Merkezi İsviçre'de bulunan JT International dünyada en çok satılan beş sigara markasından üçünün sahibidir ve 120 ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir.
1999 yılında JT'nin dünya piyasasındaki yerini sağlamlaştırmak amacıyla RJ Reynolds International'ı satın almasıyla doğan JTI (JT International) JT Grubu'nun bir parçasıdır ve bünyesinde 11.000'den fazla personel çalışmaktadır.
Türk tütününün her zaman en önemli alıcılarından biri olan JTI, 1993 yılından bu yana İzmir Torbalı'daki teknoloji harikası fabrikasıyla Türkiye'de üretimine devam etmektedir. Fabrika, yapılan yatırımlarla birlikte toplam 145 bin m² lik bir alana kurulu 45 bin m² lik üç ayrı binadan oluşmaktadır. Modern makineler ile donatılmış fabrikada, dakikada 8,000-16,000 adet sigara üretilirken yıllık kapasitesi 30 milyar adet sigaraya ulaşmıştır. Bunun yanı sıra, fabrikanın saatte 7 ton tütün işleme kapasitesi de bulunmaktadır.
Türkiye'de Camel, Salem, Winston, Monte Carlo ve More sigaralarını üreten Torbalı Fabrikası'nın 2002 yılı ihracat tutarı 100 Milyon Dolar'ın üstündedir. Aynı yıl içinde Devlet'e ödenen vergiler toplamı ise 547 trilyon liradır. JTI Türkiye; Torbalı fabrikası ve Pazarlama şirketi ile doğrudan ve dolaylı olarak 1,700 kişiye iş olanağı sağlamaktadır.
1990 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren JTI Tütün Ürünleri Pazarlama A.Ş.'nin İstanbul'daki merkez ofisinin yanısıra İstanbul, Bursa, Samsun, Trabzon, İzmir, Ankara, Adana, Antalya ve Diyarbakır'da bölge satış ofisleri bulunmaktadır. İstanbul'daki merkez ofisinde ise İnsan Kaynakları, Finans, Pazarlama, Satış, Bilgi Teknolojileri, Kurumsal İşler ve Hukuk bölümleri bulunmaktadır.
Sosyal Sorumluluklarımızın Bilincindeyiz...
Kültürel ve sosyal sorumluluklarının da bilincinde olan JTI Türkiye 1998 yılından beri Foça arkeolojik kazılarına destek vermektedir. Foça'da tarihin gün ışığına çıkarılmasına yönelik önemli adım atılarak 2001 yılında Pers Mezar Anıtı restore edilmiş ve ziyarete açılmıştır. JTI Türkiye 2002 yılından itibaren ise Hitit Uygarlığı'nın merkezi Hattuşa'da yapılan kazılara destek vermektedir.
Çeşitli dönemlerde sanat aktivitelerine sponsorluk desteği veren JTI Türkiye, bu yıl 19 Eylül- 16 Kasım 2003 tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Bienal'in ana sponsorluğunu üstlenmiştir. Pek çok ülkeden 75 sanatçının eserlerini sergilendiği İstanbul Bienal'i, kültürler arası ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir köprü görevi üstleniyor.
Kırıkkale'de "JTI Kapari Ormanı" kurarak Türkiye'de az yetişen ve ekonomik değeri yüksek olan kapari bitkisinin üretimine katkıda bulunan JTI Türkiye ayrıca GEA Arama Kurtarma Ekoloji Ekibi'ne, Beriköy "Paylaşan Toplum Projesi"ne ve Türk Eğitim Vakfı'nın Ateş Böceği Projesi'ne destek vermektedir.
Bu sayfadan Kariyer.net'te yayınlanan JTI Tütün Ürünleri Pazarlama A.Ş. iş ilanlarını görüntüleyebilir, işe alım yapılan pozisyonlardan size uygun ilanlara başvurabilirsiniz. JTI Tütün Ürünleri Pazarlama A.Ş. iş ilanlarına başvuru yapmadan önce işe alım yapılan departmanlar ve çalışan profili hakkındaki detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz.