Uluslararası Perakende Yönetimi Bölümü

Uluslararası Perakende Yönetimi Bölümü Nedir?

Uluslararası Perakende Yönetimi bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı uluslararası perakende ticareti üzerine bilgi ve birikim sahibi olacak kişileri yetiştirerek sektöre katkı vermeleri sağlanmaktadır.

Uluslararası Perakende Yönetimi bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, ticaret ve perakende sektörlerine karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Uluslararası Perakende Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Uluslararası Perakende Yönetimi bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Uluslararası Perakende Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Uluslararası Perakende Yönetimi bölümü öğrencileri 4 dönemlik eğitim hayatları uluslararası perakende ticaretinin nasıl olacağı ve nasıl yapılacağı sorularının cevapları üzerine birçok ders ile karşı karşıya geleceklerdir.

Uluslararası Perakende Yönetimi bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

  • Perakendeye Giriş,
  • İstatistik,
  • Ekonomiye Giriş,
  • Kurumsal Finansman,
  • Muhasebeye Giriş,
  • Pazarlamanın Temelleri,
  • Finansal Raporlama ve Maliyet Analizi,
  • Tedarik Zinciri Yönetimi,
  • Perakende Stratejisi; Piyasa-Finans-Konum ve Yer,
  • Satın alma Yönetimi ve Perakende Fiyatlaması,

Başta olmak üzere, birçok dersten 2 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde “Uluslararası Perakende Yönetimi Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir.

Uluslararası Perakende Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Uluslararası Perakende Yönetimi bölümü mezunu bireyler uluslararası ticaret şirketlerinde ithalat ve ihracat için gerekli olan düzenlemelerin, planlamaların ve yönetim görevlerini yerine getirmek başlıca görevleridir.

Uluslararası Perakende Yönetimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Uluslararası Perakende Yönetimi mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler kamu kurumları, ticari kurumlarda, finans kurumlarıdır.

Söz konusu iş imkanlarından devlet kurumlarında yer alan fırsatlardan yararlanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edilecek puan belirleyici olacaktır.

Uluslararası Perakende Yönetimi Bölümü için Üniversite ve Kariyer Yolculuğu

Uluslararası Perakende Yönetimi Bölümü hangi üniversitelerde bulunuyor? Bölümün mezunları hangi pozisyonlarda çalışıyor? Tüm yanıtları aşağıdaki tabloda bulabilirsin!