warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Enterprise Systems Solutions Manager

Petrol Ofisi A.Ş.

İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

Bilgi İşlem

Bilgi İşlem

Başvuru Sayısı

706 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

706 başvuru

Departman

Bilgi İşlem

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Akaryakıt ve madeni yağlar sektöründe Türkiye’nin ilk ve milli markası olarak 18 Şubat 1941 tarihinde kurulan ve “Türkiye akaryakıt sektörü lideri”, “Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarı lideri” ve “Türkiye’nin en büyük iki özel şirketinden biri” unvanlarını geleneksel olarak korumakta olan Petrol Ofisi 1.700’ü aşkın akaryakıt istasyonu, 1.400’ün üzerinde köy pompası, 9 akaryakıt terminali, 3 LPG terminali, 20 havaalanı ikmal ünitesi, 1 madeni yağ fabrikası ve yaklaşık 1,1 milyon m³ depolama kapasitesi ile Türkiye’de benzeri bulunmayan büyüklük ve çeşitlilikte güçlü bir alt yapıya sahiptir.
Ekibimize katılmak üzere Enterprise Systems Solutions Manager aramaktayız:
  • Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun (Endüstri Mühendisi, İşletme Mühendisi, Elektronik Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi),
  • Minimum 10 yıl deneyimli,
  • İyi derecede ingilizce bilen,

Mesleki ve Teknik Gereklilikler:

Teknik Bilgi

  • Analistlik süreçlerinin gereksinimlerine hakim (Sistem analiz süreci, gereksinim analizi süreci, iş analiz süreci, test süreci, raporlama süreci, eğitim süreci, destek süreci),
  • Ürün sorumluluğu süreçlerinin gereksinimlerine hakim(Vendor yönetimi, ürün roadmap yönetimi, ürün upgrade süreci, yeni ürün ihtiyacı analiz süreci),
  • MS OFFICE uygulamalarını etkin bir şekilde kullanabilen ve MS Project uygulamasında proje yönetim tecrübesi olan
Planlama Becerisi
  • Yıl sonunda belirlenen hedef ve ihtiyaçlar doğrultusunda doğru bütçeyi oluşturabilecek,
  • Yıl içerisinde, yılbaşında planlanan çalışma ve projeleri takvimlendirerek plansız doğan ihtiyaçları ana planı aksatmayacak şekilde konumlandırabilecek
İletişim Becerisi
  • Müşteri ihtiyaçlarını doğru anlayıp konumlandırabilecek
  • İhtiyaçların etkileşim noktaları için ilgili müşteri grupları arasında gerekli iletişim ve koordinasyonu sağlayacak,
  • Müşteri ihtiyaçlarının önceliklendirilmesi konusunda bölümler arasında gerekli iletişim ve iletişimi sağlayacak,
  • Müşteri ihtiyaçlarının yazılım geliştirme ekiplerine aktarılması konusunda gerekli iletişim ve koordinasyonu sağlayacak,
  • Bölüme girdi sağlayan gruplarla koordinasyonu sağlayacak,
  • Müşteri ihtiyaçlarıyla ilgili planlamaların, bütçelemenin yapılabilmesi için bölümlerarası ihtiyaç koordinasyonu sağlayacak,
  • Yapılan işlerin çıktılarını doğru kanallara, sağlanan fayda ile birlikte iletecek,
  • Yapılan işlerle ilgili eğitimleri hazırlayıp, planlayıp, uygulayacak
Yenilikçilik
  • Sektörel gelişmeleri takip etme ve Petrol Ofisi hedefleriyle bağdaştırarak uygun çözümleri belirleyip önerecek,
  • Elindeki sistemleri bu doğrultuda değerlendirme ve optimize edecek,
  • Verimlilik ve fark sağlayan yeni süreç önerilerinde bulunacak,
  • Yönettiği sistemlerle ilgili taleplerle ilgili olarak farklı, yenilikçi önerilerle çıktı verimliliğini arttıracak


İŞ TANIMI

İŞİN AMACI

Petrol Ofisi süreçlerinde kullanılan sistemsel çözümlerin (uygulama servislerinin) ve iş servislerinin analiz ve servis sorumluluğu süreçlerini yürütmektedir.

Sözkonusu uygulama ve iş servislerinin planlama, servis yönetimi, konumlandırma, tasarım, ihtiyaç analizi, kurulum, bütçe yönetimi, bakım ve işletme fonksiyonlarının yürütülmesi, sistemler üzerindeki geliştirmelerin temin edilmesi yürütülen görevler arasındadır.

IT operasyonlarının gelişim yönüne gore sistemsel ihtiyaçların belirlenmesi, bu yönde mevcut sistemlerde gerekli düzenlemelerin yapılması veya ihtiyaçlara uygun ürünlerin ilave edilmesi ve yönetilmesi, şirket genelindeki sistemlerin optimize edilerek kullanılması.

Sorumlu olduğu sistemlerin altyapısına yönelik olarak Petrol Ofisi içinde karar destek amaçlı oluşturulacak bütün uygulama, Veri Ambarı, raporlama ve veritabanı altyapılarının analiz çalışmasını yönlendirir.Yeni uygulama sistemleri yapılarının oluşturulması çalışmalarında yönlendirici rol üstlenir.

Ekibi ile ilgili hedef ve stratejilerin belirlenmesi ve hedeflere uyum için ekibin yönlendirilmesi, ekibe ait kaynakların yönetilmesi ve bütçenin yönetimi için planlama,organizasyon ve yönetim işlerinden sorumludur.
 

ANA SORUMLULUKLAR

  • Kurumsal uygulama servisleri kapsamında sunulan uygulmalar ile ilgili yatırım, kapasite, lisans, mimari ve topoloji planlarını yapar, kaynak yönetimini üstlenir.
  • Uygulamaların satınalma süreçlerini tetikler, takip eder, bütçesini yönetir, satıcı ile teknik ilişkileri yürütür.
  • Sorumlu olduğu ekibin bulunduğu fonksiyon hedeflerine ulaşabilmesi için ekip ve çalışanlarını aşağıdaki sorumluluk alanlarında organize eder. Uygulamalara yönelik geliştirme taleplerinin analiz, yazılım geliştirme, yazılım test, konumlandırma, tasarım süreçlerini SDLC kurallarına uygun olarak hedeflenen zaman planına uygun olarak yapılması.
  • Uygulamalara yönelik geliştirme taleplerinin analiz, konumlandırma, tasarım, (müşteri ile birlikte) önceliklendirme ve kabul testlerini yapar, ön eğitimini verir.
  • İlgili olduğu sistemler için Petrol Ofisi ve diğer yazılım/bilişim firmaları ile ihtiyaç sahipleri arasındaki tüm ilişkileri yönetir.
  • Kurumsal Uygulama servislerini kesintisiz çalışır ve değer üretir durumda tutar, kurulum ve işletimini üstlenir, bakım antlaşmalarını yönetir. Veri / operasyon kalitesi arttırma çalışmalarında diğer bölümlerle birlikte görev alır.
  • Uygulamalara ait (production, preproduction, development vb) ortamları yönetir, her türlü kurulum, değişim ve konfigürasyon çalışmalarında Operasyon sorumlularına gerekli desteği verir.
  • Müşterilerden gelecek operasyonel talepleri karşılama konusunda operasyon sorumlusuna gerekli desteğin verilmesini sağlar.
  • Uygulamaların daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlayacak yöntemler geliştirilmesini, ilgili dokümantasyonları hazırlatılmasını sağlar.
  • Petrol Ofisi Bilgi Güvenliği Politikaları'na göre iş ve teknik sahibi olunan bilgi varlıklarının Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi üzerinde tanımlanmasını, risklerinin ve gereken güvenlik kontrollerinin belirlemesini ve kontrollerin gerçekleştirilmesini sağlar.
  • Sorumlu olduğu ekibe ait servislerin iş sürekliliğini kesintiye uğratabilecek olayların farkında olarak kontrol altında tutulmasını, etkisini azaltmaya yönelik önlemler alır; alternatif planlar hazırlar ve uygular; kritik dokümanları güncel tutulmasını ve ulaşılabilirliğini sağlar.

Aday Kriterleri

En az 10 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun), Doktora(Öğrenci), Doktora(Mezun)
Yapıldı

Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi Maaşları Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi Nasıl Olunur? Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi Nedir? Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi İş İlanları

Petrol ve Ürünleri

Hakkımızda

Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörünün lideri Petrol Ofisi, alanında Türkiye’nin ilk ve milli markası olarak 18 Şubat 1941 tarihinde, 9 persone

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

PETROL OFİSİ A.Ş.KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİNE İLİŞKİN ÇALIŞAN ADAYI AYDINLATMA METNİGe

Detaylı Bilgi

Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi Maaşları Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi Nasıl Olunur? Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi Nedir? Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi İş İlanları