur. Onları mesleklerinde geliştirdiğimiz kadar sosyal, kültürel ve sportif açıdan da yukarıya taşımalıyız. Ben bu uygulamalarımızı hiçbir zaman sadece şirketin yararına görmüyorum. Evet şirkete çok büyük faydası var ama topluma ve Türkiye’nin geleceğine olan faydası daha fazla. Şirketler sosyal sorumluluk projelerini desteklemeliler”.

“Şirkete olan bağlılığımız arttı”
Netaş çalışanları firmanın kültür-sanat ve spor faaliyetlerinde kendilerine verdiği destekten son derece memnun. Hem işlerine hem de özel yaşamlarına pozitif yansıyacak faaliyetleri iş yerlerinde yapabilmekten büyük keyif aldıklarını anlatıyorlar. Bu durum işlerine de motivasyon olarak yansıyor. Netaş Ürün Destek Mühendisi ve Tiyatro Grubu temsilcisi Ramazan Ginkya, “Destekleniyoruz bizim için önemlisi bu, her yıl bir öncekinden daha zor bir oyun ortaya koyalım istiyoruz, isteklerimiz artıyor, Netaş sürekli destek veriyor” diyor.  Dokuzuncu yılında Netaş Olimpiyatları’nın temsilciliğini yürüten Ürün Destek Mühendisi Mesut Yılmazyıldırım, bu yıl 622 çalışanın olimpiyat oyunlarına katıldığını anlatıyor, “Öğle arası antrenman ya da maç yaparak duş alıp işe dönebiliyoruz. Tenis kortu ve futbol sahası gibi imkanların çok fazla iş yerinde olduğunu sanmıyorum. Yeni mezun olduktan sonra plazada işe başlamıştım. Burayı ve spor salonunu gördükten sonra fikrim değişmişti”. Yılmazyıldırım, düzenlenen voleybol maçlarında söz sahibi olmak için kurula başvurarak hakem olmayı da başarmış.  Bilgi Teknolojileri’nden Gökhan Çerezcioğlu ve Ar-Ge Yazılım Mühendisi Şenay Öztürk ise, özellikle tiyatronun iş hayatında kendilerini ifade etmeleri gereken alanlarda kazandırdığı özgüvenden çok mutlu. Temsilciler etkinliklerin şirkete olan bağlılıklarını artırdığı konusunda hem fikir.