Üniversitelerin Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Teknolojinin gelişmesi her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yeni gelişmeleri beraberinde getirmiştir. Bu bölümde, bilgisayar programcılığı bölümü derslerine ek olarak sağlık bilgi sistemleri ile ilgili dersler verilerek sağlık bilgi sistemleri teknikerleri yetiştirilir. Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği nedir sorusunu, sağlık bilgi teknolojileri ile ilgili program ve yazılımlarını kullanarak geliştiren kişilerdir şeklinde yanıtlamak mümkündür. Bölümde eğitim gören öğrencilerin sorumluluk sahibi, bilgisayar programcılığına ilgi duyan ve sağlıkla ilgili bilgi sistemlerini geliştirmeye uygun kişiler olması önemlidir. Bölümü tercih etmek isteyen öğrenciler için Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği yorumları yol gösterici olabilir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörTürkiye’de bulunan tüm üniversite ve bölümlerin taban puanları sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Başkent Üniversitesi’nde bulunan sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümünün taban puanları son üç yıl için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Başkent Üniversitesi sağlık bilgi sistemleri teknikerliği taban puanları ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi sağlık bilgi sistemleri teknikerliği puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Başkent Üniversitesi, sağlık bilgi sistemleri teknikerliği tercih puanları bilgisi de dahil olmak üzere tüm bölümlerin taban puanları, her sene öğrencilerin merkezi yerleştirme sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Bu durum sağlık bilgi sistemleri teknikerliği puan listesi için yıl olarak araştırma yapman gerektiğini gösterir. Söz konusu bölümün % 100 burslu programının, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 311,427 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 311,427 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 257,947 olarak belirlenmiştir. Sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümünün % 50 burslu programının ise 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 243,207 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 243,207 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 291,322 olarak belirlenmiştir.
Vakıf üniversiteleri de dahil olmak üzere tüm üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Sağlık bilgi sistemleri teknikerliği başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, Başkent Üniversitesi sağlık bilgi sistemleri teknikerliği sıralama listesi de değişken bir veridir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Başkent Üniversitesi sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümü sıralama bilgisi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Başkent Üniversitesi, sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölümün % 100 burslu programına, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 684.061 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 684.061 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 1.030.720 olarak belirlenmiştir. Sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümünün % 50 burslu programına ise 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.641.775 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.641.775 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 1.725.946 olarak belirlenmiştir.
Türkiye’de 81 ilde düzenlenen merkezi yerleştirme sınavı tamamlandıktan sonra, sınav soruları ve cevapları 1-2 gün içinde erişime açılır. Bu aşamada aday öğrenciler yaptıkları neti ve bu net sonucunda alabilecekleri puanı aşağı yukarı tahmin edebilir. Kesin sonuçlar ise sınavdan en geç 1 ay sonra açıklanmakla birlikte, daha erken açıklanma ihtimali de bulunur. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ise öğrenciler için resmi olarak tercih süreci başlamış olur. Bu aşamada okumak istediğin bölümlerin listesini çıkarabilirsin. Eğer sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölüm listende yer alıyorsa sağlık bilgi sistemleri teknikerliği taban puanları araştırmana hemen başlamalısın. Sağlık bilgi sistemleri teknikerliği taban puanları ve başarı sıralaması bilgileri hangi üniversiteyi tercih edebileceğini gösterir. Sağlık bilgi sistemleri teknikerliği tercih listende yer alıyor ise hem devlet hem vakıf pek çok üniversite arasından tercih yapabilirsin. İki yıllık ön lisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile bilgisayar bilimleri, bilgisayar mühendisliği, fizik ve fizik mühendisliği, yazılım ya da bilgisayar ve öğretim teknolojileri gibi dört yıllık lisans programlarına devam edebilir.
Bir üniversitenin kontenjan sayıları ile başka bir üniversitenin kontenjan sayıları aynı olmaz. Sağlık bilgi sistemleri teknikerliği kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Başkent Üniversitesi sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümü kontenjan sayıları son üç sene için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Başkent Üniversitesi sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümü kontenjan sayıları ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Ayrıca bir vakıf üniversitesi tercih edeceksen kontenjan sayılarının % 100 burslu, % 50 burslu ve % 25 burslu programları için ayrı ayrı belirlendiğini unutmamalısın. Tüm üniversiteler ile ilgili taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye üniversiteler sayfasından erişebilirsin. Başkent Üniversitesi sağlık bilgi sistemleri teknikerliği bölümünün % 100 burslu programı genel kontenjan sayısı 2022 ve 2021 yıllarında 5 kişi olarak, 2020 yılında ise 2 kişi olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün % 50 burslu programı genel kontenjan sayısı 2022 ve 2021 yıllarında 10 kişi olarak, 2020 yılında ise 13 kişi olarak belirlenmiştir.
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü taban puanı her yıl değişim gösterir. Bu bölüm üzerine eğitim almak için tercih edebileceğin Üsküdar Üniversitesinin talep ettiği taban puan 328,20175’tir. Tercih listene Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesini ekleyeceksen alman gereken puanın 226,21590 olduğunu bilmen gerekir. Yüksek eğitim kontenjanına sahip eğitim kurumları arasında yer edinen Amasya ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ilk sıralarda yer alır. Amasya Üniversitesi 235,92442 taban puan talep ederken Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ise 249,92045 puan alan öğrencileri kabul eder....