warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Satış Müdürü (Plastik)

ASİL KİMYA VE BOYA SAN.TİC.A.Ş.

İstanbul(Asya)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

Satış ve Pazarlama

Satış ve Pazarlama

Başvuru Sayısı

678 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

678 başvuru

Departman

Satış ve Pazarlama

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Satış faaliyetlerinde aktif görev alarak kendi görevlendirildiği bölgelerde yeni müşteri araştırılması ve bulunması, mevcut ve yeni gelecek müşterilere müşteri memnuniyeti doğrultusunda, firma hedef ve politikalarına uygun olarak ihtiyaç duyulan çözümün, proje ve ürünlerin sunulması, müşteri taleplerini anlayabilmek-cevaplayabilmek için görüşmeler ve keşifler yapılması ve raporlanması, bu görüşme ve keşifler doğrultusunda tekliflerin ve projelerin hazırlanması, müşteriye sunumu ve satışın gerçekleştirilmesi, sorumluluk alanı dahilinde pazar araştırması yapılması, rakipleri ve ürünleri takip ederek raporlarının satış direktörüne sunulması, gerektiğinde proje ile ilgili tüm hazırlıkların yapılması ve projelerin her aşamasında aktif olarak maliyetleri minimize etmek ve müşterilerin maksimum tatminini sağlamasını içerir. 

Ürün portföyümüzde bulunan titanyum dioksitler, organik pigmentler, demiroksit pigmentler, karbon siyahları, OB ve CPE başlıca pazarlanacak ürünler arasındadır.Masterbatch, suni deri, kablo, granül, kapı ve Pencere gibi alanlara hammadde tedariki konusunda tecrübeli adaylar aranmaktadır.

 

·        Kendisine verilen müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını net ve detaylı bir şekilde algılayıp, firmamız hedefleri doğrultusunda müşterilerine en uygun çözümü sunması için görevlendirilmiştir. Bunu görevini yerine getirirken firma teknik yeterliği ve stok durumunu ve tedarik sürelerini gözeterek hazırlar. Stok maliyetlerinin artmaması için diğer birimlerle ve müşterisi ile bir köprü vazifesi görür.

·         Görüşmeler yaptığı müşterileri ve günlük faaliyetlerini ve sonuçları periyodik olarak raporlar.

·         Yurtdışı veya yurtiçi satın almalardan ve teknik ekibin iş durumunu hakkında bilgileri alarak firma menfaatlerine uygun ödeme ve satış koşullarını müşteriye sunar.

·         Görevlendirildiği bölgede bulunan mevcut müşterilere yönlendirildiğinde, müşterinin mevcut satış temsilcisi ile koordineli olarak satış faaliyetlerinin devamı sürdürmek için talep edilen faaliyetleri yerine getirir.

·         Yeni tedarik edilecek olan ürünlerin numune çalışmasını başlatarak ürünün müşteriler gözündeki kalitesini teyit ettirir. İthalat onayında söz sahibi olur.

·         Satış kapsamında yapılacak harcamaları Satış Direktörü onayına sunar.

·         Firmada kullanılan yazılımın etkin ve tam olarak kullanılması ve tüm kayıtlarının burada tutulması için gerekli verileri iletir.

·         Firmanın bir temsilcisi olduğu bilinci ile müşteri diyaloglarını ölçülü, planlı ve sonuca yönelik yürütür. Fiziki görünümüne ve giyimine daima dikkat eder. Müşterilerinden gelebilecek her talebe cevap verebilecek şekilde ziyaret, toplantı ve sunumlarını hazırlar. Konusuna hakimdir. Daima pozitif bir yapıdadır ve müşterileri ile her zaman saygılı ve ölçülü diyaloglara sahiptir.

·         Sunduğu tüm sistem ve hizmetlere tamamı ile hakimdir ve bunları müşterilerine hızlı ve başarılı bir şekilde aktarabilir. Ayrıca güncel ürünlere/hizmetlere, rakiplerin ürün ve hizmetlerine ve pazarın gereklerine hakim olabilmek için sürekli araştırmalar yapar, tüm ürün ve hizmet tedarikçileri ile irtibatta bulunur.

·         Verilen fiyat tekliflerinin gerçekleşmesi için kendisine belirtilen sınırlar içerisinde müşteri ile müzakere edilmesi ve satışın gerçekleştirilebilmesi için yapılması gereken hareketlerin ve alınması gereken kararların raporlanması ve alınacak onay ile işlerin sonuçlandırılmasından sorumludur.

·         Verdiği tekliflerde satış gerçekleştiğinde işin yapılması için gerekli işlemleri yerine getirmekten sorumludur.

·         Gerçekleşen satışlara sözleşmeler oluşturulması, Satın Almaya ürün listesinin ve tedarikçiler ile anlaşılan diğer mali konuların aktarılması.

 

·         Alt kademesinde bulunan satış temsilcilerinin programlarının denetlenmesi, günlük raporlarının takip edilmesi, yapılan periyodik toplantılarla stratejiler oluşturulması, görev dağılımının oluşturulması ve satış temsilcilerine verilen hedeflerin takip edilmesinden sorumludur.

·         Müşteri gereklerini tam olarak karşılayan işlerin tesliminden sonra, fatura işlemlerinin ilgili birimlerle koordineli çalışılarak hazırlanmasından sorumludur.

·         Faturalanmış ürünlerin anlaşma zamanında tahsilâtının yapılmasında ilgili birimler ile koordineli çalışır.

·         Tüm satış raporlarını talep edilen süre ve periyotlarda sunmak yükümlülüğündedir.

·         Kendisine belirtilen satış hedeflerinin gerçekleşmesinden sorumludur.

Aday Kriterleri

3 - 20 yıl arası
Üniversite(Mezun)
Yapıldı, Muaf
B sınıfı

Satış Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Satış Müdürü Satış Müdürü Maaşları Satış Müdürü Nasıl Olunur? Satış Müdürü Nedir? Satış Müdürü İş İlanları

Satış Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Satış Müdürü Satış Müdürü Maaşları Satış Müdürü Nasıl Olunur? Satış Müdürü Nedir? Satış Müdürü İş İlanları