Daha iyi bir deneyim için uygulamada aç
Elektronik mühendisliği, elektronik devreler, cihazlar, VLSI cihazları ve sistemlerini tasarlamak için doğrusal olmayan ve aktif elektrik bileşenlerini (yarı iletken cihazlar, özellikle transistörler, diyotlar ve entegre devreler gibi) kullanan bir elektrik mühendisliği disiplinidir.
Disiplin ayrıca genellikle baskılı devre kartlarına dayanan pasif elektrikli bileşenler tasarlar. Elektronik, daha geniş elektrik mühendisliği akademik konusu içinde bir alt alandır ancak analog elektronik, dijital elektronik, tüketici elektroniği, gömülü sistemler ve güç elektroniği gibi alt alanları kapsayan geniş bir mühendislik alanını ifade eder.
Elektronik Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Üniversitede elektronik mühendisliği üzerine eğitim almayı amaçlayan aday öğrenciler;
Ve benzeri daha birçok dersten 8 yarıyıllık eğitim süreleri boyunca sorumlu olacaklardır. Tüm bu dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler “Elektronik Mühendisliği Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar. Mezunlara “Elektronik Mühendisi” unvanı verilir.
Elektronik mühendisleri ulaşım ağları, aydınlatma, ısıtma, havalandırma, asansör sistemleri, enerji üretimi ve dağıtımı, yenilenebilir enerji, imalat ve inşaat alanlarında çalışmaktadır.
Elektronik mühendisleri için kariyer seçenekleri oldukça fazladır. Mezunlar;
Kariyer seçeneklerine sahip olabilirler. Söz konusu iş imkanlarından devlet kurumlarında yer alan seçeneklerden faydalanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edilecek sonuçlar belirleyici olacaktır.