warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı

Özyeğin Üniversitesi

İstanbul(Asya)(Çekmeköy)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Departman

Eğitim

Eğitim

Başvuru Sayısı

278 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Başvuru Sayısı

278 başvuru

Departman

Eğitim

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

  • Lisans mezunu, tercihen Sosyal veya İdari Bilimler alanında yüksek lisans veya doktora derecesi olan,
  • Toplumsal cinsiyet farkındalığı ve eşitliği konularında akademik ve kurumsal ortamlarda çalışma yürütmüş,
  • İleri seviyede Türkçe ve İngilizce bilen,
  • Mükemmel iletişim, organizasyon, planlama ve uygulama becerilerine sahip,
  • Microsoft Office ve benzeri üretkenlik araçlarının kullanımında yetkin,
  • Çok kültürlü, eşitlikçi ve çoğulcu bir kurumsal ortamda çalışabilecek.


İŞ TANIMI


Özyeğin Üniversitesi, topluma hizmet vermek amacıyla bilgi üretmek ve üretilen bilgiyi paylaşıp hayata geçirmek misyonuyla eğitim ve uygulamalı araştırma faaliyetleri yürüten bir vakıf üniversitesidir. Öğrencilerinin hayatlarında değişim yaratan eğitim programları ve ürettiği bilginin uygulamaya sokulması aracılığıyla verimliliği ve üretkenliği artırarak topluma ekonomik faydalar sunmayı hedefler.

 

“Sürdürülebilir gelişme ve kalkınma” nosyonuna büyük önem atfeden Özyeğin Üniversitesi BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesi konusunda çok yönlü çalışmalara da ev sahipliği yapmaktadır. Söz konusu hedefler arasında önemli yer tutan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Özyeğin Üniversitesi kültürünün ayrılmaz parçası olan eşitlik ilkesinin ana unsurlarından biridir.

 

Özyeğin Üniversitesi bu ilkenin tamamen kurumsallaşması ve kalıcı bir uygulama haline gelmesi amacıyla 2016 yılında toplumsal cinsiyet eşitliği ve dengesi açısından bir öz değerlendirme çalışması gerçekleştirmiş, bu çalışmadan elde edilen bulgulara dayanarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı hazırlamıştır. Bu planın uygulanması için Stratejik Planını genişleten üniversitemiz, toplumsal cinsiyet eşitliğinin kurumsal düzeyde gerçekleştirilmesi ve buna dair uygulamaların yürütülmesi amacıyla 2018 yılından bu yana bu konuda uzman bir profesyonel istihdam etmektedir.

 

GÖREV KAPSAMI

 

· Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planına dahil aksiyonların hayata geçirilmesi için ilgili üniversite birimleri ile beraber çalışmak, bu kapsamda yürütülecek faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak, üniversite mensuplarını söz konusu süreçle ilgili bilgilendirmek, planı ve uygulamalarını kamuoyuna tanıtmak.

· Toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamalarına dönük dönemsel raporlama ve stratejik planlama çalışmaları yapmak.  

· Akademik, idari kadro ve öğrencilere yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili farkındalık artırıcı eğitim materyali geliştirmek ve sistematik olarak üniversite içi eğitimler vermek.

· Üniversite bünyesi dışındaki kurum ve gruplar için ihtiyaçlarına göre toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili farkındalık artırıcı eğitim materyali geliştirmek ve eğitim faaliyetlerini koordine ederek hayata geçirmek.

· Üniversitenin yürütebileceği toplumsal cinsiyet odaklı ulusal ve uluslararası araştırma ve uygulama projelerini takip etmek ve ilgili birim, bölüm ve akademisyenlerin bu gibi projelere katılımlarında destek olmak

· Üniversitede toplumsal cinsiyet çalışmalarını geliştirmeye hizmet edecek düzenli bilimsel seminer  

ve etkinlikler düzenlemek.

· Toplumsal cinsiyetle ilgili konularda üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile öğrencilerine danışmanlık yapmak.

· Üniversitenin yürüttüğü kurumsal iletişim ve tanıtım faaliyetleriyle materyallerinin toplumsal cinsiyete duyarlı şekilde hazırlanmasını sağlamak.

· Toplumsal cinsiyet eşitliği ve dengesi konularında üniversite dışında gerçekleşen çalışma ve etkinliklerde Özyeğin Üniversitesini temsil etmek.

Aday Kriterleri

En az 3 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun), Doktora(Öğrenci), Doktora(Mezun)
Yapıldı, Muaf
İngilizce(Okuma : İleri, Yazma : İleri, Konuşma : İleri)

Sosyal Sorumluluk Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Sosyal Sorumluluk Uzmanı Sosyal Sorumluluk Uzmanı Maaşları Sosyal Sorumluluk Uzmanı Nasıl Olunur? Sosyal Sorumluluk Uzmanı Nedir? Sosyal Sorumluluk Uzmanı İş İlanları
Hakkımızda

Özyeğin Üniversitesi Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarına Hüsnü

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ’NE YAPILAN İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKIN

Detaylı Bilgi

Sosyal Sorumluluk Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Sosyal Sorumluluk Uzmanı Sosyal Sorumluluk Uzmanı Maaşları Sosyal Sorumluluk Uzmanı Nasıl Olunur? Sosyal Sorumluluk Uzmanı Nedir? Sosyal Sorumluluk Uzmanı İş İlanları