Üniversitelerin Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Üniversiteler | Bölümler | Puan Türü | Kontenjan | Taban Puan | Başarı Sırası | |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Ondokuz Mayıs Üniversitesi | Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri (4 Yıllık) | EA | 54 | 240,41992 | 958,039 |
Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri bölümünün amacı sigortacılık tekniği ve bu sektöre uygun finans, yatırım, istatistik ve olasılık üzerine daha detaylı bilgi sahibi olacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.
Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, sigortacılık sektörüne karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörTaban puanı, herhangi bir üniversite ya da bölümün kabul ettiği en düşük puana verilen isimdir. Her sene yerleştirme işlemleri bu sonuçlara göre yapılır. Örneğin; ileride finans ya da yatırım uzmanı olmak istiyorsan sigortacılık ve aktüerya bilimleri senin için uygun bir bölüm olabilir. Ancak tercih listeni tamamlamadan önce bölümün taban puanlarına göz atman senin yararına olacaktır. Ondokuz Mayıs Üniversitesinde bulunan sigortacılık ve aktüerya bilimleri bölümünün taban her sene yeniden belirlenir. Bu yüzden en az son üç yılın taban puanları grafiğini incelemiş olman gerekir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi sigortacılık ve aktüerya bilimleri bölümü taban puanları ile Kayseri Erciyes Üniversitesi sigortacılık ve aktüerya bilimleri taban puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir. Sen de merkezi yerleştirme sınavında almış olduğun puana göre senin için uygun olan bir üniversiteyi tercih listene ekleyebilirsin.
Sigortacılık ve aktüerya bilimleri bölümü dört yıllık lisans eğitimi sunar. Bu yüzden sigortacılık ve aktüerya bilimleri tercih puanları iki yıllık ön lisans programlarından yüksektir. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 236,011 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 217,997 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 208,001 olarak belirlenmiştir. Yani Ondokuz Mayıs Üniversitesi, sigortacılık ve aktüerya bilimleri bölümüne, her sene birbirinden farklı taban puanları ile alım yapmaktadır. Taban puanları arasında zaman zaman ciddi oynamalar söz konusu olabilir. Bu yüzden daha kesin sonuçlar elde etmek ve doğru kararlar verebilmek için sigortacılık ve aktüerya bilimleri puanları dışında başarı sıralaması bilgisine de göz atman gerekir.
Devlet veya vakıf üniversitesi olsun tüm kurumların başarı sıralamasını en son düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) o üniversite ve bölümü kazanan öğrenciler belirler. Söz konusu sıralama, ilgili üniversiteyi tercih eden ve kayıt yaptıran öğrencilerin elde ettikleri derecelere göre düzenlenir. Yani, Ondokuz Mayıs Üniversitesi sigortacılık ve aktüerya bilimleri sıralama listesi de bu üniversiteyi kazanan adayların puan ve derecelerine göre değişir. Sigortacılık ve aktüerya bilimleri başarı sıralaması için de aynı durum geçerlidir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.060.699 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.177.911 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 974.373 olarak belirlenmiştir. Sen de başarı sıralamana göre, Karadeniz’in bu eşsiz üniversitenin sigortacılık ve aktüerya bilimleri tercih listene ekleyebilirsin. Ancak Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde okumak gibi bir olanın var ise ilgi duyduğun bölümün başarı grafiğini detaylı şekilde incelemeyi unutmamalısın.
Tercih süreci aday öğrenciler için atlatması en zor aşamalardan biridir. Pek çok öğrenci yüzlerce üniversite ve bölüm tercihleri yaparken zorlanmaktadır. Bu süreci rahat bir şekilde atlatabilmek için ilgi duyduğun bölümlerin taban puan ve başarı sıralamasını incelemen gerekir. Sigortacılık ve aktüerya bilimleri tercih listende yer alıyor ise bu bölümün yer aldığı üniversiteleri incelemen gerekir. Sigortacılık ve aktüerya bilimleri bölümü 2023 yılı itibariyle yalnızca Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde bulunmaktadır. Ancak gelecek yıllarda oluşacak talebe göre aynı bölüm gerek devlet gerekse de vakıf üniversitelerinde de açılabilir. Bu yüzden bu bölümde okumak istiyorsan güncel haberleri takip etmen gerekir. Öte yandan, okumak istediğin bölümün eğitim süresi, eğitim dili, kontenjan sayıları, yurt kapasitesi, öğrenci değişim programları, kütüphane ve bilgi merkezi kullanımı, burs imkanları gibi kriterleri de değerlendirmen gerekir. Son olarak, mezun olduktan sonra hangi alanlarda çalışabileceğini öğrenmek de senin avantajına olacaktır. Sigortacılık ve aktüerya bilimleri bölümünde okumak isteyen öğrencilerin disiplinli, sorumluluk sahibi, sigortacılık sektörüne ilgi duyan bireyler olması beklenir. Çünkü dört yıl boyunca alacakları dersler arasında istatistik, finansal matematik, olasılık, temel sigortacılık, aktüeryada istatiksel çıkarım, risk analizi gibi konular bulunur. Mezun olan öğrenciler ise özel şirketlerin finans departmanlarında çalışabilecekleri gibi, doğrudan sigorta şirketlerinde de istihdam edilebilirler.
Her üniversitenin o yıl kabul edeceği öğrenci sayısı üniversitelerin rektörlük makamları tarafından belirlenir. Söz konusu kontenjan üniversite bünyesinde yer alan tüm fakülte ve bölümlerin alacağı maksimum öğrenci sayısını ifade eder. Yani, sigortacılık ve aktüerya bilimleri kontenjan sayıları da dahil olmak üzere tüm üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi sigortacılık ve aktüerya bilimleri bölümü kontenjan sayıları ile Kayseri Erciyes Üniversitesi sigortacılık ve aktüerya bilimleri bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklıdır. Bu yüzden bir üniversiteyi tercih listene eklemeden önce kontenjan sayılarını da incelemiş olman gerekir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi sigortacılık ve aktüerya bilimleri bölümü genel kontenjan sayısı 2022, 2021 ve 2020 yılında 40 kişi olacak şekilde belirlenmiştir. Bu kontenjanlara her yıl ek olarak 1’er kişilik okul birincisi kontenjanı açılmıştır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi de dahil olmak üzere tüm üniversiteler ile ilgili taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye tercih motoru üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin.
Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri bölümü dört senelik bir eğitim programıdır. Bölüm, öğrencilerin ilgili alanda kendilerini geliştirebileceği dersleri içerir. Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri bölümünün taban puanları yıl özelinde değişim gösterir. Adayların, üniversitelerin şart koştuğu taban puanlarını dikkate alarak tercih yapmaları gerekir. Eşit ağırlık alanı sınav sonucu ile alım gerçekleştiren Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri bölümünü tercih etmek için 236,011 puan elde etmen gerekir. 236,011 puan alman durumunda Ondokuz Mayıs Üniversitesinde okumaya hak kazanabilirsin....