Küp Şarapçılık 1959 yılında Hasan ALTINTAŞ tarafından Bekilli-Denizli’de kurulmuştur.
Bölgenin şarapçılık tarihi M.Ö. Frigyalılar dönemine kadar uzanmaktadır. O tarihlerde ismi Pepuza olan bölgede amforalarda üzüm şarabıyla birlikte vişne ve nar gibi meyve şarapları da yapılmıştır. Günümüzde oldukça zengin şaraplık üzüm çeşitleri bulunan ve yeni üzüm denemeleri yapılan bölge şaraplık üzüm için çok uygun toprak ve iklim koşullarına sahiptir.
Bu bölgedeki Küp Şarapçılık bağları deniz seviyesinden 700-800 metre yükseklikte, killi, kalkerli topraklara sahiptir. Akdeniz ikliminin karasal iç bölge iklimi ile buluştuğu , şaraplık üzüm için çok özel bir mikro klimadaki bağlarda üretim yapılmaktadır.
Bu bölgenin faal en eski şarap firmalarından olan Küp Şarapçılık ilk zamanlarda 2000 yıllık tarihi şarap küplerinde şarap yapımına başlamıştır. İsmini de buradan alan Küp Şarapçılık kurucusu Hasan ALTINTAŞ ve işi devralan oğlu Asım ALTINTAŞ’ın çabaları ile günümüze gelmiştir.
Başlangıç kapasitesi 700 litrelik bir küp olan ve klasik şaraplar ile işe başlayan Küp Şarapçılık 1972 yılında kapasitesini 200.000 litreye çıkarmıştır. O yılda ilginç bir tesadüfle vişne şarabı keşfedilmiştir. Çok beğenilen bu şarap sek vişne şarabının üretilmesinin başlangıcı olmuştur. Sonraki yıllarda diğer meyve şarapları da denenmiş ancak dönemin mevzuatları gereği piyasaya sunulamamıştır.
1980 yılında ilk Küp Vişne Mistel Şarabının üretimine başlanmıştır. 1982 yılında Tekel tarafından düzenlenen Birinci Uluslararası Tekirdağ Şarap Yarışmasında madalya kazanmıştır. Sonraki yıllarda üzüm dışındaki şaraplar yarışmaya alınmadığından tek madalya bugün şişelerin üzerinde simgelenmektedir. 1986 yılında Sek Vişne Şarabı üretimden kaldırılmış, bu tarihten sonra vişneden doğal yöntemlerle “Küp Vişne Mistel Şarabı”nın üretimine artarak devam edilmiştir.
Türkiye’nin ilk meyve şarabı üreticisi Küp Şarapçılık, Avrupadaki benzerlerinden daha başarılı bulunan Küp Vişne Mistel Şarabını yurtdışına da ihraç etmektedir. Küp Vişne Mistel Şarabı ilk defa Gusto dergisi tarafından 2003 yılında düzenlenen yarışmada okuyucuları tarafından Türkiye’de en iyi özel şarap seçilmiştir. Daha sonraki yıllar bu ödülü farklı tarihlerde tekrar tekrar kazanmıştır.
Üzüm şarapları üretimindeki çalışmalara 1996 yılında kapasite artırımı gerçekleştirilerek modern bir şarap fabrikasında devam edilmiştir. Üretim ağırlıklı olarak bölgenin çalkarası, irikara, sultaniye ve emir üzümlerinden yapılmakta olup kapasite 1.200.000 lt/yıl’a ulaşmıştır.
Küp Şarapçılık başlangıçtan itibaren bölgenin yerli üzüm çeşitlerine önem vermiş, özellikle “ÇALKARASI “ üzümü ile ayrıca ilgilenmiştir. Bu üzüm çeşidinin bölgede yetiştirilmesi ve ulusal alanda tanınması için çalışmalar yapmıştır. Farklı üzüm çeşitleri ile kupajını deneyerek daha özellikle tatlar bulmak için denemeler ise devam etmektedir.
1999 yılında çeşitli meyvelerle yapılan denemelerde yabani böğürtlen ve ekşi nar mistelinin üretimine karar verilmiştir. Bu meyveler 2000 kampanyasında işlemeye alınmış ve 2001 şubat sonunda sınırlı miktarda butik bir çalışma olarak şarap severlere sunulmuştur. 2005 yılında Küp Karadut Mistel Şarabı diğer çeşitlerin arasına katılmıştır.
Bu çalışmalara paralel üreticilere dağıtılan yeni üzüm çeşitleri de 2001 ve 2002 yılında çalışılmıştır. Bu arada fabrikanın kapasite artırımı ve daha da modernleştirilmesi çalışmalarına devam edilmiş, bu çerçevede yeni ithal dolum makineleri, yeni çelik tanklar bu yıllarda üretime monte edilmiştir.2005 yılında Küp Shiraz , Küp Kalecik Karası, Küp Cabernet Sauvignon ve arkasından Küp Öküzgözü, Küp Merlot yeni çeşitler olarak piyasaya sunulmuştur.yeni üzüm denemelerine ise devam edilmektedir.
Ekolojik tarım çalışmaları ile de yakından ilgilenen Küp Şarapçılık “Küp Artemis Organik Şarabı” nı 2003 yılında piyasaya sunmuştur. Bu şarabımızın üretildiği bağlar, fabrikamız ve üretimin her aşaması uluslar arası sertifika firmasınca organik üretim için sertifikalandırılmıştır. Artemis Çal Karası Organik ve Artemis Cabernet Sauvignon Organik şaraplarımız piyasada organik ürün meraklıları tarafından özellikle beğeni toplamaktadır.
Küp Şarapçılık yeni ve daha kaliteli ürün çalışmaları çerçevesinde 2010 yılında meşe fıçılarda şarap üretimine başlamıştır. Yine bu yıl 10,5 derece alkole sahip Küp Vişne Dömisek Şarabını piyasaya çıkarmıştır.
Ancak 2010 yılı Küp Şarapçılık için çok acı bir yıl olmuş ve kurucumuz Hasan ALTINTAŞ 20 Eylül 2010 tarihinde vefat etmiştir.
Küp Şarapçılık aile şirketi özelliğini koruyarak kaliteli üzüm şaraplarının yanında farklı meyvelerden şaraplar üretmeye, daha iyi ve özel tatlar yaratmaya devam etmeyi amaçlamaktadır.
Bu sayfadan Kariyer.net'te yayınlanan Küp Şarapçılık Pazarlama Ltd iş ilanlarını görüntüleyebilir, işe alım yapılan pozisyonlardan size uygun ilanlara başvurabilirsiniz. Küp Şarapçılık Pazarlama Ltd iş ilanlarına başvuru yapmadan önce işe alım yapılan departmanlar ve çalışan profili hakkındaki detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz.