warning
İlan yayından kaldırılmıştır

İhracat Yöneticisi / Yönetmeni

Turan Bekişoğlu Mermer San. Tıc. A.ş

Ankara(Pursaklar)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

İthalat/İhracat

İthalat/İhracat

Başvuru Sayısı

66 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

66 başvuru

Departman

İthalat/İhracat

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

İŞ TANIMI ÖZEL 

  1. Pazarlama politikasını ve potansiyel müşteri kitlesini planlayarak Yönetim Kurulunun onayına sunar ve belirlenen hedef müşteri kitlesi ile kuruluş kuralları dâhilinde kesintisiz satış ilişkisi kurar ve satış işlemlerini yürütür.
  2. Mevcut pazarlarda miktar artırma faaliyetlerini yürütür.
  3. Yönetim Kurulu tarafından onaylanan aktivite, kampanya, indirim, promosyon vb. satış faaliyetlerini plana uygun olarak yürütür.
  4. Üretim bölümleri ile koordineli şekilde hangi siparişe ihtiyacımız olduğunu belirlemek için renk, ölçü, stok vb. parametrelerden yararlanıp tüm kaynakları kullanarak bu siparişleri almak üzere gerekli faaliyetleri yürütür. Müşterilerin bu ürünlere ihtiyacını oluşturmaya çalışarak satış görüşmelerinde öncelikle bu ihtiyacın karşılanmasını sağlar.
  5. Müşterilerden gelen kabul edilemeyen taleplere farklı alternatifler sunar ve/veya kabul edilebilir halin oluşması durumunda ilgili müşteriler ile iletişime geçerek satışın gerçekleştirilmesini sağlar.
  6. Gelen siparişleri kontrol eder, değerlendirir, gerekiyorsa alternatifler hazırlar ve müşteriye sunar. Onaylanan siparişlerinSipariş Tablosuna girilmesini sağlar.
  7. Sipariş havuzunda yer alan ürün detaylarının PO detayları ile uyuştuğundan emin olur.
  8. Eximbank müşteri sigortaişlemlerinin sorunsuz yürütülmesinden sorumludur.
  9. Üretim Bölümleri ile koordineli olarak siparişlerin durumunu ve üretimin kuruluş taahhütlerine uygunluğunu takip eder.
  10. Sevkiyat için gerekli tüm evrakların zamanında hazırlanmasından sorumludur.
  11. Limanda gerekli kontrollerin yapılarak sevkiyatın gerçekleştirildiğinden emin olur.
  12. Kuruluş dışında yaptırılacak üretimler için tedarikçileri araştırır, fiyat anlaşmasını yapar, siparişi verir ve sürece ait tüm işlemleri organize eder,Dış Yaptırım Kontrol Formu ile ürünlerin kontrol edilmesini sağlar. Kuruluş dışı üretimin ve sevkiyatın kuruluş taahhütlerine uygunluğunun takibini yapar, ürünün kalitesinden sorumludur.
  13. Müşterileri güncel stok durumu ve fireler ile ilgili bilgilendirir ve öncelikle stokta bulunan ürünlerin ve firelerin satılması için faaliyetlerini organize eder.
  14. Müşterilerin talep ettiği veya pazarlama faaliyetleri kapsamındaki uygun ölçü, yüzey, renk ve miktardaki numunelerin; seçimini, bu numunelerin zarar görmeyecek şekilde ambalajlanmasını ve gerekli adrese sevkiyatı faaliyetlerini yürütür.
  15. Ürünlere ait fiyatların karlılık seviyelerinin kontrollerini süreklilik halinde yaparak satışından düşük kar elde edilen veya satışı karlı olmayan ürünleri tespit eder.
  16. Maliyet Hesaplama Tablosunu kullanarak ürün maliyetlerini hesaplar, fiyatlandırma çalışmasını yapar ve Yönetim Kurulunun onayına sunar. Verilen fiyatları tarih ve maliyet bilgisi ile fiyat tablosuna kaydeder.
  17. Ocaktan hammadde satış faaliyetlerini diğer bölümler ile koordineli olarakplanlar ve yürütür, neticelerini Yönetim Kuruluna raporlar.
  18. Gerçekleşen tüm satışların İhraca Kayıt Tablosu ile kayıt altına alınmasını sağlar.
  19. Ürünlerimizin kullanıldığı uygulama alanlarının fotoğraflarını müşterilerden temin eder.

20.  Anlaşma şartlarını müşteri ile tam olarak yerine getirerek müşteri memnuniyetini sağlar. Müşteri ile anlaşma şartlarına uymayan her durumu müşteriye bildirir ve gerekli önlemleri alır.

  1. Müşterilerden gelen istek, öneri, şikâyet, bilgi alma vb. talepleri ilgili yöneticiler ve Yönetim Kurulu ile koordineli olarak gerekli faaliyetleri yürütür.
  2. Müşteri memnuniyet ölçümleri yapar, geri bildirimleri değerlendirir, bilgileri arşivler ve Yönetim Kurulunu bilgilendirir.  
  3. Üretim süreçlerine ilave olan her makinenin yapabilirlikleri ile ilgili müşterilere bilgi verir.
  4. Fuar katılımları sonucunda, gözlemleri ve araştırmaları sonucunda edindiği bilgileri Yönetim Kuruluna raporlar.
  5. Uluslararası fuarlarda, teşvik başvuru tarihinden önce gerekli başvuruları yapar. Belgelerini tamamlar. Teşvikin alınması için gereken tüm prosedürleri yerine getirir.
  6. Yönetim Kurulu ve diğer satış bölümleri ile koordineli olarak fuar stant detaylarını belirler. Teknik cihaz ve aletler, mobilyalar, görsel ışıklandırma vb. standın gerekli malzemelerini organize ederek fuar tarihinden en geç 1 ay önce müşteri portföyüne uygun hale getirerek Yönetim Kurulunun onayına sunar.
  7. Satışlarda düzenlenen tüm evrak ve yazışmaların takibi, dosyalanması, saklanmasından ve yedeklenmesinden sorumludur.
  8. Sıra dışı siparişler ve özel container için özel ambalajlar tasarlar, sandık ve container detaylarını belirler.
  9. İhracat bedellerinin ödeme vadeleri içerisinde gerçekleşip gerçekleşmediğinin kontrolünden ve aksi durumlarda gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur.
  10. Müşteriler ile aramızda gerçekleşen ve çeşitli nedenlerden meydana gelen ödemeleri takip eder.
  11. Ürünlerimizin piyasa fiyatlarını bilir ve pazarlardaki fiyat konumlandırmalarını yapar.
  12. Ürünlerimize alternatif olan ürünlerin ve pazar payı olan diğer ürün guruplarının; hangi firmalardan tedarik edilebileceğini, hangi ülkelere satıldığını ve piyasa fiyatlarını bilir.

33.  Piyasadaki fason ve mamul üreticilerin hangi işleri yapabildiğini, bu işlerin kalite seviyesini ve fiyatlarını bilir.

34.  Pazardaki projeleri; proje takip yayınları aracılığıyla süreklilik halinde takip eder ve gerekli satış ve pazarlama faaliyetleri yürütür.

  1. Dış yaptırım ile yaptırılan ürünlerde tedarikçi bilgilerini, alınan hizmet ve fiyat bilgileriniDış Yaptırım Tedarikçi Listesine kaydeder. 

Aday Kriterleri

3 - 25 yıl arası
Üniversite(Mezun)
Yapıldı
İngilizce(Okuma : İleri, Yazma : İleri, Konuşma : İleri)
B sınıfı

İhracat Yöneticisi / Yönetmeni pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

İhracat Yöneticisi / Yönetmeni İhracat Yöneticisi / Yönetmeni Maaşları İhracat Yöneticisi / Yönetmeni Nasıl Olunur? İhracat Yöneticisi / Yönetmeni Nedir? İhracat Yöneticisi / Yönetmeni İş İlanları