Marina ve Yat İşletmeciliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Marina ve Yat İşletmeciliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Marina ve Yat İşletmeciliği

Marina ve Yat İşletmeciliği

Marina ve Yat İşletmeciliği bölümü bir ön lisans programıdır. Bölümün amacı marinacılık ve yatçılık konusunda ve bu sektörde işletmecilik yapabilecek bilgili ve nitelikli personeller yetiştirmektir. Bu bölümde okuyan öğrencilere temel marina ve yat işletmeciliği konusunda teorik ve uygulamalı bir eğitim verilir.

Marina ve Yat İşletmeciliği bölümü, denizcilik sektöründe özellikle marinaların ve yat limanlarının yönetimi, işletimi ve pazarlaması üzerine odaklanan bir programdır. Bu bölüm, öğrencilere marina ve yat işletmeciliği konusunda gereken bilgi ve becerileri kazandırarak deniz turizmi sektöründe kariyer yapmalarını sağlar.

Marina ve Yat İşletmeciliği bölümü; işletme, turizm, denizcilik ve otelcilik gibi alanlardan gelen öğrencilere hitap eder. Program boyunca öğrencilere marina yönetimi, yat operasyonları, müşteri ilişkileri yönetimi, marina güvenliği, denizcilik hukuku ve marina pazarlaması gibi konularda dersler verilir.

Öğrenciler ayrıca marina ve yat işletmeciliği alanında saha çalışmaları yapar. Marina ve Yat İşletmeciliği staj yerleri sayesinde projeler geliştirir ve pratik deneyimler de kazanırlar. Bu sayede, gerçek dünya uygulamalarıyla karşılaşarak sektördeki işleyişi daha iyi anlar ve gelecekteki kariyerlerine hazırlıklı olurlar. Öğrenciler, Marina ve Yat İşletmeciliği çift anadal bölümlerini değerlendirerek çok yönlü bir kariyer inşa edebilir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Marina ve Yat İşletmeciliği Taban Puanları

Yükseköğretim Kurumları Sınavına(YKS) giren her öğrenci, taban puan, kontenjan, sıralama gibi bilgileri araştırmalıdır. Sen, bu bilgileri araştırmadan önce istediğin üniversite ve bölüme karar vermelisin. Marina ve yat işletmeciliği bölümünü okumak istiyorsan bu bölüm özelinde araştırma yapmalısın, bölüm mezunları ne iş yapıyor bilmelisin. Bölüm ve üniversite araştırması yaptıktan sonra taban puan bilgisini araştırmalısın. Taban puan, istediğin bölüm ve üniversiteye geçen yıl yerleşen son kişinin puanıdır. Marina ve yat işletmeciliği taban puanları bilgisine Kariyer.net sitesinden ulaşabilirsin. Aynı siteden mezun öğrenci profiline, kontenjan bilgisine ve başarı sıralaması bilgisine ulaşman da mümkündür.

Marina ve Yat İşletmeciliği Tercih Puanları

Taban puan, geçen yıl üniversiteye yerleşen son kişinin puanıdır. Tercih yapmadan önce taban puan bilgisini araştırman senin için önem arz eder. Taban puan bilgisini araştırmadan önce istediğin üniversite ya da üniversitelere karar vermelisin. Taban puan bilgisi yıldan yıla değişiklik gösterir. Örneğin; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi-Marina ve yat işletmeciliği bölümü tercih puanı 2022 yılında 282,16592 iken 2021 yılında 229,16336'dır.Taban puan bilgisi burs oranlarına göre de değişiklik gösterir. Örneğin; Piri Reis Üniversitesi-Marina ve yat işletmeciliği bölümünün burslu taban puanı 2022 yılında 343,95243'dür.Aynı üniversitede aynı bölümün %50 indirimli programının taban puanı 2022 yılında 244,95018 'tir. Marina ve yat işletmeciliği bölümü iki yıllık bir bölümdür bu sebeple son 2 yılın taban puanına bakmalısın. İkinci öğretim programların puanı da örgün eğitimin puanından farklıdır. Örneğin; Yalova Üniversitesi-Marina ve yat işletmeciliği bölümünün taban puanı 2022 yılında 269,51545 iken aynı yıl aynı bölümün ikinci öğretim programının taban puanı 250,40606 'dır. Marina ve yat işletmeciliği taban puanları bilgisine üniversite taban puanları sayfasından ulaşabilirsin.

Marina ve yat işletmeciliği bölümünü tercih etmek istiyorsan Marina ve yat işletmeciliği puanları senin için önemlidir. Puanlar okuldan okula değiştiğinden dolayı istediğin üniversitelere karar verdikten sonra puan bilgisini araştırman senin yararına olacaktır. Puan bilgisini Kariyer.net sitesinden araştırman mümkündür.

Marina ve Yat İşletmeciliği Başarı Sıralaması

Başarı sıralaması, o yıl ilgili puan türünde kaçıncı olduğunu belirtir. Üniversitelerin taban puanları kadar başarı sıralamaları da önemlidir. Tercih yapmadan önce mutlaka başarı sıralaması bilgisini araştırmalısın. Marina ve yat işletmeciliği Sıralama bilgisine Kariyer.net sitesinden ulaşabilirsin. Sıralama bilgisini araştırmadan önce istediğin üniversiteye karar vermek işini kolaylaştırır.

Başarı sıralaması bilgisi yıldan yıla değişiklik gösterir, son 2 yılın başarı sıralamasına bakıp tercih yapmalısın. Yalova Üniversitesi-Marina ve Yat İşletmeciliği bölümünün 2022 yılındaki başarı sıralaması 1.505.357 iken 2021 yılındaki başarı sıralaması 1.585.406'dır.Başarı sıralaması bilgisi burs oranlarına göre de değişiklik gösterir, burslu bölümlerin sıralaması daha yüksektir. Örneğin; Yaşar Üniversitesi-Marina ve yat işletmeciliği bölümünün 2022 yılında burslu başarı sıralaması 451.210 iken aynı üniversitede aynı bölümün 2022 yılında %50 indirimli programının başarı sıralaması 1.764.848'dir.

Kendi başarı sıralamanla istediğin üniversitenin başarı sıralamasını karşılaştırdıktan sonra tercih yapman senin yararına olur. İstediğin üniversiteye puanın yetmiyorsa alternatif üniversiteleri ve burs oranlarını düşünebilirsin. Marina ve yat işletmeciliği Başarı Sıralamasıbilgisine Kariyer.net sitesinden ulaşabilirsin.

Marina ve Yat İşletmeciliği Tercih

Tercih dönemi stresli bir dönemdir ve bu dönemi en az stresle geçirmek için istediğin bölüm ve üniversite konusunda detaylı araştırma yapmalısın. Taban puan, kontenjan, başarı sıralaması gibi bilgileri araştırdıktan sonra tercih listeni hazırlamalısın. Marina ve yat işletmeciliği taban puanları bilgisine Kariyer.net sitesinden ulaşabilirsin.

 Marina ve yat işletmeciliği tercih listende yer alıyorsa bu bölümün mezunlarının ne iş yaptığını bilmelisin. Mezun öğrenci profilini inceledikten ,bölüm mezunlarının hangi sektörde çalıştıklarını öğrendikten sonra tercih yapmalısın.

Bu sınavda 24 tercih hakkın ve yeterli süren var. Gerilmeden yavaş yavaş tercih listeni oluşturmalısın. Tercih listeni hazırlarken okul kodlarına dikkat etmelisin. Tercih listeni öğretmenlerinle hazırlaman senin yararınadır ancak listeni tek başına da hazırlayabilirsin. Listenin ilk sıralarına senin puanından yüksek yerleri yazmalısın. Listenin sonlarına senin puanından düşük garanti yerleri yazmalısın. Tercih listeni oluştururken üniversitelerin kontenjan bilgisine de bakmalısın. Yüksek kontenjanlı senin puanından düşük yerleri listenin sonuna yazabilirsin. Böylelikle, herhangi bir yükseköğretim programına yerleşememe olasılığın azalır. Bazı vakıf üniversitelerinde tercih bursu söz konusu olabilir. Eğer vakıf üniversitesi tercih edeceksen tercih bursu veriyorlar mı diye araştırmalısın. Eğer, istediğin üniversite tercih bursu veriyorsa ona göre listeni hazırlamalısın. Listeni oluştururken üniversitenin özel koşullarına da bakmalısın. Bunun için de marina ve yat işletmeciliği taban puanları listesine göz atman gerekir.

 

Marina ve Yat İşletmeciliği Kontenjan

Kontenjan, o yıl o okula kaç kişinin yerleşeceğini belirleyen sayıya denir. Kontenjan, yetkili kutumlar tarafından okulun durumu göz önünde bulundurularak belirlenir. Kontenjan, okulun kapasitesine, derslik sayısına göre belirlenir. Bu sebeple, her okulun kontenjanı farklıdır. Burs oranlarına göre kontenjan sayısı değişir. Örneğin; Yaşar Üniversitesi-Marina ve yat işletmeciliği bölümünün burslu programının kontenjan sayısı 2022 yılında 5 kişiyken aynı yıl aynı okulun %50 indirimli programının kontenjan sayısı 29'dur. Kontenjan sayısının yıldan yıla değişiklik gösterdiği durumlar da söz konusudur. Örneğin; Yaşar Üniversitesi marina ve yat işletmeciliği bölümünün burslu programının 2022 yılındaki kontenjanı 5 kişiyken 2021 yılında kontenjanı 4 kişidir. Kontenjanın sabit kaldığı durumlar da söz konusudur. Ayrıca, okulların okul birincisi kontenjanı da olur. Eğer, okul birincisiysen okul birincisi kontenjanı hakkında bilgi sahibi olmalısın. Marina ve yat işletmeciliği Kontenjan bilgisine, okul birincisi kontenjan bilgisine Kariyer.net sitesinden ulaşabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Marina ve Yat İsletmeciligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Marina ve Yat İşletmeciliği bölümü, üniversitelerin meslek yüksekokulu veya denizcilik meslek yüksekokulu bünyesinde yer alır. Bölümün taban puanları üniversitenin türüne, birinci ya da ikinci öğretim olmasına ve burs durumuna göre değişiklik gösterebilir. Marina ve Yat İşletmeciliği bölümüne ait taban puanı en yüksek olan üniversite, 343,95243 ile Piri Reis Üniversitesi burslu programıdır. Devlet üniversiteleri arasında bölüm için en yüksek taban puanı isteyen üniversite ise 282,16592 ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak öne çıkar....