1847 takipçi
FİRMA TANITIMI
Yonca Teknik Yatırım A.Ş. 1986 yılında kurulmuştur. Tersane Tuzla – İstanbul’da olup 7000 m2 kapalı alana ve ısı kontrollu havalandırma sistemli kompozit üretim atölyelerine sahiptir. Tersane, 50m boy ve 300 deplasman tona kadar büyüklükte, ileri kompozit malzemeden, yüksek süratli bot üretim kapasitesine sahiptir. 1989 dan beri, ileri kompozit, State-of-the-art yatlar, ticari ve askeri tip tekneler, dizayn ve inşa edilmektedir. Tersanede üretim, AQAP Kalite Güvence Sistemine tam uyumlu olarak yapılmakta ve mühendislik ve gemi inşası, Det Norske Veritas (DNV) klaslama kurallarına ve denizcilik standartlarına uygun olarak yürütülmektedir. İleri kompozit bot üretimindeki tecrübe, uzay ve havacılık endüstrisi ile yakın işbirliği içerisinde kazanılmaktadır.
MRTP® (Multi Role Tactical Platform)(Çok Amaçlı Taktik Platform) KONSEPTİ
Çok Amaçlı Taktik Platform (MRTP®) konsepti, Kaan-Ekber Onuk tarafından yaratılmış ve geliştirilmiştir. ONUK MRTP® Çok Maksatlı Taktik Platform) programı hedefleri; ileri kompozit malzeme ve ileri teknolojileri kullanarak, çok maksatlı taktik platform (MRTP®) konseptini geliştirmek ve kanıtlamak doğrultusunda; Maliyet, Tekne büyüklüğü Mürettebat sayıları, Tespit edilebilme imkanı MİNİMİZE EDİLİRKEN Menzilin, Görev/Silah yükünün, Hızın, Sığ su harekat kabiliyetinin, Güvenilirlik/Göreve hazır olma /Bakım kolaylığının, Modülerlik ve konfigürasyon değiştirme özelliğinin, Değişik görev yapabilme (Multi Mission) kabiliyetlerinin ARTTIRILMASI AMAÇLANMIŞTIR.
YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJELER
Yonca – Onuk Ortaklığı, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyacı doğrultusunda, “Kaan15” Sınıfı ONUK MRTP15 Ani Müdahale Botları “Kaan29” Sınıfı ONUK MRTP29® Sahil Güvenlik Botları ve ‘’Kaan33’’ sınıfı ONUK MRTP33® Botlarının üreticisidir.
ONUK MRTP15® PROJESİ (“Kaan15” Sınıfı)
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından, Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyacı için, 1997 yılında açılan uluslararası ihale sonucu, “Ani Müdahale Botu Projesi” kapsamında şu ana kadar, toplam 18 adet “Kaan15” (16,70m, 64+knot, DNV sertifikalı) bot imal edilmiş ve 18 adedinin de kesin kabulü (Geçici teslimden itibaren 12 ay süre ile kullanımı müteakip yapılan işlem) tamamlanmıştır. Ayrıca iki adet ONUK MRTP15® Ani Müdahale botu 2003 yılı içerisinde üretilerek yurtdışı pazara ihraç edilmiştir. “Kaan15” Sınıfı botların görevini başarı ile sürdürmesinden memnun kalınması üzerine üretimin, “Geliştirilmiş Ani Müdahale Botu” ONUK MRTP20® olarak devam etmesi planlanmıştır.
Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı için iki adet süratli devriye botu temini kapsamında açılan uluslararası ihale Yonca-Onuk Ortaklığınca kazanılmış olup bu kapsamda inşası tamamlanan 2 adet ONUK MRTP15® bot Temmuz/ Eylül 2004 tarihlerinde Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim edilmiştir.
Yukarıda belirtilen üretime ilaveten, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı kanalıyla ONUK MRTP15® botları sipariş etmiş olup Ekim 2004 tarihi itibariyle üç bot teslim edilmiştir. İkinci paket olarak inşası planlanan üç adet ONUK MRTP16® (ONUK MRTP15® botunun biraz daha geniş ve uzun versiyonu) bottan birincisinin inşası devam etmektedir.
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı kanalıyla ONUK MRTP16® botları sipariş etmiş olup, Haziran 2005 tarihi itibariyla ilk seri olan dört adet bot teslim edilmiştir.
ONUK MRTP29® PROJESİ (“Kaan29” Sınıfı)
1998 yılında sonuçlanan uluslararası ihale çerçevesinde, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı için, Yonca – Onuk Ortaklığı’na, 10 adet 90 tonluk Sahil Güvenlik Botu sipariş etmiştir. Bu kapsamda bu güne kadar sekiz adet “Kaan29” Sınıfı ONUK MRTP29® Sahil Güvenlik Botu, teslim edilmiş olup dokuzuncu botun geçici teslim için testleri devam etmektedir. 90 tonluk bot serisinin 10 uncu botu ONUK MRTP33® olarak (35,60m, 120 deplasman ton, 46+knot) inşa edilerek Temmuz 2004 te teslim edilmiştir.
ONUK MRTP33 PROJESİ
ONUK MRTP33® (35,60m, 120 deplasman ton, 47+knot), ONUK MRTP29®’un, Türkiye ve dünya pazarının gelecekteki teknik ve taktik ihtiyaçlarını aşabilmek amacıyla, daha fazla görev yükü ve daha iyi denizcilik özelliklerine sahip, uzatılmış versiyonudur. ONUK MRTP33®, görev esnekliği ve operasyonel güvenilirliği için, CODAG tahrik sistemine sahip olabilecktir. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın talebi doğrultusunda “90 tonluk bot projesi” ne ONUK MRTP33® botları ile devam edilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda Ocak 2006 tarihi itibarıyla 4 (dört) adet “Kaan33” Sınıfı bot teslim edilmiş olup 5 (beş) adet “Kaan33” ün inşasına devam edilmektedir. ONUK MRTP®33, farklı müşteri ihtiyaçlarına göre, çeşitli konfigürasyonlarda inşa ve teslim edilebilir.
Yukarıda bahsedilen projeler, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yürütülmekte olan ve tamamen Türk Dizaynı / Türk imalatı olan projelerdir.
MRTP® AİLESİNİN YENİ FERTLERİ
MRTP® (Çok Amaçlı Taktik Platform), 13 metreden, 38 metreye kadar büyüklükteki tekneleri kapsayan, MRTP® süratli bot ailesi, en zor koşullarda, çeşitli taktik görevleri başarabilecek, çok amaçlı platformlar serisi ihtiyacına cevap verebilmek üzere geliştirilmiştir.
ONUK MRTP16 Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ‘’Kaan15’’ sınıfı ONUK MRTP15® botlarının uzatılmış ve geliştirilmiş versiyonudur.
ONUK MRTP20® Geliştirilmiş Ani Müdahale Botu, Karasuları ve kıyısal suların kontrolunda Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Kuvvetlerinin artan gereksinimlerini karşılamak amacıyla dizayn edilmiştir. Büyük ölçüde geliştirilmiş performans özellikleriyle ONUK MRTP20®botları 17-21m aralığında mevcut ve üretimi planlanan botları aşacak nitelikte dizayn edilmiştir. (SS-1-2, de 75 knot, SS3 de 60 knot)
Çok yüksek sürat, üstün manevra yeteneği, mükemmel denizcilik ve sığ sularda harekat özellikleri ile MRTP® Botları, kara suları ve denizdeki ekonomik bölgenin kontrolü için ideal çözümdür. İhtiyaca göre değiştirilebilen tasarım sayesinde, en zor askeri ve sivil hizmet görevlerinin icrası için gerekli olabilecek, çeşitli keşif, gözetleme, kurtarma ve silah sistemlerinin montesi mümkündür. Geliştirilmiş kompozit yapı, azaltılmış iz seviyesi, çok düşük bakım ve idame masrafı ve uygulamada büyük esneklik gibi imkanlar sağlamaktadır.
Kariyer.net’te yayınlanan iş ilanlarına göre tersane / gemi inşa sektöründe işe alımın en fazla olduğu departmanlar ve bir önceki döneme göre artış – azalış trendi aşağıda yer alıyor.
Aşağıdaki veriler, şu an tersane / gemi inşa sektöründe çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
Bu şirketin aktif bir iş ilanı bulunmuyor. Şirketi takip et, yeni iş ilanlarından ilk sen haberdar ol.
Maaş bilgilerini paylaşmak ve bu sektörün maaş aralığını öğrenmek ister misin?
Verdiğin cevaplar anonim olarak saklanmaktadır.