Üniversitelerin Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü bir ön lisans programıdır. Öğrencilere denizcilik sektörünün temel kurallarını öğreten Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü, iki yıllık bir eğitim sürecine sahiptir. Bölümün amacı mezunlarını deniz taşımacılığının yanı sıra depolama, dış ticaret, gümrük paketleme, dağıtım gibi birçok lojistik faaliyet hakkında bilgi sahibi yapmaktır. Aynı zamanda limanlara giren ya da çıkan yüklerin gümrük işlemlerinin yapılması, ilgili süreçleri deniz ticaret hukukuna göre yasal bir şekilde gerçekleşmesi için bu bölümde gerekli eğitimler verilir. Deniz ve Liman İşletmeciliği alanından mezun olan bireylerin, liman işletmeciliğinin temel bilgilerini öğrenerek ilgili bölümde deneyim kazanmaları sağlanır. Deniz ve liman işletmeciliği staj yerleri sayesinde öğrenciler, eğitim aldıkları üniversitenin birinci sınıfından itibaren deneyim kazanmaya başlar. Bu sayede bölümle ilgili temel bilgiler öğrenilir ve ardından pratik uygulamalarla deneyim elde edilir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) lise eğitimini tamamlayan tüm adayların üniversiteye gitmek için girdikleri sınavdır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her sene düzenlenen sınav, Türkiye’de 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Lefkoşa eyaletinde düzenlenir. İki oturumda oluşan sınav Temel Yeterlilik Testleri (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) bölümlerinden oluşur. Yabancı Dil Testleri (YDT) sınavı ise dil puan türünden tercih yapmak isteyen öğrencilerin girmesi gereken bir oturumdur. Tercihlerini sınava girdiğin puan türünde alacağın puana göre yapacaksın. Bu yüzden okumak istediğin bölüme göre deniz ve liman işletmeciliği taban puanları bilgisini öğrenmek isteyebilirsin. Bu bölüm dışında bir bölüm okumak istiyorsan, o bölümün taban puanlarını öğrenmen gerekir.
Üniversite ve bölümlerin taban puanları her sene yeniden belirlenir. Deniz ve liman işletmeciliği tercih puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi deniz ve liman işletmeciliği programının taban puanları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi deniz ve liman işletmeciliği programının taban puanları ile Beykoz Üniversitesi deniz ve liman işletmeciliği bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, deniz ve liman işletmeciliği taban puanları her sene güncellenir. Bu bölüm her sene örgün öğretim ve ikinci öğretim olmak üzere iki ayrı puan türüne göre öğrenci alır. Örgün eğitim programına, 2022 yılında en düşük 251,974 puan ile öğrenci alırken, 2021 yılında en düşük 192,554 puan ile 2020 yılında ise 210,491 puan ile öğrenci almıştır. İkinci öğretim programına, 2022 yılında en düşük 230,784 puan ile öğrenci alırken, 2021 yılında en düşük 192,554 puan ile 2020 yılında ise 198,452 puan ile öğrenci almıştır. Buradaki temel fark, programın örgün eğitim ya da ikinci öğretim olmasından kaynaklanır. Bu bölüm ile ilgili daha fazla bilgi almak için deniz ve liman işletmeciliği sayfasını ziyaret ederek bölüm ile bilgilere ulaşabilirsin.
Deniz ve liman işletmeciliği puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Deniz ve liman işletmeciliği başarı sıralaması yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi deniz ve liman işletmeciliği sıralaması 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi deniz ve liman işletmeciliği bölümü sıralama bilgisi ile bir başka üniversitede bulunan deniz ve liman işletmeciliği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Deniz ve liman işletmeciliği bölümü taban puanları gibi başarı sıralaması da her yıl güncellenir. Bu bölümün örgün eğitim programına, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.476.988 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.556.026 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.429.901 olarak belirlenmiştir. Bu bölümün eğitim programına ise 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.476.988 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.556.026 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.429.901 olarak belirlenmiştir.
TYT ve AYT olmak üzere iki oturumdan oluşan sınavın tamamlanması ile birlikte, tüm adayları sonuçların açıklanması heyecanı sarar. Bu süreç yaklaşık olarak bir ayı bulabilir. Bu süreyi doğru değerlendirmek için ilgi duyduğun üniversite ve bölümler hakkında araştırma yapabilirsin. Taban puanları ve başarı sıralamasının yanı sıra mezun olduktan sonra sahip olacağın unvan ve çalışma alanları da önemlidir. Deniz ve liman işletmeciliği tercih listende yer alıyor ise bu bölümün taban puanları, başarı sıralaması ve diğer bilgilerini incelemen gerekir.
Deniz ve liman işletmeciliği programının taban puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Deniz ve liman işletmeciliği kontenjan sayıları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi deniz ve liman işletmeciliği bölümü kontenjan sayıları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi deniz ve liman işletmeciliği bölümü kontenjan sayıları ile Beykoz Üniversitesi deniz ve liman işletmeciliği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, deniz ve liman işletmeciliği bölümü, örgün eğitim ile ikinci öğretim programlarının kontenjan sayıları birbirinden farklıdır. Örgün eğitim programı son üç yıldır 2’si okul birincisi olmak üzere 62 kişilik kontenjan açmıştır. İkinci öğretim programı son iki yıldır 2’si okul birincisi olmak üzere 62 kişilik kontenjan, 2020 yılında ise 2’si okul birincisi olmak üzere 52 kişilik kontenjan açmıştır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi deniz ve liman işletmeciliği programının taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere ihtiyaç duyduğun bilgilere, üniversiteler sistemi üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin.
Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü için her üniversite kendi özelinde belirlediği taban puanıyla öğrenci alımı gerçekleştirir. Bu bölüm için en yüksek puanla öğrenci kabulü gerçekleştiren yükseköğretim kurumu, İstanbul Teknik Üniversitesidir. 465,8673 taban puanına sahip olan öğrenciler bu üniversiteye girmeye hak kazanır. Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulunda okumak isteyen öğrencilerin sahip olması gereken taban puanı ise 236,122’dir. Karadeniz Teknik Üniversitesinde eğitim almak için 337,634 taban puanı şartını karşılamak gerekir. TYT sınavından 277,322 puan alan adaylar ise Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulunda bu bölümü okumaya hak kazanabilir....