Yurt dışı eğitim almanın, kariyerin için faydalı olacağı konusunda muhtemelen şimdiye kadar birçok şey duydun. Peki, bunun için uluslararası bir programa kaydolmayı hiç düşündün mü? Yurt dışında bir üniversiteye başlaman, gerçekten de istihdam edilme şansını arttırır mı ya da okumak için gittiğin ülkede çalışma imkanın olur mu? Tüm bu soruların cevabı bu yazımızda!

Yurt dışı eğitim neden gerekli?

Yurt dışında okumak, öğrencilerin daha iyi bir gelecek adına attıkları adımlardan biri ve sosyal yaşamı iyileştirmekten yeni bir kültürü öğrenmeye, iyi bir iş bulmaktan global bakış açısı yakalamaya kadar çok farklı avantajları var. Bu zenginleştirici deneyim, sadece kaliteli bir eğitim ve yüksek standartlarda bir üniversitede okumaktan çok daha fazlasını sunabiliyor. En büyük artısı ise yeni bir dil öğrenme ya da İngilizce eğitim veren bir ülkede eğitim alınıyorsa, yabancı dili geliştirme imkanı bulabilmek.

Üniversiteler, vizeler, burslar, okul sonrası çalışma imkanları vb. konularda yurt dışı eğitime dair merak ettiğin daha pek çok şeyi buradan ücretsiz olarak işin uzmanlarından öğrenebilirsin.

Yurt dışı eğitimin avantajları neler?

Yurt dışında eğitim almaya karar vermek, şüphesiz ki yaşam boyunca atılacak en büyük adımlardan biri. Bu açıdan okumak istenilen ülke ve üniversiteyi seçerken, mezun olduktan sonra kişiye kazandıracağı şu faydaları düşünerek karar vermekte de fayda var:

  • Yeni bir dil öğrenirsin,
  • Yeni bir kültüre ve ortama uyum sağlamayı öğrenirsin,
  • Gelecekte, ülke içinde ya da dışında başlayacağın kariyer için büyük bir adım atarsın,
  • Kişisel gelişimin hızlanır,
  • Kendine olan güvenin artar,
  • Mezuniyetten sonra iş bulma şansın yükselir,
  • Yurt dışında bir üniversiteden mezun olarak daha yüksek maaş ve prestijli bir kariyer elde edersin.

Kariyer imkanı sunan en popüler ülkeler hangileri?

Yurt dışında eğitim aldıktan sonra sıra iş bulmaya geliyor. Peki, hangi ülkeler mezuniyetten sonra iş imkanı sunuyor?

İngiltere: Daha çok İngilizce dil bilgisini geliştirmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir ülke olan İngiltere, özellikle Oxford, UCL, Imperial College gibi prestijli üniversiteleriyle tanınıyor. Eğer finans, pazarlama ve medya gibi sektörlerde iş imkanları arıyorsan, doğru ülkedesin demektir. Aynı zamanda İngiltere, öğrencilerin mezuniyetten sonra ülkede 2 yıl daha kalıp iş bulmalarına izin veriyor.

Kanada: Öğrencilere yurt dışı kariyer fırsatları sunan en popüler ülkelerden biri olan Kanada, mezunlara yaşam ve çalışma hakkı sunuyor. Post-Graduation Work Permit olarak bilinen vize ile ülkede 3 yıla kadar kalınabiliyor.

Amerika: Yurt dışı eğitim denilince akla ilk gelen ülkelerden biri de Amerika. Teknoloji merkezi ülkede, aralarında Apple, Facebook, Walmart, IBM gibi çok sayıda şirket var ve Amerika, mezuniyetten sonra iki yıl daha kalma izni sunuyor.

Yurt dışında eğitim alınabilecek üniversiteler hakkında detaylı bilgiye ücretsiz broşür indirerek buradan da ulaşabilirsin.

Avustralya: Mezuniyetten sonra kariyer imkanı sunan bir diğer ülke ise Avustralya. Tıp, eczacılık, veterinerlik gibi birçok alanda iş imkanı sunan ülkede, MBA ve bilişim gibi sektörler öğrenciler arasında oldukça popüler.

İrlanda: Avrupa’nın teknoloji merkezi olarak görülen İrlanda; Google, IBM, Oracle, Facebook gibi şirketlere ev sahipliği yapıyor. Üstelik, mezuniyetten sonra 2 yıla kadar ülkede kalma ve çalışma hakkı sunuluyor.

Yeni Zelanda: Eğitim alınan bölüm ve dereceye göre Yeni Zelanda’da mezuniyetten sonra 3 yıla kadar kalınabiliyor. Ülkede özellikle bilgisayar bilimleri, mühendislik, sağlık ve tıp gibi alanlarda iş imkanları bulunabiliyor.

Yurt dışı eğitim, yurt dışında çalışma ve vize süreçlerine dair her türlü gelişmeyi takip etmek istersen, buraya tıklayabilirsin.

İşverenler yurt dışı eğitim deneyimine önem veriyor mu?

Günümüzde ülkeler arası ulaşılabilirlik ve birbirine bağlı ekonomiler; işverenleri, uluslararası yaşam deneyimine sahip ve farklı kültürlerden insanlarla rahatlıkla iletişim kurabilen kişileri işe almaya teşvik ediyor. Zira bu beceriler, kişiyi rekabetçi iş piyasasında zorlukları çözme, cesaretli olma ve risk alma gibi çok sayıda yeteneğe sahip olmaya itiyor. Aynı zamanda elde edilen küresel deneyim, gidilecek ülkeler ve şehirler, ders kitaplarından öğrenilemeyecek bilgiler sunuyor. Bu nedenle yurt dışında eğitim almak önem kazanıyor.

Yurt dışı eğitimin kariyer hayatına faydaları neler?

Uluslararası eğitim deneyimi yaşamanın en önemli artısı, kişinin hem kendi ülkesinde hem de yabancı bir ülkede ona sağlayacağı zengin kariyer fırsatları olacaktır. Zira, artan nüfus ve işsizlik, öğrencilerin mezun olduktan sonra rekabetçi bir ortam içerisinde kendilerini bulmalarına neden oluyor.

Peki, yurt dışı eğitimin kariyerine faydaları neler olur?

  • Yurt dışında okurken çalışabilirsin,
  • Yurt dışı staj yapma deneyimi yaşarsın,
  • Hem sosyal hem de profesyonel ağını güçlendirirsin,
  • Mezuniyetten sonra gittiğin ülkede yaşama ve çalışma imkanın olur,
  • Küresel bakış açısı yakalarsın,
  • Problem çözme becerilerini geliştirirsin,
  • Ülkene döndüğünde uluslararası şirketlerdeki iş fırsatlarından yararlanabilirsin.

Yurt dışı eğitimle ilgili aklına takılan tüm sorular için ücretsiz profesyonel destek alabilirsin.