147

Petrol ve Ürünleri İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Petrol ve Ürünleri cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

İlanları konuma göre filtrele!

Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 3 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Petrol ve Ürünleri Sektörü İş İlanları

Petrol ve petrol ürünleri, hayatın benzinden vazeline kadar içine girmiş olan çok önemli bir sektördür. Petrolün çıkarılması ve sektörlere uygun şekilde ayrılıp işlenmesi, çok büyük işlem hacmi yaratan dev bir iş havuzu oluşturur. Petrol ve ürünleri iş ilanları arasında inceleme yaparak kendine uygun pozisyonu bulabilirsin. Petrol ve ürünleri sektörü, büyük bir sektördür ve birçok mesleğin istihdamını içerir. Güncel petrol ve ürünleri iş ilanları arasında planlama ve sevkiyat şefi, oto mekanik teknisyeni, kalite kontrol uzmanı, temin sorumlusu, operatör, AR-GE uzmanı ya da marin operasyon saha elemanı gibi pozisyonları görebilirsin. Mesleğine ve deneyimine uygun pozisyonlara başvurarak petrol ve petrol ürünleri sektöründe çalışmaya hemen başlayabilirsin.

Petrol ve Ürünleri Sektöründe Çalışmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Petrol ve ürünleri iş ilanları yeni çalışma arkadaşlarından bekledikleri özellikleri açtıkları ilanlarda detaylı olarak listeler. Bu özellikler; eğitim, deneyim ve diğer yetenekleri kapsar.

  • Petrol sektöründe faaliyet gösteren firmalar, genellikle yurt dışı bağlantılı çalışır. Bu yüzden işe alacakları yönetici kadrolarından iyi derecede İngilizce konuşmalarını bekler. Bunun yanında Arapça ve Fransızca gibi petrol sektöründe faaliyet gösteren ülkelerin dillerinin bilinmesi de istenebilir. Bu diller, İngilizcenin yanında bonus özellik olarak da listelenebilir.
  • Petrol ürünlerinde çalışmak saha çalışmalarını da kapsayabilir. Bu durumda erkek adaylardan askerliğini tamamlamış olmaları ve tüm adayların seyahat engellerinin bulunmaması tercih edilir. Ayrıca saha ulaşımı özel araçlarla sağlanıyorsa B tipi ehliyet ve aktif araç sürme kabiliyeti de istenebilir. 
  • Petrol ve ürünleri iş ilanları bugün çalışma hayatına atılma ve kariyerine yön verme istediğinde olan çalışanlardan sektörle ilgili deneyim de ister. Bunun nedeni ise petrolün diğer sektörlerden farklı gerekliliklerinin olmasıdır. 
  • İşlenmesi oldukça zahmetli ve dikkat gerektiren bir ham madde olan petrolün ateş alma özelliği vardır. Herhangi bir kazanın yaşanmaması için iş güvenliği bu sektörde büyük önem taşır. Bu nedenle yönetici kadroların iş güvenliğine hakim olması ve konuyla ilgili gereken eğitimleri tamamlamış olması işveren tarafından tercih sebebidir. Kimi iş yerleri ise bu konuları şirket içi eğitim ve teşviklerle çözmeyi tercih eder. Bu tamamen firmanın vizyonu ve kendi kurallarıyla ilgilidir.

Petrol ve Ürünleri Sektöründe Çalışma Ortamı ve Koşulları Nasıldır?

Petrol ve ürünleri eleman arayanlar; sahada, fabrika ve üretim tesislerinde ve ofislerde faaliyet gösterir. Tüm bu sahaların çalışma ortamı ve koşulları da farklı olacaktır. Genel olarak petrol sektöründe maaşların diğer sektörlere göre bir nebze yüksek olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle yönetici kadroları bu sektörde çalışarak oldukça iyi imkanlara sahip olabilirler. Eğer mühendissen özellikle dikkat etmen gereken konu seyahat edip etmeyeceğindir. Bazı firmalar mühendisin haftanın belirli günlerinde sahada, belirli günlerinde ise ofislerde olmalarını ister. Bu da çok sık seyahat etmeyi beraberinde getirir. Petrol ve ürünleri eleman arayan firmalar, kendilerine özel çalışma şartlarını ve koşullarını ise açtıkları ilanda bildirir.

Petrol ve Ürünleri Sektörü İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Petrol ve ürünleri sektöründe iş ararken dikkat etmen gereken en önemli nokta ilanın açıldığı şehirdir. Örneğin; Ankara petrol ve ürünleri iş ilanları, devletle birlikte çalışan ve devletin petro-kimya ihtiyaçlarına cevap veren ihalelere katılan firmaları içerir. Bu tip işte masabaşı çalışma şansı yakalayabilirsin. Ancak bürokrasiye ve mevzuatlara da hakim olmalısın. İstanbul petrol ve ürünleri iş ilanları ise petrol endüstrisine önderlik eden firmalara ev sahipliği yapar. Bu ilanlarda hem yerli hem de yabancı şirketleri bulabilirsin. Doğu Anadolu’da açılan ilanlar ise saha çalışması ilanlarını içerir. Kocaeli ve Tekirdağ gibi şehirler ise Türkiye’nin sanayi ve ham madde işleme dinamolarıdır. Bu şehirlerde petrol işlemeyle ilgili ilanları görebilirsin. Böylece aramanı şehirler özelinde yapabilir ve petrol ve ürünleri sektöründe zincirin neresinde iş bulacağına karar verebilirsin.

Petrol ve ürünleri sektörü iş ilanları nasıl bulunur?

Petrol ve ürünleri sektöründe iş bulmak istiyorsan, bu alanda açılan ilanları arama özelliklerini kullanarak bulabilirsin. Tek yapman gereken sektör kısmında petrol ve ürünleri sektörünü seçmek. Daha sonra aramanı ikamet etmek istediğin şehirlere göre özelleştirebilirsin. Sana en uygun işleri bulmak için eğitim ve deneyim sekmelerini de uygun şekilde işaretlemeyi unutmamalısın. 

Petrol ve ürünleri sektörü iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

Petrol elemanı arayanlar, yeni çalışma arkadaşlarından beklentilerini kariyer.ne’te açtıkları ilanlarda belirtir. Bir ilana başvurmaya karar verdiğin zaman bunu oluşturduğun CV ile yapabilirsin. CV’nde dolu ve güçlü bir profil oluşturduğuna emin olmalısın. Daha sonra kendin için en uygun olduğunu düşündüğün iş ilanını belirleyerek başvurunu tamamlayabilirsin.

Petrol ve ürünleri sektörü iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Petrol ve petrol ürünleri sektörüne alanda eğitimi olan ve çalışmak isteyen herkes başvurabilir. Petrol ürünlerinde faaliyet gösteren firmalar; büyük, kurumsal ve çoğu zaman yabancı ortaklıkları olan firmalardır. Bu nedenle bu büyük firmalarda hem nitelikli hem vasıfsız elemanlar için yıl boyunca açık pozisyon bulmak mümkündür. Sen de kariyer.net üzerinden kendine uygun olan ilana başvuru yapabilirsin.

Petrol ve ürünleri sektöründe çalışmak için hangi eğitim ve belgeler gerekir?

Petrol ve petrol ürünleri iş ilanları, hemen her eğitim seviyesinden elemana açıktır. Petrol ürünleri, işçilerin titiz ve dikkatli çalışmasını gerektiren bir sahadır. Bu nedenle şirketler deneyimli işçiler arayabilir ya da işe alımdan sonra şirket içi eğitimlerden geçirebilir. Teknik elemanlar için ustalık belgesi, mühendislerden ise üniversitelerin dört senelik petrol mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları istenir.

Sıkça Sorulan Sorular

Petrol ve Ürünleri iş ilanları için hangi nitelikler aranmaktadır?

Petrol ve Ürünleri için aranan nitelikler firmaların yayınladığı iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. Yayınlanan iş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, firmaların adaylarda aradığı nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Buna ek olarak ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen genel şartları öğrenebilirsin.

En güncel Petrol ve Ürünleri iş ilanlarını Kariyer.net'te nasıl görüntüleyebilirim?

Güncel Petrol ve Ürünleri iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel iş ilanlarına erişebilirsin.

Kariyer.net'te Petrol ve Ürünleri iş ilanları için başvuru süreci nasıl işliyor?

Petrol ve Ürünleri iş ilanlarını inceleyip, sana uygun iş ilanlarına ''Başvur'' butonuna tıklayarak kolayca başvurabilirsin. Başvuru yapmadan önce ilan detaylarını incelemeyi ve özgeçmişini güncellemeyi unutmamalısın. Başvurular incelendikten sonra uygun bulunman halinde işverenler seninle iletişime geçer.

Petrol ve Ürünleri iş ilanlarına başvuru yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Petrol ve Ürünleri iş ilanlarına başvuru yapmadan yapmadan önce, iş ilanı açıklamalarını detaylı bir şekilde inceleyebilir; firmaların belirlediği iş tanımını, adayda aranan özellikleri ve istenilen deneyim süresini göz önüne alarak sana en uygun iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

notifications İş Alarmı kur