Üniversitelerin İnşaat Teknolojisi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
İnşaat teknolojisi bölümü, vakıf ve devlet üniversitelerinde bulunan bir yükseköğretim programıdır. Bölümün amacı inşaat sektöründe görev alabilecek teknikler yetiştirmektir. İnşaat mühendisliğiyle karıştırılmaması gerekir. Mühendis ve teknikerin farkı, bölümü açıklayabilir.
Mühendisler yapının oluşturulması ve sürecin idaresiyle görevlidir. Bölümden mezun olmuş teknikerler, oluşturulan planın denetimini yapar. Büyük kısmı planlanmış olan projede düzenlemeler yapabilmek teknik bilgiyle mümkündür. Proje kalitesini korumak için mühendisle etkileşimli çalışan teknikerlerin sayısal beceriye sahip olması gerekir. Bölüme yatkın adaylar için inşaat teknolojisi iş imkanları artabilir.
İnşaat Teknolojisi bölümü eğitimi, öğrencilere pratik ve teorik beceriler kazandırmayı hedefler. Öğrenciler, inşaat projelerinin her aşamasını planlama, uygulama ve denetleme konusunda yetkinlik kazanırlar. Ekip çalışması, liderlik, iletişim ve problem çözme gibi genel beceriler de geliştirilir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörSınava giren adayların ilgisini her daim cezbetmeyi başaran taban puan verileri üniversite ve bölüm kararı verilirken hayati öneme sahip kıstasların başında gelir. Birçok kişi taban puanlarını esas alarak bir tercih listesi oluşturma gayreti içinde tercih sürecini geçirir. Bu durum taban puanlarının öğrencilerin gözünde önemli bir konumda yer edinmesini sağlar. Taban puanını bu kadar önemli yapan şey Türkiye’de bulunan bütün üniversitelerin öğrencilere genel puan durumlarıyla ilgili birçok gizli mesaj veriyor olmasından kaynaklanır. Bu mesajları yakalayabilen öğrenciler tercih sürecinde daha isabetli karar alma yolunda kolayca ustalaşabilirler. Bu gibi geçerli sebepler taban puanın popülerliğinin her daim devam etmesini sağlayabilir. Sende inşaat teknolojisi bölümünde uzmanlaşmak istiyorsan bu bölümün puanlarını araştırarak zihninde üniversitelerin genel puan profillerini kolayca ortaya çıkarabilirsin. Ayrıca inşaat teknolojisi taban puanları hakkında güvenilir kaynak için Kariyer.net tarafından senin için hazırlanan üniversite rehberi sayfasına göz atabilirsin. Alanında uzmanlaşmış insanlar tarafından hazırlanan bu site işine yarayabilecek bilgileri bünyesinde barındırmanın yanı sıra inşaat teknolojisi bölümü taban puanları konusunda da sana bolca yardımı dokunabilir.
Bölüme son sıradan yerleşen kişinin puanını nicel olarak gösteren taban puanının birçok artısı olduğu gibi bazı olumsuzlukların varlığından bahsetmek gereklidir. Tek başına düşünülerek yapılan tercihlerde hata yapma riski daima fazla olması sorununa yol açabilir. Bunu önlemenin yolu ise inşaat teknolojisi tercih puanları, başarı sıralaması ve kontenjan gibi diğer unsurlarla beraber yorumlayarak çözebilirsin. Bir diğer zorluk ise senelik puan değişimlerinin belirsizliği karşısında adayların tercih yapamamasından gelir. Bu durum onların tahmin yapma yeteneklerinin körelmesine yol açabilir. En kötü durum senaryosu baz alınarak hareket etmek bu problemi ortadan kaldırmaya yetebilecek bir çözüm önerisi olabilir. İnşaat teknolojisi bölümü taban puanları listesini incelerken paniğe kapılmamak ve çözümlere odaklanmak tercih sürecinde daha rahat karar vermende etkili olabilir. Ayrıca üniversite ve şehir bazında karşılaştırma yapmak ideal olmayan fakülte ve bölümleri aradan çıkarmanı sağlayarak işini daha kolay hale getirebilir. Bu yönüyle bakıldığında taban puanlarının bazı eksi yönleri olmasına rağmen birçok konuda adaylara ışık tutarak onların tercih sürecinde daha bilinçli hareket etmelerine yardım edebilir.
Taban puanlarıyla birlikte tercih süreçlerinde adı sürekli anılan başarı sıralaması Türkiye’deki sınava giren toplam kişi sayısında kaçıncı olduğun hakkında önemli havadisler veren bir öğedir. Ülke çapındaki genel durum hakkında bilgi sahibi olarak tercih dönemindeki stresi azaltmaya yardımcı olan başarı sıralaması seçmek istediğin inşaat teknolojisi bölümü için de ayrı bir öneme sahiptir. İnşaat teknolojisi taban puanları yanında bu listeye de bakman gerekir. Ayrıca taban puanının açıklarını kapatma fonksiyonuna da sahiptir. Bu hassas ve önemli vazifesi sebebiyle üniversite tercihi listesi oluşturma aşamasında etkin bir şekilde yararlanılması gerekir. Aksi takdirde, hoş olmayan sonuçların tercih dönemi sonrasında belirmesi muhtemel hale gelebilir. Eğer inşaat teknolojisi başarı sıralaması listesini dikkate alarak tercihlerini yaparsan geleceğinin adına daha doğru kararlar alma şansını arttırabilirsin.
İnşaat teknolojisi üniversite puanları ve inşaat teknolojisi sıralama verilerini öğrendikten sonra tercih sürecine geçiş yapabilirsin. Kontenjan ve şehir gibi birçok farklı unsurun da dahil olduğu bu dönem dikkatle ilerlenmesi gereken bir süreçtir. Çünkü ufacık yapılan bir hatanın geri döndürülemez sonuçlara mal olabileceği gerçeği akıllardan çıkarılmamalıdır. ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan listeye arzulanan üniversite ve bölümlerin bazı kuralları gözeterek yazıldığı dönemin tanımını oluşturan tercih periyotu iyi bir inceleme ve araştırma becerisi gerektirir. İstanbul Bilgi Üniversitesi yerleşkesi içinde 2 yıllık burslu eğitimi hizmeti bulunan inşaat teknolojisi bölümü bahsedilen durumu betimleyebilecek bir örneği teşkil edebilir. YKS sınavında verdiğin doğru cevaplar üzerinden aldığın 250 puan sana bu üniversitenin kapılarının sonsuza kadar kapanmasına sebep olabilir. Çünkü açıklanan taban puan verileri 300 ve üzerinde puan alanların bu fakülteye girmeye hak kazanabileceğini söyler. İfade edilen bulgular ışığında, bu üniversiteyi tercih çizelgene eklememen gerektiği sonucuna varabilirsin. Ayrıca bu kararı verirken fakültenin açıkladığı sıralama rakamlarına da bakmayı ihmal etmemelisin. Bu unsuru düşünmeksizin yapılan seçimler genellikle büyük bir hata riskini beraberinde taşır. Bu yüzden tıpkı diğer bölümlerde olduğu gibi inşaat teknolojisi tercih listeni yaparken de bütün faktörleri analizlerinde yer verdiğinden emin olmalısın.
Çoğunlukla araştırma süreçlerinde sona kalan unsurlardan biri de kontenjan rakamlarıdır. Adayların ilgisini başka yöne kaydırmasının yanında tercih sonuçlarına pek fazla etki bırakmaması da onun geri plana iten özellikler arasında sayılabilir. Zaten arama motorlarında genellikle inşaat teknolojisi taban puanları ve sıralama gibi terimler ön planda olur. Kontenjan olgusunun önemli olduğu tek nokta az alım yapan bazı bölümlerde ortaya çıkar. İzmir Ekonomi Üniversitesi inşaat teknolojisi bölümü bu durumu açıklama kapasitesi olan bir örnektir. Bu kurumun kabul etmek istediği rakam 2022 yılı için sadece 4’tür. Buradan hareketle, rekabetin bu fakülte adına artma olasılığının fazla olduğu izlenimine varılabilir. Ayrıca bu spesifik durum Haliç Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi gibi kurumlarda mevcuttur. Spesifik üniversitelerin verdiği eğitim hizmetinden yararlanmak istiyorsan inşaat teknolojisi kontenjan listesini dikkate alman senin adına yarar sağlayabilir. Ayrıca inşaat teknolojisi puanları ile ilgili daha çok güvenilir kaynak arayışı içerisindeysen Kariyer.net'in sen ve senin gibi adaylara düşünerek hazırladığı üniversite taban puanları sayfasını kullanabilirsin. İnşaat teknolojisi puan listesi ile ilgili birçok şey öğrenebileceğin gibi diğer üniversitelerin yayımladığı kontenjan veya sıralama gibi faktörlerin analizlerini uzman eliyle hazırlanmış yararlı dokümanlar vasıtasıyla erişebilirsin.
İnşaat Teknolojisi bölümü, TYT puan türü ile alım yapan bir ön lisans programıdır. İzmir Ekonomi Üniversitesi, 350,16678 ile söz konusu bölüm için en yüksek taban puanına sahip okuldur. İstanbul Bilgi Üniversitesi 349,55672 puanı ile İzmir Ekonomi Üniversitesini takip eder. 342,30570 ile Haliç Üniversitesi ve 331,65565 ile İstanbul Medipol Üniversitesi ise taban puanı yüksek olan okullardan bazılarıdır. Bu bölüm için taban puanı düşük olan seçenek ise 181,06134 ile Doğu Akdeniz Üniversitesidir....