warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Proje Mühendisi ve Sistem Analisti

ELYAF GRUP TEKSTIL SANAYİ VE PAZARLAMA A.S.

İstanbul(Avr.)(Bağcılar)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Departman

Üretim / İmalat

Üretim / İmalat

Başvuru Sayısı

753 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Başvuru Sayısı

753 başvuru

Departman

Üretim / İmalat

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

İŞİN TANIMI

  • Süreç iyileştirme ve geliştirme projelerinin belirlenmesi
  • Belirlenen projelerin planlarının yapılması, yürütülmesi ve sonuçlandırılması
  • Sonuçlanan projelerin kalite dokümanlarının oluşturulması, ilgili bölümlerde eğitimlerinin verilmesi ve yayınlanması
  • Süreç şemalarının ve ilişkili görev tanımlarının her daim güncel tutulması
  • Çalışana yönelik ölçme ve değerlendirmelerin belirlenen periyotlarda yapılması ve yayınlanması
  • Tedarikçi ve taşeronlara yönelik ölçme ve değerlendirme belirlenen periyotlarda yapılması ve yayınlanması
  • Yıllık üretim ve işletme bütçelerinin oluşturulmasında destek verme,
  • İş etüdleri ile sağlıklı norm kadro yönetiminin sağlanması

GENEL NİTELİKLER

  • Üniversitelerin Endüstri, Bilgisayar, MatematikMühendisliği ve ekonometri bölümlerinden mezun,
  • Doküman hazırlama ve raporlama konusunda özenli ve dikkatli çalışabilecek,
  • Yeterli düzeyde İngilizce bilen,
  • MS Office programlarını etkin şekilde kullanabilen,
  • Seyahat engeli bulunmayan,
  • Analitik düşünebilen ve sonuç odaklı,

·        Dinamik bir çalışma ortamında iş birliği, takım çalışması ve problem çözme yeteneği olan,

·        İnsan ilişkilerinde başarılı, sözlü ve yazılı iletişim becerisi olan,

·        Gelişime açık; alanında yenilikleri ve teknolojilerdeki gelişmeleri takip eden

Yetiştirilmek üzere yeni mezun ve/veya iki yıla kadar deneyimli

  • Yıllık üretim ve işletme bütçelerinin oluşturulmasında destek verme,
  • İş etütleri ile sağlıklı norm kadro yönetiminin sağlanması
  • 1.   İHTİYAÇ TESPİT VE ANALİZ SÜRECİ

      1. Üst Yönetim tarafından belirlenen önceliklere göre sistemde yaşayan tıkanıklıkları, verimsizlikleri, zaman ve emek israflarını sürekli gözlemleyerek marjinal katkısı en fazla olabilecek iyileştirme alanlarını tespit ederken Üst Yönetim’e tavsiyelerde bulunmak.
      2. Görevlendirildiği projelerde geliştirilecek sistemi en detaylı şekilde anlayarak asıl ihtiyacı tespit etmek.
      3. Tespit edilen ve Üst Yönetim’ce analizi yapılması istenen süreçler ve projelerde detaya inerek süreci öğrenmek, uygulayıcılar ile görüşmeler yapmak ve en verimli, hızlı ve ekonomik süreci tasarlayabilmek için gerekli sistem analizini yapmak.
      4. Sistem analizi yaparken tüm girdileri ve çıktıkları etkileyen faktörleri, kabulleri, kısıtları, riskleri, tehditleri yazılı ve şematik olarak dokümante etmek.
      5. Analiz sırasında, sistem entegrasyonu açısından kritik noktaları belirlemek ve yapılan çalışmanın ve değişikliklerin etkilerini öngörmek.
      6. Yapılan analiz sonucunda varsa alternatifli çözümler ve yol haritaları önermek ve bu alternatiflerin fayda maliyet (Emek, zaman, para) rakamlarını raporlamak.
      7. Analiz çalışmalarını doğru yapabilmek için karar sürecini en az uygulayıcıları kadar iyi öğrenmek.
      8. Kullanıcı ve yöneticiler ile ayrı ayrı görüşerek onların öncelikli ve sıkıntılı konularını dinlemek ve çalışmanın bir parçası olduklarını hissettirecek şekilde çalışmanın içinde yer almalarını ve projeyi sahiplenmelerini sağlamak.
      9. İleride ortaya çıkabilecek ihtiyaç değişikliklerini ve doğacak ilave ihtiyaçları da yapılan sistem analizi çalışmasında dikkate almak.
    1. SİSTEMİN/GELİŞTİRMENİN TASARIM SÜRECİ
      1. Sistem analizi tamamlandıktan ve Üst Yönetim’ce onaylandıktan sonra yetkinliği varsa sistemsel olarak konu projenin teknik olarak hangi databaselerdeki, hangi tablolardan, hangi kurallar ve zamanlardaki veriler ile besleneceğini ve sistemsel entegrasyonun nasıl yapılması gerektiğini içeren tasarım dokümantasyonunu hazırlamak.
      2. Proje Yöneticisi tarafından görevlendirildiğinde, bu tasarım dokümanında, sistemsel dataların online veya offline olup olmayacağını, hangi aralıklarla hangi kaynaktan beslenmesi gerektiğini, hesaplanacak olanların hangi matematiksel algoritma ile hesaplanması gerektiğini, hangi sistemsel tehditlerin bulunduğunu, hangi entegrasyonların yapılması gerektiğini, hangi entegrasyon ve yazılım risklerinin bulunduğunu, ve hangi yazılım dili ve veri tabanının kullanılması gerektiğini doküman etmek.
      3. Tasarım dokümanını, yazılımcının doğru kodlama yapabilmesi için gereken ekran görünümlerini, iş akış şema ve sıralarını, dizilim oto kontrolleri gibi tüm teknik önemli detayları içerecek şekilde hazırlamak.
      4. Ekran ergonomisi ile ilgili tüm detaylar bu dokümanda olmalıdır. (Sütunlar satırlar, renkleri, veri girme şekli, pop-up onay süreçleri, logolama detayları, kullanıcı yetkilendirmeleri, vs.)
      5. Yazılım bittiğinde yapılması gereken testleri  etmek. Test metodolojisini ve sürecini sürekli geliştirmek.
      6. Hazırlanan ön ekranları/raporları kullanıcılara ve yazılımcılara sunarak onlardan görüş almak.
    2. YAZILIM SÜRECİ
      1. Yazılımcı (Guru-Cortex) ile analiz dokümanı tesliminde toplantı yaparak ona bu konuda bir sunum yapmak. Varsa anlaşılmayan yerleri açıklamak ve gerekiyorsa dokümanda revizeler yapmak.
      2. Bu noktada, analiz veya tasarım dokümanında anlaşılmayan yerler varsa yazılımcı tarafından sorulan sorulara destek vermek ve gerekiyorsa dokümanda revizeler yapmak.
    3. TEST VE EĞİTİM SÜRECİ
      1. Yazılımcı tarafından yapılan yazılımı, daha önce yazılmış test dokümanına göre test etmek. Varsa bu konudaki hataları yazılımcıya bildirmek. Sistemin entegre bir şekilde devreye alınması aşamasında uygulanacak test planını oluşturmak sunmak.
      2. Yazılımı hem kendi içindeki tutarlılığı hem de diğer sistemlerle arasındaki entegrasyon tutarlılığı açısından test etmek.
      3. Kendi testi bittikten sonra kullanıcı testi aşamasında kullanıcı ile birebir çalışmak ve varsa problemleri tespit etmek.
      4. El kitapları, online yardım gibi yazılım süreci boyunca takip edilecek kullanıcı dokümantasyonlarını oluşturmak veya güncel tutmak.
      5. Devreye alınan sistemi ilk haftalarda yakın takibe almak.
      6. Kullanıcılar ve yöneticiler ile sürekli görüşerek amaca ulaşılıp ulaşılmadığını analiz etmek, varsa problemleri süreç sahibi ile paylaşmak.
      7. Sistemin ilgili kullanıcılar tarafından öğrenilmesi ve doğru uygulanması için ilk zamanlarda birebir yakın destek vermek.
      8. Uygulama esnasında veya sonrasında çıkabilecek uygunsuzluklarda konuyu üstlenip incelemek ve çözüm üretmek.

    4. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ

    a.    Her ayın bitiminde 7 gün içerisinde her ana sürecin kritik performans göstergelerinden oluşan raporu hazırlamak ve yayınlamak

    b.  Yılda iki defa (1.Dönem Ocak-Haziran, 2.Dönem Temmuz-Aralık) çalışanlara yönelik Performans Raporlarını İK Yönetimi ile birlikte hazırlamak ve üst yönetim onayına sunmak, onay sonrası İK Yönetimine teslim etmek

    c.  Yılda iki defa (1.Dönem Ocak-Haziran, 2.Dönem Temmuz-Aralık) Tedarikçilere yönelik Performans Raporlarını ilgili Satın Alma Yöneticileri ile birlikte hazırlamak ve üst yönetim onayına sunmak.


    Aday Kriterleri

    Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun), Doktora(Mezun)
    Muaf, Yapıldı

    Endüstri Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

    Endüstri Mühendisi Endüstri Mühendisi Maaşları Endüstri Mühendisi Nasıl Olunur? Endüstri Mühendisi Nedir? Endüstri Mühendisi İş İlanları
    Hakkımızda

    ELYAF GROUP Human Rights at ElyafGroup We respect universal human rights and take the precautions necessary to prevent human rights violations. Res

    Şirket Sayfasına Git
    Yan Haklar

    Servis, Yemekhane.

    Endüstri Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

    Endüstri Mühendisi Endüstri Mühendisi Maaşları Endüstri Mühendisi Nasıl Olunur? Endüstri Mühendisi Nedir? Endüstri Mühendisi İş İlanları