Temel besin kaynaklarının içerisinde yer alan et ve et ürünleri, yaşamda önemli bir yere sahiptir. Bu ürünlerin, üretildikleri ve tüketildikleri alanların hijyenik olması gerekir. Et ürünleri teknolojisi nedir sorusuna şöyle yanıt verilebilir; denetim ve analiz faaliyetlerini gerçekleştiren alandır. Bu bölüm, alanında nitelikli kişiler yetiştirmeyi amaçlar. Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü, öğrencilerin sağlık şartlarına uygun üretim, paketleme ve depolama ile tüketicilere ulaşımına kadar her aşamaya hâkim olmalarını sağlar. Her birimde çalışabilecek yetkinlikte kişiler yetiştirip sektöre kazandırır.
Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü, iki yıllık bir programdır. Bu alanda eğitim görmek isteyenler, bölümün taban puanlarını inceleyebilir. Yeterli puanı alan kişiler, bu programda eğitim görmeye hak kazanır. Kişilerin mezun olması için 120 AKTS'yi tamamlamaları ve diğer koşulları yerine getirmeleri gerekir. Kimya ve biyoloji alanlarına ilgi duymaları, dikkatli ve sorumluluk sahibi olmaları çok önemlidir. Bölümden mezun olan öğrenciler DGS ile dört yıllık programlara geçiş yapabilir. Bu bölümler arasında Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Hayvansal Üretim ve Kimya yer alır.
Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümünde, teorik ve pratik dersler birlikte görülür. Öğrenciler, bazı araç ve gereçler ile cihazların kullanmasını öğrenir. Aynı zamanda, staj şartlarını tamamlayarak nitelikli kişiler olarak mezun olurlar. Et ve Ürünleri Teknolojisi dersleri şunlardır:
Bölüm mezunları ön lisans diplomasını alıp Et ve Ürünleri Teknikeri unvanı kazanır. Et ve Ürünleri Teknolojisi mezunu ne iş yapar sorusu, bağlı bulunulan sektöre değer katacak çalışmalar yapıldığı söylenerek cevaplanabilir. Teknikerler, veterinerler, gıda ve kimya mühendisleri ve biyologlar ile iş birliği hâlinde görev yaparlar. Et ve Ürünleri Teknolojisi mezunu olan kişilerin sorumlulukları;
Et ürünleri teknolojisi iş imkanları içerisinde gıda üretimi yapan işletme ve marketler, biyoloji ve kimya laboratuvarları, gümrükler, fabrikalar, TÜBİTAK, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü laboratuvarları, tarımsal işletmelere ait il ve ilçe teşkilatları, Ziraat, Veteriner, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin laboratuvarları yer alır. Kişiler, genellikle özel sektörde çalışabilirler. Et ve Ürünleri Teknolojisi maaşları, teknikerlerin deneyimleri ve kurumların şartları doğrultusunda belirlenir. Kariyer.net'in filtreleme seçeneklerini kullanarak size uygun ilanları görüntüleyebilirsiniz. Et ve et ürünleri iş ilanları arasından uygun olanlara Kariyer.net üzerinden başvurabilirsiniz.