18

Klinik Araştırma Koordinatörü İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Klinik Araştırma Koordinatörü cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

Klinik Araştırma Koordinatörü İş İlanları

Klinik araştırma görevlisi, sıklıkla ihtiyaç duyulan ve hem Türkiye'nin her bölgesinde hem de global olarak iş imkanlarına sahip olunan bir meslektir. Sağlık sektöründe son derece önemli bir meslek olan klinik araştırma koordinatörü sıklıkla istihdam edilir. Araştırma merkezleri bünyesinde kullanılacak olan ilaçların faz çalışmaları bu meslek grubu tarafından kontrol edilir. Piyasaya sürülecek olan ve hastaların tedavisi sırasında kullanılacak olan ilaçların dikkatle kontrol edilmesi son derece önemlidir. Can sağlığını koruma ve hastalığı tedavi etme noktasında oldukça önemli olan ilaçların üretimi sırasında klinik araştırma koordinatörü büyük rol oynar. İlaçların yanı sıra çeşitli madde üretimi, kozmetik üretimi alanlarında da bu meslek grubundan faydalanılabilir. Sen de bu alanda gerekli mesleki yeterliliğe ve eğitime sahip olman koşuluyla yayınlanmış olan klinik araştırma koordinatörü iş ilanları inceleyerek en uygun işlere başvuruda bulunabilirsin.  

Klinik Araştırma Koordinatörü Ne İş Yapar?

Özellikle eczacıllık ve sağlıksektöründe piyasaya sürülecek olan ilaçların faz çalışmalarını ve gerekli incelemelerini gerçekleştiren mesleğe klinik araştırma koordinatörlüğü denir. Bu meslek grubunun pek çok görevi bulunsa da ana görevi piyasaya sürülecek olan ilacın ya da ürünün insan sağlığına uyumlu ve faydalı olduğundan emin olmaktır. Özellikle ilaçların insan sağlığı üzerindeki etkileri son derece büyük olacağı için bu meslek grubunun büyük bir titizlikle çalışarak dikkatli bir şekilde hareket etmesi gerekir. İlaçların faz1, faz2 ve faz3 aşamalarını kaydetmek, yapılan deneylerden alınan dönütleri not ederek inceleme yapmak, yasalara ve yürürlüklere uyumlu reçeteler oluşturulduğundan emin olmak bu meslek grubunun sorumluluğundadır. Ürünlerin kalitesinden ve güvenilirliğinden emin olmak için yapılan klinik araştırmaları yürütmek de klinik araştırma koordinatörlerinin görevleri arasında yer alır. Sen de bu alanda çalışmak istiyorsan, kariyer.net’teki güncel klinik araştırma koordinatörü iş ilanları fırsatlarını inceleyebilir ve kendine uyumlu bulduğun ilana başvuruda bulunabilirsin. 

Klinik Araştırma Koordinatörü Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Bu iş kolunda çalışabilmek için klinik araştırma koordinatörü arayanlar tarafından belirlenmiş, adayların sahip olması beklenen belli başlı özellikler bulunur. Bu özellikleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Etkili iletişim becerilerine sahip olmak 
  • Ekip çalışmasına uyumluluk göstermek 
  • Müşteri sağlığını gözeterek ve klinik ortama uyumlu çalışma sürdürmek 
  • Analitik düşünce tarzı ve aritmetik anlayış 
  • Esnek çalışma saatlerine uyumluluk
  • Aktif çalışmaya ve hareketli iş ortamına uyum sağlamak 
  • Üniversitelerin yaşam bilimleri, tıp bilimleri, hemşirelik gibi araştırma odaklı bölümlerinden mezun olmak bu alanda çalışmak için oldukça önemlidir. Lisans eğitiminin yanı sıra yüksek lisans yapılması da bu meslekte ilerleme kaydedebilmek için son derece etkilidir. Klinik anlamda eğitim veren çeşitli kurslar ve özel eğitimlere de rastlanır. Bu meslek kolunda çalışmak için özel klinik eğitimler şart koşulabilir. 

Klinik araştırma koordinatörü olarak nerelerde çalışabilirim?

Klinik araştırma görevlisi olarak özel araştırma merkezlerinde, kliniklerde ve şirketlerde çalışma imkanına erişebilirsin. İlaç üretimi, denetimi yapan kamusal ve özel firmalar bünyesinde istihdam edilebilir ve aktif olarak çalışabilirsin. Sen de bu alanda çalışmak için en güncel ilanları incelemek istiyorsan kariyer.net üzerinden en güncel ilanlara erişim sağlayabilirsin.

Klinik araştırma koordinatörü olarak part time çalışma seçeneği bulur mu?

Bu iş kolunda genellikle tam zamanlı çalışma seçenekleri öne çıkar. Part time iş ilanlarına rastlanmaz. Yine de firmalar özelinde yarı zamanlı çalışan ya da stajyer alımı yapılabilir. Deneyimsiz çalışanların mesleği iyi kavrayabilmesi için aldıkları ön eğitim ve deneme süreçlerinde yarı zamanlı çalışma seçeneklerine rastlanabilir. Fakat bu meslekte genellikle tam zamanlı çalışma sergilemen gereklidir. 

Klinik araştırma koordinatörü iş ilanlarına kimler başvurabilir?

Klinik araştırma koordinatörlüğü iş ilanlarına bu alanda yeterli eğitimleri almış, analitik düşünebilme yetisine sahip hem ekip çalışmasına hem de bireysel çalışmaya yatkın kişiler başvurabilir. Klinik araştırma koordinatörü iş ilanları bayan ve bay adaylar için uyumludur. Cinsiyet ayrımı gözetmeyen bu meslekte, alana dair bilgi sahibi olmak ve firmalar tarafından belirtilen belirtilen kriterleri yerine getirmek yeterli görülür. Klinik araştırma koordinatörü iş ilanları bay ve bayanların başvurularına açıktır. 

Klinik araştırma koordinatörü olarak çalışmak için ne yapmak gerekir?

Bu meslekte istihdam edilebilmek için öncelikle üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak gereklidir. Mesleki eğitimleri tamamladıktan ve alana dair bilgi sahibi olduktan sonra deneyim kazanana kadar alt pozisyonlarda ya da stajyer olarak çalışmak gerekir. Daha sonrasında alanda deneyim kazanarak yükseliş göstermek ve şirketler bünyesinde klinik araştırma koordinatörü olarak çalışmak da mümkündür. 

Sıkça Sorulan Sorular

Klinik araştırma koordinatörü olmak için hangi bölüm okunmalıdır?

Klinik araştırmalar yeni ve mevcut ilaçlar üzerinde etki testleri yürüten faaliyetleri kapsar. Klinikler bünyesinde yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalarda pek çok meslek grubu görev alır. Klinik araştırma birimlerinde çalışan koordinatörler için çeşitli iş olanakları bulunur. Klinik araştırma koordinatörü olmak istediğinde ilgili iş ilanlarına başvurmadan önce gerekli eğitim şartlarını sağlamalısın. Bir klinik araştırma koordinatörü olarak üniversitelerin Biyomühendislik, Eczacılık, Kimya Mühendisliği ile Molekürler Biyoloji ve Genetik bölümlerini bitirmen gerekir. Bu bölümlerin yanı sıra doğrudan Kimya ve Biyoloji lisans derecelerine de sahip olabilirsin.

Klinik araştırma departmanı ne iş yapar?

Klinik araştırmalar sırasında birey ve toplum sağlığı adına belirlenen insanlar üzerinde çeşitli biyomedikal çalışmalar gerçekleştirilir. İnsan sağlığına dair ileriye dönük tıbbi verileri geliştirmek ve mevcut bilgileri test etmek amacıyla klinik araştırma departmanları kurulur. Klinik araştırma departmanlarında görev alanlar ağırlıklı olarak medikal geçmiş ve eğitim derecelerine sahip uzmanlardır. Klinik araştırma departmanlarında söz konusu ilaçlar ile insan vücudunun birbiri üzerindeki etkisi araştırılır. Araştırmalardaki ilaçlar farmakodinamik, farmakokinetik ve tedavi yöntemleri açısından kapsamlı bir şekilde testlerden geçerek analiz edilir.

Klinik araştırma koordinatöründe olması gereken özellikler nelerdir?

Klinik araştırma departmanları ilgili alan uzmanlarına birçok iş kolunda ihtiyaç duyar. Araştırma departmanları için analitik düşünen, iyi derecede raporlama becerisi ve yabancı dili olan koordinatör adayları aranır. Esnek yabancı dil şartının yanında araştırma koordinatörlerinde dikkat edilen özellikler içerisinde detaylara ve araştırma dinamiğine uyum yer alır. Klinik araştırma koordinatörlerinin mesleki deneyimleri özellikle klinik araştırma alanında belli bir yetkinliğe erişmiş olmalıdır. Farklı kurumlarda klinik araştırma koordinatörleri için istenen özellikler değişiklik gösterir. Çoğu ilanda klinik koordinatörlerin aynı anda birden fazla araştırma çalışmasını takip etme becerisi öne çıkar.

Klinik araştırma koordinatörü ilaç ruhsat başvurularını neye göre hazırlarlar?

Klinik araştırmalar sonucunda ortaya çıkan sonuçlara istinaden ilaçlar belirli aşamalarda hazırlanır. Klinik araştırma koodinatörleri ilaç hazırlığında ilk olarak ruhsat onayına ihtiyaç duyar. Klinik ilaçlar ruhsat başvuruları öncesinde ar-ge ve pre-klinik çalışmalarından geçer. Klinik faz çalışmalarına gelen ilaçlar süreci tamamladığında eldeki verilerle beraber ruhsat başvuruları ilgili kurumlara iletilir. Sağlık Bakanlığı ve Etik Kurul gibi üst merciler klinik araştırma sürecinden geçen ilaçlar için ruhsat onayı sağlayan kurumlardır. Klinik araştırma koordinatörleri için ruhsat başvuru süreçleri üst makamların eti, kalite ve güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştirilir.

notifications İş Alarmı kur