Deri Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Deri Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Deri Mühendisliği

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Ege ÜniversitesiDeri Mühendisliği (İngilizce) (4 Yıllık)SAY31295,64622279,894

Deri Mühendisliği

Deri mühendisliği, hayvansal bir ürün olan derinin kurallara uygun bir şekilde işlenmesi ve talep gösteren sektörlere aktarılması konusunda var olan süreci mühendislik esaslarına uygun bir şekilde gerçekleştirecek uzmanların yetiştirilmesini amaçlayan akademik bir disiplindir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Deri Mühendisliği Taban Puanları

Lise son sınıfta okuyan binlerce öğrencinin üniversite hayatını belirleyecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) iki oturum halinde düzenlenir. Her sene yüz binlerce aday, üniversite ve bölüm tercihlerini bu sınavda aldıkları puan ve sıralamaya göre oluşturur. Her öğrencinin puanı diğerinden farklıdır. Bir öğrencinin 2 yıllık bir ön lisans bölümünde mi, yoksa 4, 5 ya da 6 yıllık bir lisans bölümünde mi okuyacağı bu sınavda alacağı puana göre belirlenir. Devlet üniversiteleri ile vakıf üniversitelerinin, vakıf üniversitelerinin burslu programları ile ücretli programlarının taban puanı birbirinden farklıdır.

Bu yüzden istediğin üniversite ve bölümü kazanabilmek için YKS’den mümkün olduğunca yüksek bir puan elde etmen gerekir. Türkiye’de 2023 yılı itibariyle yalnızca Ege Üniversitesinde bulunan deri mühendisliği taban puanları bu bölüme girip giremeyeceğin hakkında bir fikir verebilir. Eğitim süresi sekiz yarıyıl olan deri mühendisliği bölümünde okuyabilmek için Temel Yeterlilik Testleri (TYT) sınavı ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavına girmek zorunludur. Tercihini AYT sınavı sonucunda elde edeceğin puana göre yaparsın.

Deri Mühendisliği Tercih Puanları

Üniversite ve bölümlerin taban puanları her sene yeniden belirlenir. Deri mühendisliği tercih puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Ege Üniversitesi deri mühendisliği taban puanları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Ege Üniversitesi deri mühendisliği taban puanları ile başka bir üniversitede bulunan deri mühendisliği bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Türkiye’de yalnızca Ege Üniversitesinde bulunan tekstil ve deri mühendisliği taban puanları her sene güncellenir. Bu bölüm, 2022 yılında, en düşük 300,057 puan ile öğrenci almıştır. Aynı bölümün önceki yıllara ait taban puanları bilgilerine ise ulaşılamamıştır. Bu bölüm de dahil olmak üzere tüm bölümlerin taban puanı o bölümü tercih eden öğrencilerin başarı grafiğine göre değişir. Deri mühendisliği bölümü ile ilgili daha fazla bilgi almak için kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan deri mühendisliği puanları sayfasını ziyaret edebilir, ders içerikleri, eğitim süresi, iş olanakları gibi merak ettiğin pek çok soruya cevap bulabilirsin.

Deri Mühendisliği Başarı Sıralaması

Deri mühendisliği taban puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Deri mühendisliği başarı sıralaması yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Ege Üniversitesi deri mühendisliği sıralaması 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Ege Üniversitesi deri mühendisliği bölümü sıralama bilgisi ile bir başka üniversitede bulunan deri mühendisliği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Ege Üniversitesi, deri mühendisliği bölümü başarı sıralaması deri mühendisliği taban puanları gibi her sene güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 293.357 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün önceki yıllara ait başarı sırlaması bilgilerine ise ulaşılamamıştır. Bölümün başarı sıralaması bu bölümü tercih eden öğrencilerin başarı grafiğine göre değişir. Başarı sıralaması, çocuk koruma ve bakım hizmetleri ya da diş protez teknolojisi gibi bölümlerin başarı sıralamasında farklıdır. Başarı sıralamasının belirlenmesinde bölümün hangi puan türü ile öğrenci aldığı da etkilidir.

Deri Mühendisliği Tercih

Tercih listesini doğru şekilde oluşturmak son derece önemlidir. Bunun için bölümlerin taban puanları ve sıralama bilgisi kadar, mezun olunduktan sonra çalışabileceğin alanlara da dikkat etmek gerekir. Deri mühendisliği tercih listende bulunuyor ise bu bölümden mezun olanların hangi alanlarda çalıştığını öğrenebilirsin. Deri mühendisliği bölümü matematik, kimya, deri kimyası, tabaklama maddeleri, kürk teknolojileri, işletme yönetimi gibi derler alır. 8 yarıyıllık eğitim süresini başarı ile tamamlayan öğrenciler deri mühendisi unvanı alır. Genel olarak bu bölümden mezun olan öğrenciler, deri fabrikalarında, tabakhanelerde, konfeksiyon firmalarında, moda sektöründe, ayakkabı tasarım ve üretim tesislerinde çalışmaktadır. Öte yandan mobilya ve otomotiv sektöründe koltuk ve iç tasarım alanlarında iş imkanı da bulunur.

Deri Mühendisliği Kontenjan

Deri mühendisliği bölümünün taban puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Deri mühendisliği kontenjan sayıları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Ege Üniversitesi deri mühendisliği bölümü kontenjan sayıları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Ege Üniversitesi deri mühendisliği bölümü kontenjan sayıları ile başka bir üniversitede bulunan deri mühendisliği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir.

Ege Üniversitesi, deri mühendisliği bölümü, 2022 yılında, 26 kişilik genel kontenjan, 1 kişilik okul birincisi kontenjanı açmıştır. Eğitim öğretim çalışmalarına mühendislik fakültesi şemsiyesi altında devam eden bölümün önceki yıllara ait kontenjan bilgilerine ise ulaşılamamıştır. Bölümün kontenjan sayıları bu bölümü tercih eden öğrencilerin yoğunluğuna ve yerleşme oranına göre değişir. Bu yüzden bir bölümün kontenjan sayıları her sene birbirinden farklı olabilir. Ege Üniversitesi deri mühendisliği bölümünün taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere ihtiyaç duyduğun bilgilere, üniversite taban puanları sayfası üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin. Üniversiteler, bölümler, iş olanakları, taban puanları, sıralama bilgisi, kontenjan sayıları ve yurt kapasitesi de dahil olmak üzere pek çok bilgiye bu şekilde ulaşabilirsin.