Gayrimenkul Değerleme Bölümü

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Nedir?

Gayrimenkul sektörünün her geçen gün gelişmesi ve yeni iş imkanları sunması, birçok kişi için uygun iş imkanları bulundurmaktadır. Türkiye’de en büyük sektörlerden birisi Gayrimenkul sektörüdür. Gayrimenkul ve Varlık Değerleme bölümünün olması ile gayrimenkul sektörü çok sayıda kalifiye eleman kazanmaktadır.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme bölümünün amacı, gayrimenkul sektörüne katkı sağlayacak, fark yaratacak, fayda sağlayacak, dinamik ve başarılı olacak, finans konusunda başarılı olacak, ekip çalışmasında verimli olacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Dersleri Nelerdir?

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme bölümü öğrencileri 4 yıllık eğitim hayatları boyunca finans, ekonomi, işletme temellerine sahip dersler ile karşı karşıya geleceklerdir.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

  • Bankalarda Konut Kredileri,
  • Mülkiyet Düzenlemeleri,
  • Gayrimenkul Değerleme Teknikler,
  • Eleştirel Düşünme, Yaratıcılık ve Girişimcilik,
  • Borçlar Hukuku,
  • Kadastro ve Ölçme Bilgisi,
  • Finansal Muhasebe,
  • Temel Hukuk,
  • Pazarlama İlkeleri,
  • Gayrimenkul Mevzuat

Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir. Diplomasını alan kişilere “Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Uzmanı” unvanı verilir.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Uzmanı kişiler iş hayatları içerisinde projeleri başlangıç ve bitiş durumlarına göre değer analizleri yapma, bütçe kontrolü, proje koordinasyonu, finansal bilgilerin analiz edilmesi, gayrimenkul değerlendirmesi diğer görevlerine örnektir.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Gayrimenkul Geliştirme Uzmanı bireyler özel sektör ve devlet bünyesi içerisinde kendilerine birçok iş imkanı bulabilmektedir. Mezun kişiler bankalar, bakanlıklar, gelir idaresi, milli emlak genel müdürlüğü, finans şirketleri, sigorta şirketleri, yatırım ve danışmanlık şirketlerinde kendilerine yer bulabilirler.

Devlet kurumlarında yer alan fırsatlardan yararlanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edilecek puan belirleyici olacaktır.