Podoloji Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Podoloji bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Podoloji

Podoloji nedir sorusu, ayak hastalıkları bilimidir şeklinde cevaplanabilir. Podiatri olarak da isimlendirilen tıp dalı, ön lisans düzeyindeki eğitimler arasında yer alır. Bölümde alınan eğitim ayak sağlığını iyileştirme ve ayak hastalıklarını önleme amacı taşır. Tıbbın alt dallarından olan bu bölüm, sağlık sektöründe görev alabilecek kişiler yetiştirmeyi amaçlar. Ayakların vücuttaki konumu ve işlevi, bakım sürecinde özel uygulamalar gerektirir. Bölüm mezunları ayak sağlığına yönelik tıbbi hizmet verebilecek kapasiteye ulaşır. Podoloji bölümü 2 yıllık taban puanları üniversiteye ve eğitim yılına göre değişiklik gösterir. Bazı üniversitelerin Podoloji uzaktan eğitim imkanı bulunabilir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Podoloji Taban Puanları


 

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren her öğrenci, sınavın açıklanmasını heyecanla bekler. Aday öğrenciler, sınav sonuçları ilan edildikten sonra ise taban puan, kontenjan, başarı sıralaması gibi bilgileri araştırmak ister. Taban puan, geçen yıl ilgili üniversitedeki ilgili bölüme yerleşen son öğrencinin puanına verilen isimdir. Taban puan bilgisini araştırmadan önce, istediğin bölüm ve üniversiteye karar vermelisin. Podoloji bölümünü okumak istiyorsan bu bölüm özelinde araştırma yapmalısın. Bu bölümün mezunları hangi sektörde çalışıyor, bölümün iş imkânları nasıldır gibi bilgileri araştırmalısın.

Eğer bölüm ile ilgili farklı bilgilere ulaştıysan ve iş seçeneklerini değerlendirdiysen podoloji bölümü taban puanları için kapsamlı bir araştırma yapmaya başlayabilirsin.

Podoloji Tercih Puanları

Taban puan, geçen yıl üniversitedeki ilgili bölüme yerleşen son öğrencinin puanıdır. Taban puan bilgisini araştırmadan önce, istediğin üniversiteye karar verip üniversite özelinde araştırma yapmalısın. Çünkü, Podoloji puanları üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterir. Taban puan bilgisi yıldan yıla değişiklik gösterir. Örneğin; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi- Podoloji bölümü taban puanı 2022 yılında 296,67462 iken 2021 yılında 233,48064'dür.Taban puan bilgisi burs oranlarına göre de değişiklik gösterir. Örneğin; Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi podoloji bölümünün burslu taban puanı 2022 yılında 334,93298 iken aynı yılda aynı bölümün %50 indirimli programının puanı 252,32635'dir.İkinci öğretim programlarıyla örgün eğitim programlarının da puanları farklıdır, genellikle ikinci öğretim programlarının puanı düşük olur. Örneğin; Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi podoloji bölümü %50 indirimli programın puanı 252,3265 iken aynı bölümün %50 indirimli ikinci öğretim programının puanı 237,29606'dır.

Tercih yapmadan önce kendi puanınla istediğin okulun puanını karşılaştırmalısın. Eğer, hayalindeki okulu kazanmaya yetecek bir puan almadıysan alternatifleri göz önünde bulundurmalısın. 

Podoloji bölümünü tercih edeceksen podoloji bölümü puanları hakkında bilgi sahibi olmalısın. Podoloji üniversite puanları bilgisine tercih motoru sayfasından ulaşabilirsin.

Podoloji Başarı Sıralaması

Podoloji bölümü taban puanları kadar Podoloji sıralama bilgisi de önemlidir. Başarı sıralaması, o yıl ilgili puan türünde kaçıncı olduğunu belirten sayıdır. Podoloji bölümü 2 yıllık bir bölümdür ve TYT puan türüyle alım yapar. Bu bölümü tercih edeceksen son iki yılın başarı sıralaması ve taban puanları bilgisine bakmalısın.

Başarı sıralaması bilgisi yıldan yıla değişiklik gösterir. Örneğin; Harran Üniversitesi podoloji bölümünün başarı sıralaması 2022 yılında 660.556 iken 2021 yılında 812.981'dir. Başarı sıralaması burs oranlarına göre de değişiklik gösterir. Örneğin; İstanbul Gelişim Üniversitesi- Podoloji bölümünün burslu başarı sıralaması 2022 yılında 588.387 iken aynı üniversitede aynı bölümün %50 indirimli programın başarı sıralaması 1.158.640'dır. Örneklerden de görebileceğin podoloji taban puanları ve başarı sıralama listeleri her yıl değişir. Diğer bölümlerde de olan bu değişim kimi yıllarda yukarı doğru; kimi yıllarda ise aşağı doğru olabilir.

Tercih yapmadan önce kendi başarı sıralamanla istediğin üniversitenin başarı sıralamasını karşılaştırmalısın. Eğer, arada çok büyük fark varsa alternatif burs oranlarına ve alternatif üniversitelere bakabilirsin. Podoloji başarı sıralamasıtaban puanları ile bitlikte tercih sürecinde en çok yararlanacağın veridir. Bu nedenle doğru tercih için bu iki veriyi eşgüdüm şeklinde incelemen gerekir.

Podoloji Tercih

Tercih dönemi sınav süreci kadar stresli bir dönemdir. Tercih dönemini en az stresle atlatmak için iyi bir araştırma süreci geçirmelisin. Podoloji tercih listende yer alsın istiyorsan öncelikle bu bölümü araştırmalısın. Bölüm ve üniversite araştırmalarını Kariyer.net sitesinden yapabilirsin.

Bu sınavda 24 tercih hakkın var ve tercih yapmak için yeterli süren var. Yavaş adımlarla tercih listeni hazırlamak senin yararına olur. Tercih listeni tek başına da öğretmenlerinle de oluşturabilirsin. Tercih yaparken okul kodlarına ve okulların özel koşullarına dikkat etmelisin. Tercih listenin ilk sıralarına senin puanından yüksek yerleri yazmalısın. Tercih listenin sonlarına senin puanından düşük garanti yerleri yazmalısın. İstemediğin hiçbir üniversiteye tercih listende yer vermemelisin. İki yılını geçireceğin üniversiteyi ve yıllarca yapacağın mesleği seçtiğinin farkında olmalı bilinçli bir şekilde tercih yapmalısın. Eğer, istediğin üniversite yaşadığın şehirde bulunmuyorsa üniversitenin bulunduğu şehri ve üniversitenin konumunu araştırmalısın. Vakıf üniversitelerinde tercih bursu söz konusu oluyor, bu sebeple vakıf üniversitelerini tercih etmeden önce tercih bursu hususunu araştırmalısın. Eğer, tercih etmek istediğin üniversite tercih bursu veriyorsa listeni ona göre hazırlamalısın. Listeni oluşturduktan sonra bir öğretmenine göstermen senin yararına olur. Listeni güncelleyebileceğini de unutmamalısın.



 

Podoloji Kontenjan

Kontenjan bilgisi o yıl o okuldaki ilgili bölüme kaç kişinin yerleşeceğini belirtir. Kontenjan bilgisi okul kapasitesine göre belirlendiğinden dolayı her okulun kontenjanı farklıdır. Örneğin; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi podoloji bölümünün 2022 yılı kontenjanı 52 iken Kocaeli Üniversitesi- Podoloji bölümünün 2022 yılı kontenjanı 52'dir.Kontenjan bilgisi burs oranlarına göre de değişir. Örneğin; İstanbul Gelişim Üniversitesi- Podoloji bölümünün burslu kontenjanı 2022 yılında 8 iken aynı üniversitede aynı bölümün %50 indirimli programının kontenjan sayısı 2022 yılında 22'dir. Kontenjan sayısı yıldan yıla değişiklik gösterebilir. Örneğin; İstanbul Gelişim Üniversitesi- Podoloji bölümü burslu kontenjan sayısı 2022 yılında 8 iken 2021 yılında 6'dır. Kontenjan bilgisinin değişmediği ve dolmadığı yıllar da söz konusudur. Bu sebeple kendini germeden araştırma süreci geçirmelisin. Senin puanından düşük yüksek kontenjanlı yerleri listenin sonlarına yazmak senin yararına olur. Yüksek puanlı düşük kontenjanlı yerleri ise listenin başlarına yazmalısın.

Ayrıca, üniversitelerin okul birincisi kontenjanı da bulunur. Eğer, okul birincisi isen okul birincisi kontenjan bilgisini edinmelisin. Podoloji Kontenjan bilgisine Kariyer.net üniversite taban puanları sayfası üzerinden ulaşabilirsin. Aynı sayfadan podoloji taban puanları bilgisine, başarı sıralamasına mezun öğrenci profiline de göz atabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Podoloji Bölümü Taban Puanları Nedir?

Podiatri olarak da adlandırılan Podoloji bölümü 2 yıllık önlisans programıdır. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, 334,93298 taban puandayken üniversite bünyesinde yer alan ikinci öğretim seçeneği 344,54898 puan gerektirir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Podoloji bölümü 322,12915 taban puandır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ise 296,67462 puanla kontenjanı kapatır. YKS verilerine göre 252,32635 taban puan alman durumunda Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesinde %50 oranında burslu okuma şansına sahip olabilirsin....