İSTANBUL TRAFİK VAKFI FİRMA PROFİLİ
İstanbul Trafik Vakfı, 1995 yılında aşağıda Vakıf senedinden alınmış olan gayeleri gerçekleştirmek amacıyla, çeşitli kamusal kurum ve kuruluş yönetici ve temsilcileri tarafından kurulmuştur.
Vakıf, İstanbul gibi büyük şehirlerdeki Trafik Hizmetleri, trafik kazaları, trafik kazalarına bağlı iş kazaları sonucunda acil alınacak önlemler ve müdaheleyi gerektiren yaralanmalarda, yaralının süratle yardımına koşmak, acilen ilk müdaheleyi yapmak, tedavisinin yaptırılması için, naklini sağlamak, bu işlemle ilgili olarak İstanbul’da mevcut Polis Hastanesi’nden, Devlet Hastanelerinden ve Özel Hastanelerden yararlanmak, yeni ilaveler yaptıralmasını sağlamak, yaralılarda yer taşımacılığı ile birlikte hava taşımacılığının sağlanması içinyani otolar ve helikopter almak, helikopter kiralamak, işletilmesine ilişkin servisler kurmak, Trafik Hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesini temin bakımından yeni kara, hava ve deniz araçlarının alınmasını veya kiralanmasını sağlamak, Trafik Kontrol Sisteminin en seri şekilde gerçekleştirilmesi için bu araçlardan faydalanmak, trafik düzeninin aksatılmadan sürdürülmesini temin için Trafik Şubesi, Belediye ve Karayolları Genel Müdürlüğünün ve Üniversitelerin ilgili birimleri ile beraber ilgili meslek kuruluşlarının görüş ve düşüncelerinden faydalanmak, bunlarla birlikte ve konferans, panel, sergi düzenlemek, broşürler bastırmak ve İstanbul Halkı ile tüm Türkiye sathına dağıtmak, Trafik Hizmetlerinde fedakarca çalışan Trafik Polisleri’nin her türlü riske karşı hayat sigortalarını bedeni ve ruhi sağlıklarını korumak için gerektiğinde ayni ve nakdi yardımda bulunmak, trafik hizmetlerinde kullanılan araçları sigorta ettirmek, Trafik Polisleri’nin bilgi ve becerilerinin çağımız düzeyine ulaştırılması için Yurtiçi ve Yurtdışı konferans, seminer toplantılarına katılmalarını sağlamak, Trafik İstasyonlarında teknik bilgileri temin etmek için bilgisayar ağları kurmaya çalışır.
İstanbul Trafiğinin düzenli bir şekilde yürümesini teminle ilgili Üniversite ve Belediyelerle birlikte projeler üretir. Bunların tatbik sahasına konmasını sağlamak için kapalı ve açık otopark yapar ve yaptırır, işletir. Parkmetreler yaptırarak işletilmesini sağlar. İstanbul Trafik Düzeninin daha güvenli ve düzenli işlemesi için Vakıfça gerçekleştirilebilecek her türlü hizmeti ifa ile bu amaca varılabilmesi için tüm Türk ulusunun maddi ve manevi desteğini sağlamaya gayret eder.
Vakıf bu amaçla çeşitli otoparklar işletir, Trafik ve enformasyon üniteleri açar, trafik ilminin gelişmesi için çeşitli faaliyetlerde bulunur ve vakıf sözleşmesinde yer alan konularda çalışmalar yaparak, elde ettiği gelirleri, yukarıda bir kısmı sayılan amaçlar doğrultusunda harcar.
Trafik Vakfı, Kurucular Kurulu ve Vakıf Mütevelli Heyeti organlarıyla yönetilir. Mütevelli Heyet, çeşitli kamusal kurum ve kuruluş temsilcileriyle, özel sektör temsilcileri ve trafik konusunda uzman kişilerden oluşur.
İstanbul Trafik Vakfı, ilimiz genelinde toplam 20 otoparkı bizzat işletir ve ayrıca 30 özel otoparkla da anlaşmalı olarak çalışır. Ek olarak Vakıfa bağlı Çekiciler işletmesinde de toplam 69 adet çekici ve kurtarma aracı ve ilgili personel bulunmaktadır.
İstanbul Trafik Vakfının hizmetleri, birkaç temel kategoride düşünülebilir. Bunlardan kamusal/sosyal hizmetler diğer kısımlarda da, Vakıf amaçları doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.
Bu hizmetlere ek olarak İstanbul Trafik Vakfı, trafik faaliyetleri ile ilgili kurumlara ve özellikle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubelerine bağlı birimlere araç alımları, teçhizat alımları, büro donanım hizmetleri alımı ve bina inşaatları gibi birçok konuda destekleme alımı hizmetleri sunmaktadır.