warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Tecrübeli Çağrı Merkezi Personeli İzmir/Tire Ofisi

K12 Bilişim Hizmetleri

İzmir(Tire)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 1 yıl tecrübeli

Departman

Müşteri Hizmetleri / Çağrı M...

Müşteri Hizmetleri / Çağ...

Başvuru Sayısı

523 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 1 yıl tecrübeli

Başvuru Sayısı

523 başvuru

Departman

Müşteri Hizmetleri / Çağrı Mer...

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Biz;

Türkiye genelinde 5000 den fazla aktif referansı olan, özel veya devlet okullarına, üniversitelere, yabancı dil kurslarına ve tüm özel eğitim kurumlarına yazılım hizmeti veren bir firmayız. Kendi yazılım ürünlerini geliştirmekte ve bir dünya markası olan aSc Timetables Ders Planlama yazılımının Türkiye distribütörlüğünü yapmaktayız. Sektörde 10 yıllık geçmişe sahibiz.


Web adreslerimiz;

Yurt içi sitelerimiz; ascturkiye.com / k12yoklama.com / k12kbs.com / k12mos.com 

Yurt dışı sitelerimiz: asctimetables.com / edupage.org


İşin Tanımı;

Dijital çağda artık yeni ürün tanıtımları müşteri ziyaret etmek yerine onları telefon ile arayarak, web reklamları veya e-mail ile yapılmakta. Bu sayede hem ürün fiyatı daha uygun olmakta hemde daha çok müşteriye daha kısa zamanda ulaşılabilmekte. 

Dolayısıyla yazılım ürünlerimizin eğitim sektöründeki  potansiyel müşterilerini telefon ile arayarak ürün hakkında bilgi verecek ürün Web sitesini ziyaret ettirebilecek, tanıtım sunuları göndermek için müşteri iletişim bilgilerini alabilecek, deneme hesabı aktivasyonu işlemlerini yapabilecek, İzmir - Tire'deki ofisimize rahat ulaşım sağlayabilecek iş arkadaşları aramaktayız.


Çalışma Şartları

Hafta İçi Mesai Saatleri; 09:30 / 17:00

Hafta Sonu: Çalışmıyoruz

Ulaşım : Dahil (Gaziemir+Torbalı+Selçuk+Bayındır Lokasyonları için)

Yemek : Dahil

Kota : Günlük 25 Email Gönderi;

Prim : 25 Gönderi Üzerine Her Gönderi İçin


Aranan Özellikler;

Aday; Günlük minimum 5 saat saat telefon ile arama yapabilmeli, daha önce çağrı merkezi sektöründen minimum 1 yıl tecrübe sahibi olmalı(diğer başvurular dikkate alınmayacaktır)telefonda ikna kabiliyeti yüksek,  ürün tanıtımı konusunda kendine güven, ürünlerin içeriğini temel anlama öğrenebilecek, bilgisayarı pratik kullanabilen, diksiyonu düzgün, dış görünüşüne önem gösteren, öğrenmeye açık, sorumluluk sahibi olmalı.


Tercihen;

1) Halk ilişkiler yada bilişim bölümünden mezun ,

2) Power Point, Excel ve Outlook programlarını kullanabilen,

Aday Kriterleri

Lise(Mezun), Ön Lisans(Mezun), Üniversite(Mezun)
Muaf, Yapıldı

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Maaşları Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Nasıl Olunur? Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Nedir? Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi İş İlanları