2011’de 50 üniversitede 70 etkinlik düzenleyen Kariyer.net tüm Türkiye’deki üniversitelilere ulaştı. Etkinliklerde öğrencilerle buluşan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, öğrencilerin iş arama sürecindeki özgeçmiş hazırlama, mülakat yapma gibi konularda üniversitelerde kurulacak Kariyer Merkezleri ile desteklenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
2004’ten beri her yıl kariyer günleri ve fuarları ile üniversitelerimizi ziyaret eden Kariyer.net, tüm öğrencileri CV oluşturma, mülakat ve iş hayatı ile ilgili seminerlerle bilgilendirmeyi hedefliyor. Kariyer.net, Şubat-Mayıs aylarında Kariyer günleri ve fuarları kapsamında birçok üniversiteyi ziyaret etti. Öğrencileri iş hayatına hazırlamak amacıyla Kariyer.net, 70 farklı etkinlikle 50 üniversitede çeşitli aktiviteler ve sunumlar düzenledi. Bu etkinlikler çerçevesinde; birçok üniversitede sunum ve sohbet gerçekleştiren Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, öğrencilerle bir aray gelme, onların sorunlarını bire bir dinleme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Üniversitelerde kariyer merkezleri olmalı
Üniversite ziyaretlerinde öğrencilerin çok büyük bir kısmının iş arama süreçleri ile ilgili eksikliklerine şahit olduğuna dikkat çeken Azoz, “Bu alanda en büyük sorumluluğun üniversitelerde olduğunu düşünüyorum. Üniversiteler öğrencilerini son sınıfa başlar başlamaz iş hayatı ile ilgili bilgilendirmeli. Onları kurumlarla buluşturmak için imkanlar sunmalı ve iş dünyasına mezunlarını devretmeli. Kanımca, üniversiteler, iş arama sürecindeki özgeçmiş hazırlama, mülakat yapma gibi temel birçok konuda öğrencilerini bilgilendirerek iş bulma sürecine hazır etmeye odaklanmalılar” dedi.

Gençler iş pazarını çok iyi araştırmalı
Azoz, ziyaretlerinde, öğrencilerin iş seçimleriyle ilgili iki sorunun sürekli ön plana çıktığını fark ettiğini belirterek konuyla ilgili gözlemlerini şöyle aktardı: “Bir grup öğrenci, mezun olduğunda okuduğu bölümle ilgili bir iş yapmak istiyor ve büyük bir tutkuyla iş arıyor. Bu grubun karşılaştığı sorun, iş aradığı alanda iş fırsatlarının çok kısıtlı olduğunu sonradan fark etmek üzerine odaklanıyor. Diğer grup ise okuduğu bölümden çok farklı bir alanda iş arayanlardan oluşuyor. Bu grup, kendilerini iş arama sürecinde nasıl farklılaştıracakları ve bu seçimlerini işverenlere nasıl anlatacakları ile ilgili oldukça kaygılı. Her iki durumda olanlara da iş ararken daha fazla zorlanacakları mesajını verdim ve elimden geldiğince öğrencileri yönlendirmeye çalıştım. Türkiye’deki mevcut işsizliğin bir kısmının mezun olan öğrencilerin okudukları alanla pazardaki iş fırsatları arasındaki eşleşme sıkıntısından kaynaklandığını düşünüyorum.”  Azoz, “Parlak, hırslı, gün geçtikçe geleceğe daha umutla bakan ve sayıca çevre coğrafyamızda çoğu ülkenin gıpta edeceği kadar çok gencimiz var. Gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak içinse üniversiteler ve iş dünyası olarak yapmamız gereken daha çok iş var” mesajını veriyor.

Kariyer Günleri’nde Kariyer.net de vardı
26 Nisan’da Işık Üniversitesi Kariyer Günleri kapsamındaki organizasyonda CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri sunumu ile Olmaz Böyle Mülakat adlı eğitim gösterisi gerçekleştirildi. İMS etkinliği kapsamında, 27-29 Nisan tarihleri arasında İTÜ’de yer alan Kariyer.net, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.İşverenleri öğrencilerle buluşturan Uluslararası Girişimcilik Kongresi, 27-29 Nisan’da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Kariyer.net’in sponsorluğunda gerçekleşti.
2 Mayıs’ta Dokuz Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, “Dijital Dünyada Kariyer” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi’ndeki öğrenciler gerçekleşen “CV ve Mülakat Teknikleri” hakkında bilgilendirildi. Giresun Üniversitesi, Erzurum Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu, Akdeniz Manavgat MYO, Konya Selçuk Üniversitesi, Manisa Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Mersin Üniversitesi MYO, Ege Üniversitesi ve Kars Kafkas Üniversitesi’nde Olmaz Böyle Mülakat eğitim gösterisi öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

2011’de Kariyer.net’ten üniversite çıkartması
17 Şubat Yeditepe Üniversitesi / İstanbul
18-19-20 Şubat Trakya Üniversitesi / Tekirdağ
19-20 Şubat Bilgi Üniversitesi / İstanbul
21Şubat Karadeniz Teknik Üniversitesi / Trabzon
22-23-24 Şubat İstanbul Teknik Üniversitesi
28 Şubat Yıldız Teknik Üniversitesi / İstanbul
1-2-3-4 Mart Uludağ Üniversitesi / Bursa
5-6 Mart Osmangazi Üniversitesi / Eskişehir
9 Mart Ege Üniversitesi / İzmir
9-10-11-12 Mart Teknik Üniversitesi / İstanbul
10 Mart Ekonomi Üniversitesi / İzmir
10 Mart Koç Üniversitesi / İstanbul
15-16 Mart Osmangazi Üniversitesi / Eskişehir
21-22-23-24 Mart Galatasaray Üniversitesi / İstanbul
22 Mart Uludağ Üniversitesi / Bursa
23 Mart Atatürk Üniversitesi / Erzurum
24 Mart Marmara Üniversitesi / İstanbul
25-26 Mart Kocaeli Üniversitesi
31 Mart-3 Nisan İstanbul Teknik Üniversitesi
4 Nisan Kırklareli üniversitesi
5 Nisan Kırıkkale Üniversitesi
6 Nisan Akdeniz Üniversitesi / Antalya
7 Nisan Namık Kemal Üniversitesi / Tekirdağ
11 Nisan Koç Üniversitesi / İstanbul
15 Nisan Yeditepe Üniversitesi / İstanbul
18 Nisan Sakarya Üniversitesi
21 Nisan Ortadoğu Teknik Üniversitesi / Ankara
22 Nisan Bilkent Üniversitesi / Ankara
25 Nisan Kocaeli Üniversitesi
25 Nisan Süleyman Demirel Üniversitesi / Isparta
26 Nisan Işık Üniversitesi / İstanbul
27 Nisan Marmara Üniversitesi / İstanbul
27-29 Nisan İstanbul Teknik Üniversitesi
27-29 Nisan Ekonomi Üniversitesi / İzmir
2 Mayıs 9 Eylül Üniversitesi / İzmir
2 Mayıs Yalova Üniversitesi
4 Mayıs Kocaeli Üniversitesi
8 Mayıs Giresun Üniversitesi
9 Mayıs Atatürk Üniversitesi / Erzurum
11 Mayıs İstanbul Ticaret Üniversitesi
12 Mayıs Selçuk Üniversitesi Taşucu MYO / Silifke
13 Mayıs Selçuk Üniversitesi / Konya
15 Mayıs Balıkesir Üniversitesi
16 Mayıs 9 Eylül Üniversitesi / İzmir
16 Mayıs Manisa Üniversitesi
18 Mayıs Harran Üniversitesi / Şanlıurfa
20 Mayıs Mersin Üniversitesi
21 Mayıs Ege Üniversitesi / İzmir
25 Mayıs Gaziantep Üniversitesi
25 Mayıs Kafkas Üniversitesi / Kars