warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Pazarlama İletişimi ve Marka Yönetimi Müdürü

Refika'nın Mutfağı

İstanbul(Asya)(Üsküdar)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

Pazarlama

Pazarlama

Başvuru Sayısı

339 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

339 başvuru

Departman

Pazarlama

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

 Refika’nın Mutfağı olarak yolculuğumuz, 2011 yılında Kuzguncuk’ta Refika’nın Mutfağı atölyesini kurarak başladı. Anadolu mutfağını ve kültürünü "mutfak ve sofra" üzerinden yemek aracılığı ile hem gelecek nesillere aktarmak hem dünyaya tanıtmak amacıyla çıktığımız bu yolculukta, Refika’nın Mutfağı’nın yanı sıra 2013 yılında el emeği, göz nuru olan zanaatlerimize önem veren e-ticaret markamız Refika’danı ve 2017 yılında Börek Prodüksiyon şirketini kurduk.

Memleket değerlerine, yemek kültürümüze değer veren, yemeğe karşı her yönden ilgili olan 40 kişilik ekibimizle omuz omuza vererek çalışmaya devam ediyoruz.

Attığımız doğru adımlar ve ödün vermediğimiz değerlerimiz doğrultusunda bugün Refika’nın Mutfağı, Refika’dan ve Börek Prodüksiyon çatısı altında Türkiye ve Dünya çapında çalışmalarımız, iş birliklerimiz devam ediyor.

Eğer sen de;

  • Değerleri doğrultusunda iyiliği, bereketi, faydayı, özgünlüğü ve yaratıcılığı, dürüstlüğü ve samimiyeti kültürüyle özdeşleştirmiş bir yerde çalışmak istiyorsan,
  • Kurumsal hayattaki tecrübeni bu değerlerle kurulmuş, büyümüş bir yerde zenginleştirmek istiyorsan,
  • Hafta sonunu iple çekmediğin, iş akışının dolu dolu ve besleyici, keyifli geçtiği bir atmosferde üretmek istiyorsan,
  • Açılamayan pencereler ile dolu bir plazada değil, Kuzguncuk’un havasını alarak, yaşayan tarihi bir binada çalışmak istiyorsan başvurunu bekliyoruz :) 

Ne arıyoruz?

  • Üniversitelerin lisans / yüksek lisans ilgili bölümlerden mezun,
  • Marka yönetimi, stratejisi veya pazarlama iletişimde 10 yılı aşkın deneyime sahip,
  • Dijital dünyanın pazarlama ve iletişim yaklaşımlarını seven, takip eden, hayatına alan,
  • İçerik geliştirme ve medya ilişkileri noktasında tecrübeli,
  • Markalara dair tüm stratejilerin belirlenmesi sürecinde aktif rol almış,
  • Mükemmel iletişim ve problem çözme becerileri olan,
  • Ms Office'in özellikle excel, word ve powerpoint konularında bilgi ve tecrübesine sahip,
  • Mükemmel derecede yazılı ve sözlü İngilizce bilgisine sahip,
  • Dinamik bir ortamda çalışmayı seven,
  • Analitik düşünme ve problem çözme yeteneği gelişmiş,
  • Hedef ve sonuç odaklı,
  • Liderlik becerileri güçlü, yönetim konularında yetenekli, üst yönetime direk raporlama yapabilecek,
  • Kreatif bakış açısına sahip ve yenilikçi,
  • Öğrenmeye ve gelişmeye istekli, çalışkan ve pozitif takım oyuncusu,
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış.

 

Senden beklediklerimiz:

  • Hedefler doğrultusunda markalar pazarlama ve iletişim stratejisini geliştirip, planlamasını yapmak,
  • Marka konumlandırma / tutundurma / bilinirlik çalışmalarını oluşturmak ve yönetmek,
  • Markalarımız için iletişim geliştirme, medya planlama, medya takip/izleme, PR faaliyetleri, ünlü / influencer iletişimi, yerinde marka aktivasyonları vb. tüm pazarlama ve iletişim faaliyetlerinin uygulanmasına liderlik etmek,
  • Sosyal Medya departmanıyla dijital iletişim planının oluşturulmasını ve uygulanmasını sağlamak,
  • Sosyal Medya departmanıyla periyodik paylaşımların planlanmasını yönetmek, paylaşım içeriklerinin stratejiler doğrultusunda hazırlandığından emin olmak,
  • Marka İşbirlikleri ekibiyle koordineli olarak markalarla yapılacak yeni projelerin markalarımız açısından stratejik ve iletişimsel uyumluluğunu kontrol etmek,
  • Lansman, etkinlik- organizasyon, fuar, sponsorluk, sosyal sorumluluk vb. kampanya ve aktivitelerini, pazarlama ve iletişim faaliyetleri açısından değerlendirmek ve sonuçları ile ilgili önerilerde bulunmak,
  • Markalarımız için global ve yerel arenadaki profilleme ve PR çalışmalarını koordine etmek,
  • Kriz yönetiminde aktif rol almak ve itibar yönetimine katkıda bulunmak,
  • Pazarlama ve tanıtım faaliyetleri için tüm soft & hard kurumsal materyalleri kurumsal kimliğe uygun olarak koordine etmek veya tasarım sürecini koordineli bir şekilde yönlendirmek.

Refika Birgül Kimdir?

 

Refika Birgül 19 Mayıs 1980’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Amerikan Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünü bitirdi. Lisans eğitiminden sonra da London Business School’da liderlik eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra !F İstanbul Bağımsız Filmler Festivali ve ardından İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) organizasyon bölümünde çalıştı. Son olarak da Özel Doğan Hastanesi’nde yaklaşık 6 sene boyunca üst düzey yönetici ve genel müdür olarak görev yaptı. Tüm bu tecrübelerden sonra, içinden gelen sese kulak verip, Refika’nın Mutfağı’nı kurdu.


Refika, mevsimsellik, yerel malzeme kullanımı ve temelleri yüzyıllar öncesine dayanan tekniklerle ancak bir o kadar da pratik ve güncel Türk yemeklerini eşsiz bir yorumla ele almasıyla tanınıyor. Alelade bir günde herhangi bir Fransız’ın, ailesine evinde lahmacun yaptığını gördüğünde misyonunu yerine getirmiş olacağına inanıyor.


Refika Şubat 2017’de, şu an 2,31 milyonu aşkın takipçisi olan “Refika’nın Yemek Okulu” YouTube kanalını kurdu. Bu kanalın amacı, herkesin mutfakla ilgili gereksinim duyduğu bilgilere kolay, hızlı ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilmesi.


2020 yılında da tüm dünyaya mutfakla ilgili ve ayrıca memleketimizin yemek kültürüyle ilgili bilgileri, teknikleri paylaşmak üzere İngilizce içeriklerin üretildiği “Refika’s Kitchen” YouTube kanalı yayına başladı.

 

Youtube’daki varlığının yanı sıra Refika Birgül 2010 yılından bu yana yemek kitabı ve gazete yazarı ve televizyon programcısı olarak, 7 yıl boyunca Hürriyet Cumartesi ekinde gazete yazıları yazıp, 5 yemek kitabını, 3 farklı TV programını da hayata geçirdi.

 

2013’te kurucu ortağı olarak hayata geçirdiği “Refika’dan” markası ile Türkiye’nin, bu toprakların kıymetli el sanatlarını ve zanaatlarını, zanaatkârlarını korumayı amaç edinmiş, kendi tasarımı olan ürünleri de bu marka çatısında geliştirip üreterek, mutfakta insanların hayatını kolaylaştırmak üzere ilerlemekte.

 

Refika aynı zamanda Türkçe ve İngilizce Youtube kanalının, Refika’yla Öze Dönüş televizyon programının prodüksiyonunu gerçekleştiren, hem de çeşitli markalara yemek odaklı video ve fotoğraflar üreten “Börek Prodüksiyon” yapım şirketinin de kurucu ortağıdır.

Aday Kriterleri

8 - 12 yıl arası
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun), Doktora(Mezun)
Yapıldı

Pazarlama İletişimi Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Pazarlama İletişimi Müdürü Pazarlama İletişimi Müdürü Maaşları Pazarlama İletişimi Müdürü Nasıl Olunur? Pazarlama İletişimi Müdürü Nedir? Pazarlama İletişimi Müdürü İş İlanları

Pazarlama İletişimi Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Pazarlama İletişimi Müdürü Pazarlama İletişimi Müdürü Maaşları Pazarlama İletişimi Müdürü Nasıl Olunur? Pazarlama İletişimi Müdürü Nedir? Pazarlama İletişimi Müdürü İş İlanları