Üniversitelerin Laboratuvar Teknolojisi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Laboratuvar Teknolojisi üniversitelerin iki yıllık olarak eğitim programlarına dahil ettikleri ve laboratuvar teknikeri yetiştirdikleri bölümdür. Laboratuvar Teknolojisi nedir sorusu bu sektörde çalışacak personelin yetişmesi amacıyla teknik eğitim verilen bölümdür şeklinde cevaplanabilir. Laboratuvar Teknolojisi programında toprak, sulama suyu, gıda, çevre ve klinik analizlerde gerekli yönergeleri uygulayacak, laboratuvar uygulamaları çerçevesinde çalışacak personel için çalışmalar gerçekleştirilir. Bu programda öğrenim görecek kişilerin güçlü, sorumluluk bilinciyle hareket eden, planlama yapma yeteneğine sahip ve disiplinli kişiler olması gerekmektedir. Laboratuvarda çalışmak işlerin düzenli, zamanında ve ölçüsüne riayet edilerek yapılmasını gerektirmektedir.
Laboratuvar Teknolojisi bölümü; kimya, biyoloji, tıp, çevre bilimleri gibi alanlarda çalışmayı hedefleyen öğrenciler için önemli bir tercih olabilir. Bu bölümde eğitim alan mezunlar, çeşitli endüstriyel sektörlerde, araştırma laboratuvarlarında, sağlık sektöründe ve kamu kurumlarında laboratuvar teknisyeni, analist veya araştırmacı olarak çalışabilirler.
Laboratuvar Teknolojisi Bölümü, teknolojik gelişmelere paralel olarak sürekli olarak güncellenen bir programdır. Bu nedenle öğrencilere son teknoloji laboratuvar ekipmanlarını kullanma ve en yeni analiz tekniklerini öğrenme fırsatı sunar. Ayrıca bu bölümde eğitim alan öğrenciler, bilimsel araştırma ve inovasyon alanlarında da kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Laboratuvar teknolojisi bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde bulunan laboratuvar teknolojisi bölümünün taban puanı 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi laboratuvar teknolojisi taban puanları ile Üsküdar Üniversitesi laboratuvar teknolojisi puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, laboratuvar teknolojisi tercih puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün örgün eğitim programının, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 287,554 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 287,554 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 265,078 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün ikinci öğretim programının ise 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 266,618 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 266,618 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 247,622 olarak belirlenmiştir. Örnekten de anlaşılacağı üzere bir bölümün ikinci öğretim programının taban puanı, örgün eğitim programının taban puanından biraz daha düşüktür. Bu şekilde örnekler çoğalabildiği gibi sen de laboratuvar teknolojisi bölümü taban puanları listesine göz atmak için üniversite taban puanları sayfasını ziyaret edebilirsin.
Laboratuvar teknolojisi üniversite taban puanları gibi bölümün başarı sıralama listesi de her yıl yenilenir. Yani laboratuvar teknolojisi başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi laboratuvar teknolojisi sıralama bilgileri de her yıl değişir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi laboratuvar teknolojisi bölümü sıralama bilgisi ile Üsküdar Üniversitesi laboratuvar teknolojisi bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, laboratuvar teknolojisi bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölümün örgün eğitim programına, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 944.660 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 944.660 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 764.875 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün ikinci öğretim programının ise 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 1.234.323 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 1.234.323 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 955.161 olarak belirlenmiştir. Örnekten de anlaşılacağı üzere aynı bölümün örgün eğitim programı ile ikinci öğretim programı arasında yaklaşık 250-300 bin kişilik fark vardır.
Tercih aşaması öğrenciler için zor bir süreçtir. Ancak öğrencilerin tercih listesini oluştururken herhangi bir baskı altında kalmaması son derece önemlidir. Bunun için öncelikle ilgi duyduğun bölümleri belirlemen gerekir. İstediğin bölümü belirledikten sonraki aşama, ilgili bölümün bulunduğu üniversiteleri ve bu üniversiteleri, laboratuvar teknolojisi taban puanları, başarı sıralaması, kontenjan sayıları açısından araştırman olacaktır. Bu notada son üç yılın verilerini incelemen yeterli olacaktır. Son aşamada ise taban puanı ve sıralama bilgisi, senin YKS’de elde ettiğin puan ve başarı sıralamasına en yakın olan bölümleri tercih listene ekleyebilirsin. Ayrıca kontenjan sayısı daha yüksek olan üniversiteleri tercih listene eklemen yerleşme olasılığını artıracaktır. Örneğin; laboratuvar teknolojisi tercih listende yer alıyor ise Artvin Çoruh Üniversitesi’nden Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne ya da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne kadar pek çok üniversite arasından seçim yapabilirsin.
Bölümlerin ikinci öğretim, açık öğretim ve uzaktan öğretim programları da dahil olmak üzere bir üniversite ve bölümün kontenjan sayıları her sene güncellenir. Laboratuvar teknolojisi kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi laboratuvar teknolojisi bölümü kontenjan sayıları 2022 için farklı olabileceği için 2023 farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi laboratuvar teknolojisi bölümü kontenjan sayıları ile Üsküdar Üniversitesi laboratuvar teknolojisi bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Öte yandan okumak istediğin bölümün ikinci öğretim programı olup olmadığını da inceleyebilirsin. Çünkü ikinci öğretim programı olan bölümler, örgün eğitimden ayrı olarak, ikinci öğretim kontenjan sayısı belirler. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi laboratuvar teknolojisi bölümünün örgün eğitim programı, son üç yılda 2’si okul birincisi kontenjanı olmak üzere 52 kişilik kontenjan açmıştır. Aynı bölümün ikinci öğretim programı ise 2022 ve 2021 yıllarında 2’si okul birincisi kontenjanı olmak üzere 52 kişilik, 2020 yılında 1’i okul birincisi kontenjanı olmak üzere 41 kişilik kontenjan açmıştır. Bu örnekten de görebileceğin gibi kontenjan sayıları da değişir. Bu nedenle doğru bir araştırma süreci geçirmen gerekir. Tercih listeni oluşturmak için laboratuvar teknolojisi bölümü puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye tercih motoru üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin.
Çeşitli üniversitelerin 2 yıllık eğitim programına dahil olan Laboratuvar Teknolojisi bölümünün en yüksek taban puanına sahip Üsküdar Üniversitesine girebilmek için 314,88518 puan gerekir. Bu vakıf üniversitesi, en yüksek taban puanını aldığın takdirde burslu; en düşük başarıda ise %50 indirimli olarak eğitim imkanı sağlar. İlk sıralarda yer alan Kayseri ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi devlet okullarını da tercih edebilirsin. 292,60221 puan ile alım gerçekleştiren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi de tercih listende yer alabilir....