warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Teknik Satın Alma Mühendisi

Exacons Proje ve Taahhüt A.Ş.

İstanbul(Asya)(Ataşehir)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman Yardımcısı

Departman

Satınalma

Satınalma

Başvuru Sayısı

283 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman Yardımcısı

Başvuru Sayısı

283 başvuru

Departman

Satınalma

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Petrol & Gaz Endüstrisinde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası şirketlere Proje Yönetimi, Mühendislik, Anahtar Teslim Proje Yapımı ve Tesis Bakım – Onarım alanlarında hizmetler sunan şirketimizin yürüttüğü Endüstriyel Tesis ve Rafineri Projelerine yönelik teknik satın alma faaliyetlerini yürütecek “Teknik Satın Alma Mühendisi” arayışımız bulunmaktadır. İstanbul Merkez Ofisimizde Proje Yönetim Ofisi Müdürlüğü’ne bağlı olarak görevlendirilecek adayda istenilen nitelikler aşağıdaki gibidir:

  • Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinden mezun (Tercihen Makine, Mekatronik, Malzeme ve Metalurji Mühendisliği).
  • Petrol ve Gaz Sektöründeki Endüstriyel Tesis ve Rafineri Projelerinde teknik satın alma süreçlerinin yürütülmesinde görev almış ve bu konuda en az 2 yıllık deneyime sahip.
  • Kendi uzmanlık alanındaki konuları yürütebilecek kadar iyi derecede İngilizce dil bilgisi bulunan ve yönetim sistemi şartlarına uygun olarak müşteri gereksinimlerini karşılayan dokümanları oluşturma becerisine sahip, bu konulardaki ulusal/uluslararası mevzuatı, standartları ve gelişmeleri takip edebilecek, gereklilikler doğrultusunda ilgili bölümlere yol gösterebilen.
  • Organizasyon, takım çalışması yürütme ve planlama becerisi ile her seviyeden kişilere iyi seviyede iletişim ve müzakere becerileri yüksek, çözüm ve sonuç odaklı çalışabilen.
  • İyi derecede ERP ve MS Office programlarını kullanabilen.


YETKİ VE SORUMLULUKLAR

  • Şirketin yürütmekte olduğu projelerdeki müşteri gerekliliklerine göre, kendisine sorumluluk dahilinde verilen satınalma siparişlerini yönetmek.
  • Endüstriyel Tesisler ve Rafineri Projelerinde kullanılan temel ürün ve malzemelere (borular, fittingsler, vanalar, valfler, bağlantı elemanları vb. ekipmanlar) yönelik teknik bilgi sahibi olmak.
  • Talep edilen teknik özellikler doğrultusunda, ürün ve hizmetler için tekliflerin alınması, teknik ve maliyet analizlerinin yapılması, tekliflerin karşılaştırılması, ilgili teknik birimlerle koordinasyonunu sağlanarak alınan tekliflerin sistematik bir şekilde değerlendirilmesi,
  • Şirketin, yurt içinden satın alınacak ya da yurt dışından ithal edilecek ürün, hizmet ve malzemeleri için en hızlı ve en uygun kaliteyi sağlayacak şekilde tedarikçi bazında piyasa araştırması yapmak.
  • Onaylı Tedarikçiler Listesini planlı olarak geliştirmek üzere, pazar araştırması yaparak yeni tedarikçiler bulmak, ön değerlendirme ve maliyet iyileştirme konularında çalışmalar yapmak.
  • Satın alınan malzemelerin proje takvimine uygun olarak tedariğini, varsa gümrük geçişlerini kontrol etmek ve lojistiğini sağlanmak.
  • Satın alınan malzemelerin eksiksiz teslim edildiğine dair kontrol süreçlerini yürütmek. Eksik teslimat olması durumunda tedarikçiler ile iletişimi sağlayarak eksikliğin giderilmesini sağlamak.
  • Satın alınan hizmet ya da ürünlerin ödeme süreçleri için muhasebe departmanı ile koordinasyonu sağlamak.
  • Satın alınan hizmet ya da ürünlerin satış sonrası garanti, sigorta, teminat ve servis koşullarını ilgili birimlere iletmek.
  • Satınalma siparişlerini ve sözleşmeleri kayıt altına almak, izlemek, yönetimin ve amirinin talep ettiği haftalık, aylık bazlı raporlarını hazırlamak.
  • Kuruluşun katılım sağlayacağı ihalelerin teklif oluşturma süreçleri için güncel malzeme ve hizmet fiyatlarını araştırmak ve teklif sürecine destek vermek.
  • Proje iş planlarının oluşturulması aşamasında malzeme tedarik terminleri ile ilgili bilgi vermek ve proje iş planının oluşmasına destek sağlamak.
  • Şikayet yönetim sisteminin kurulmasına destek sağlamak ve tüm şikayetleri izlemek.
  • Tüm satın alma ve sözleşme sisteminin; şirket politika, prosedür ve kurallarına uygun olarak yürütülmesi ve geliştirilmesine destek sağlamak.
  • Şirketin geliştirdiği ERP yazılımının gelişim süreçlerine destek vermek, satınalma süreçlerinin ERP üzerinden işletilmesini sağlamak ve raporlamak.
  • Kurum içinde Operasyonel Mükemmellik kültürünün oluşturulmasını sağlayacak strateji, program ve prosedürlerin oluşturulmasına destek sağlamak.
  • Farklı lokasyon ve müşteriler için yürütülmekte olan projelerde geliştirilen iyi uygulamaların ve iyileştirme metotlarının, genele yayılmasını sağlamak için üst yönetim tarafından belirlenen stratejiler ışığında süreçlerin dokümante edilmesine destek vermek.

Aday Kriterleri

En az 2 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun)
Yapıldı, Tecilli, Muaf
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)
B sınıfı

Teknik Satın Alma Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Teknik Satın Alma Mühendisi Teknik Satın Alma Mühendisi Maaşları Teknik Satın Alma Mühendisi Nasıl Olunur? Teknik Satın Alma Mühendisi Nedir? Teknik Satın Alma Mühendisi İş İlanları

Elektrik & Elektronik Proje Taahhüt

Hakkımızda

Headquartered in Istanbul, Turkey, EXACONS is a specialized project delivery and contracting company with vast global experience in delivery of highly

Şirket Sayfasına Git

Teknik Satın Alma Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Teknik Satın Alma Mühendisi Teknik Satın Alma Mühendisi Maaşları Teknik Satın Alma Mühendisi Nasıl Olunur? Teknik Satın Alma Mühendisi Nedir? Teknik Satın Alma Mühendisi İş İlanları