warning
İlan yayından kaldırılmıştır
Samsun

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

Planlama

Planlama

Başvuru Sayısı

171 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

171 başvuru

Departman

Planlama

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Sampa, sektördeki en büyük Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarıyla 40 binin üzerinde ürün sunan, ticari araç parçalarının önde gelen küresel üreticisidir.

Sampa, ortak değerleri, takım ruhunu, dürüstlüğü ve şeffaflığı ve sürekli kendini geliştirmeyi destekleyen dinamik bir insan kaynakları politikası izlemektedir.

Talep Planlama, Hammadde/Malzeme Planlama, Kapasite Planlama, Üretim Çizelgeleme, Sevkiyat süreçlerinin takibinin ve yönetiminin gerçekleştirilmesi için Üretim Planlama Şefi aramaktayız.

    Üretim Planlama Şefi, şirketimizin ürün ve hizmet gruplarına bağlı üretim planlama, malzeme planlama ve satış planlama süreçlerini optimum düzeye getirmek ve sektördeki yerini ileriye taşımak için şirketimizin Tedarik Zinciri Müdürüne rapor verir ve şirketin tüm ekipleri ile etkileşime girer.                                           

    Üretim Planlama Süreçleri ve SAP konusunda geçmiş iş tecrübesine ve deneyime sahip olmalısınız. Ekip yönetimi, veri analizi ve iş/operasyon takibi bu pozisyon için önem taşımaktadır.

     

    GENEL NİTELİKLER

    • Üniversitelerin Makine / Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun,
    • Tercihen otomotiv veya makine sektöründe planlama süreçlerinde en az 6 yıl tecrübeli,
    • SAP PP ve/veya MM modüllerini kullanmış,
    • İleri düzeyde İngilizce dil bilgisi olan,
    • Malzeme ve/veya satış planlama ve üretim yönetim kabiliyeti yüksek,
    • Proje ve süreç yönetimi konularında bilgi sahibi,
    • Süreç ve zaman yönetimi becerileri gelişmiş,
    • Sonuç odaklı, analiz yeteneği ve analitik düşünce yapısına sahip,
    • Yönetim ve yöneticilik yetkinlikleri yüksek olan,
    • Takım çalışmasına yatkın, organizasyon ve koordinasyon kabiliyeti yüksek olan
    • Samsun'da ikamet eden ya da ikamet edebilecek,

    Otomotiv Yan Sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmamızın Samsun merkezinde çalışmak üzere;  “Üretim Planlama Şefi” aramaktayız.

    İŞ TANIMI

    • Pazarlama ve Satış birimlerinden gelen sipariş-satış tahminleri ile geçmiş satış verilerini inceleyerek gelecek döneme ait satış hedefleri karşılamak üzere haftalık/aylık üretim planı yapmak, stok değişimlerine göre üretimi yönlendirilmesine katkıda bulunmak.
    • Sistemin sağlıklı yürütülmesi için gerekli kontrolleri yaparak verimlilik, iş-metod etüdü, stok seviyesi, sipariş karşılanma oranı konularında yönetime rapor vermek, yatırım, vardiya, mesai, işgücü değişimi konularında önerilerde bulunmak.
    • Firma bünyesindeki her türlü malzeme hareketlerini, siparişten sevkiyata kadar yönlendirmek ve dijital ortamda ( SAP-MRP) kayıt altına alınmasına katkıda bulunmak.
    • Şirkette devam eden SAP PP/DS kurulum süreçlerine destek vermek,
    • Stokların doğruluğunu Depo & Lojistik birimi ile çalışarak kontrol etmek.
    • Firmanın üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiği ürünlere ait ürün ağacı oluşturulması süreçlerinde bu işin ana sorumluluğu olan mühendislik dolayısıyla AR-GE birimine yardımcı olmak, bilgi akışı sağlamak.
    • Optimum sipariş ve emniyet stok seviyelerini belirleyerek, malzeme, hammadde, mamul ve yarı mamul zamanında tedarik edilmesi için koordinasyonu sağlamak ve denetlenmesine katkıda bulunmak.
    • Bağımlı ve bağımsız talep yönetimi kapsamında, özellikle üretim planlama alımları için minimum stok seviyesi maksimum üretim kapasitesi elde edebilmek için öncelikli satınalma taleplerinin oluşturulmasına katkıda bulunmak.
    • Üretim Planlama faaliyetlerini gerçekleştirirken özellikle müşteri termin sürelerini göz önüne alarak; Üretim Birimi ile makinelerin uygunluk durumu ve kapasitelerine yönelik değerlendirmeler neticesinde iş emri açılmasını sağlamak. Firmaya hammadde girişinden ürünün müşteriye sevk edilmesine kadar geçen zamanın müşteri termin süresiyle örtüşmesini sağlamak.
    • Bölüm hedefleri kapsamında, KPI hedefleri doğrultusunda mevcut üretim ekipmanları ve mevcut işgücünden maksimum faydalanarak müşteri beklentilerinin karşılanmasını firma hedefleri kapsamında yönetmek ve bu sayede en az makine, ekipman ve işgücü yatırımı ile firmaya finansal ek yük getirilmemesini sağlamak.
    • Kalite ve Üretim birimleri ile beraber hareket ederek verimsizlikler konusunda iyileştirme faaliyetleri için; özellikle stok yönetimi, ürün yaşam döngü süreleri ve planlamalara uyum kapsamında değerlendirmelerde bulunmak.

    Aday Kriterleri

    En az 6 yıl tecrübeli
    Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun)
    Yapıldı
    İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)

    Üretim Planlama Şefi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

    Üretim Planlama Şefi Üretim Planlama Şefi Maaşları Üretim Planlama Şefi Nasıl Olunur? Üretim Planlama Şefi Nedir? Üretim Planlama Şefi İş İlanları

    Oto Yedek Parça ve Yan Sanayi

    Hakkımızda

    Samsun, çağlar boyunca önemli başlangıçların hareket noktası olmuştur. Tarihin akışına adını yazdıran bu kent, şimdilerde Türkiye'nin ekonomik başarıs

    Şirket Sayfasına Git
    Şirketin Aydınlatma Metni

    SAMPA OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİKİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİÇALIŞAN ADAYI

    Detaylı Bilgi
    Yan Haklar

    Servis, Yemek Kartı (Setcard, Ticket, Multinet, Sodexo vb.), Yemekhane, Tam Gün Sağlık Hizmetleri.

    Üretim Planlama Şefi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

    Üretim Planlama Şefi Üretim Planlama Şefi Maaşları Üretim Planlama Şefi Nasıl Olunur? Üretim Planlama Şefi Nedir? Üretim Planlama Şefi İş İlanları