Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, tarımsal üretim konusunda kullanılan her türlü teknolojinin ve prosedürün hakimi, bitkisel üretimde verimin artırılması adına çalışmalar gerçekleştirirken ortaya çıkan problemleri ortadan kaldırmak adına çalışmalar gerçekleştiren akademik bir disiplindir.

Bitkisel Üretim ve Teknolojisi; tarımsal sürecin neredeyse her aşamasını daha verimli hale getirmesi için tasarlanan cihazları da kapsar. Toprağı işlemek, tohum ekmek, toprağı sulamak, bitkileri yetiştirmek, zararlılardan ve yabani otlardan korumak, hasat etmek, tahıl harmanlamak, hayvan beslemek ve ürünleri sınıflandırmak ve paketlemek konusunda birçok prosedürü içerir.

Bölümde okumak istiyorsan bitki yetiştiriciliğine meraklı olman gerekir. Ayrıca doğaya karşı sorumluluk sahibi bir birey olmalısın. Araştırmayı seven üretim ve geliştirme disiplinine sahip bir birey olman derslerde başarılı olmana yardımcı olur. 

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Taban Puanları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) her sene Türkiye’de vakıf ya da devlet üniversitesi olmak üzere herhangi bir yükseköğretim kurumunda okumak isteyen adaylar için önemli bir imkan sunar. Açık öğretim fakültesinde bir bölüm okumak için de YKS'ye katılman zorunludur. Adaylar, tercihlerini iki oturumlu düzenlenen bu sınavda alacakları puanlara göre yapar. Taban puanlarının ilgi duyduğun bölümün taban puanlarına yakın olması şansını artırır. Dolayısıyla, bitkisel üretim ve teknolojileri bölümünün taban puanları bilgisine şimdiden erişmen senin için önemlidir.

Taban puanı ile tavan puanı bilgileri birbirinden farklıdır. Taban puanı, bir üniversite ve bölüme yerleşen son sıradaki öğrencinin puanıdır. Tavan puanı ise bunun tam tersi, ilk sıradaki öğrencinin puanıdır. Sen de eğer artan dünya nüfusu karşısında, bitkisel üretimin verimini artıracak bilimsel çalışmalarda bulunmak istiyorsan bu bölüm sana göre olabilir. Bitkisel üretim ve teknolojileri bölümünde okumak istiyorsan, bitkisel üretim ve teknolojileri taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan bilgileri hakkında araştırma yapmış olman gerekir.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Tercih Puanları

Üniversitelerin ve bölümlerin taban puanları her sene kendi yönetimlerinden bağımsız olarak değişir. burada temel kriter YKS’de öğrencilerin aldığı puanlar ve ilgili üniversiteyi seçme yoğunluğu ile ölçülür. Bitkisel üretim ve teknolojileri taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri tavan ve taban puanları son üç yıl için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri puanları ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bitkisel üretim ve teknolojileri tercih puanları her sene değişir. İngilizce eğitim veren bu bölüm, 2022 yılında, en düşük 263,173 puan ile öğrenci almıştır. Aynı bölüm 2021 yılında en düşük 209,122 puan ile öğrenci alırken, 2020 yılında ise en düşük 242,479 puan ile öğrenci almıştır. Buradaki temel fark, ilgili eğitim öğretim yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri bölümünü tercih eden aday öğrencilerin merkezi yerleştirme sınavında aldıkları puan farklılığından kaynaklanır. Bu bölümün başka hangi üniversitelerde yer aldığını öğrenmek istiyorsan bitkisel üretim ve teknolojileri sayfasını ziyaret edebilirsin.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Başarı Sıralaması

Bitkisel üretim ve teknolojileri bölümünün taban puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Bitkisel üretim ve teknolojileri başarı sıralaması yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri sıralaması son üç yıl için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri bölümü sıralama bilgisi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bitkisel üretim ve teknolojileri bölümü başarı sıralaması bitkisel üretim ve teknolojileri tavan ve taban puanları gibi her sene güncellenir. İngilizce eğitim veren bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 441.541 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 388.181 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 463.525 olarak belirlenmiştir. Yani, son üç yılda 388.181 ile 463.525 başarı sıralaması arasında gidip gelmiştir. Senin sıralaman bu aralıklar bulunuyor ise bu bölümü tercih listene ekleyebilirsin.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Tercih

Tercih dönemini pek çok öğrenci Liselere Geçiş Sistemi’nden (LGS) hatırlayacaktır. Benzer bir durum üniversite yerleştirme sınavı sürecinde de yaşanır. Bu süreci doğru şekilde atlatmak, istediğin üniversiteyi kazanmanın yolunu açar. Bunun için öncelikle okumak istediğin bölüme karar vermeli ve bu bölümün bulunduğu üniversiteleri araştırmalısın. Bitkisel üretim ve teknolojileri senin için uygun bir bölüm ise bitkisel üretim ve teknolojileri taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan bilgileri başata olmak üzere başka bilgileri de araştırman gerekir. Bunlar arasında bölümün eğitim süresi, eğitim dili, üniversite imkanları, yurt kapasitesi gibi maddeler bulunabilir.

Örneğin; 4 yıllık bitkisel üretim ve teknolojileri tercih listende yer alıyor ise bu bölümden mezun olan insanların, çalışabileceği alanları inceleyebilirsin. Bitkisel üretim ve teknolojileri eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, botanik, tarım ekolojisi, biyosistem mühendisliği, entomoloji, tarımsal araştırma ve deneysel tasarım konularında bilgi sahibi olur. Dolayısıyla, bu alanları ilgilendiren pek çok iş kolunda çalışma imkanına sahiptir. Tarım Kredi Kooperatifleri ve Toprak Mahsulleri Ofisleri gibi kamu kurumlarının yanı sıra, ziraat odaları, zirai tarım şirketleri veya tarım makineleri üreten fabrikalarda da istihdam edilme imkanına sahiptir.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Kontenjan

Bitkisel üretim ve teknolojileri taban puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Bitkisel üretim ve teknolojileri kontenjan sayıları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri bölümü kontenjan sayıları son üç yıl için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri bölümü kontenjan sayıları ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi bitkisel üretim ve teknolojileri bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Sen de bitkisel üretim ve teknolojileri alanında kariyer yapmak istiyorsan, araştırmaya üniversiteler sayfası üzerinden başlayabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Bitkisel Uretim ve Teknolojileri Bölümü Taban Puanları Nedir?

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümü, 263,17331 ile en yüksek taban puanına sahiptir. Fakülteyi Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi 216,37828 taban puanıyla takip eder. İlgili bölümü KKTC’de okumak istersen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin burslu,%50 ücretli ve burssuz Bitkisel Üretim ve Teknolojileri lisans programlarını tercih edebilirsin Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin burslu programının taban puanı, YKS verilerine göre 196,6649 şeklindedir....