Üniversitelerin Sosyal Güvenlik bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Sosyal Güvenlik Bölümü, 2 yıllık bir ön lisans programıdır. Bölümde sosyal güvenlik iş ve işlemlerini yürütecek, ilgili evrak-kayıt işlemlerini gerçekleştirerek raporlamasını yapacak, ilgili belgeleri bilgisayar ortamına işleyerek kayıt altında tutacak nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlanır. Bu bölüm, öğrencilere sosyal güvenlik alanına ilişkin temel bilgileri kullanabilme yetisi kazandırmakla birlikte öğrencilerin bu alana ilişkin problemleri kavraması ve çözümlemesine ilişkin beceriler kazandıran bir programdır. Sosyal güvenlik alanının organizasyonu, sevk ve idaresini yapabilmesi, alanın mesleki, etik ve sosyal sorumluluk bilincinin kazanılması, etkileşimde olunan kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılması öğrencilere bölümde kazandırılması amaçlanan yeterlilikler arasında yer almaktadır. Sosyal güvenlik bölümü açıköğretim ya da örgün öğretim programlarını tercih ederek eğitimini tamamlayabilirsin.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörSosyal güvenlik taban puanları ülkemizde sosyal güvenliğe duyulan ilgi ve alakaya bağlı olarak artış göstermiştir. Sosyal güvenlik önlemlerinin öneminin artmasına bağlı olarak sosyal güvenlik bölümü açılmıştır. Bu bölümün üniversitelerde okutulması ve bölümle ilgili eğitimlerin verilmesi de son yıllarda öğrenciler için önemli konular arasında yer almıştır. Üniversitelerde okutulan bu bölümler arasında bulunan sosyal güvenlik bölümü 2 yıllık olması ile ön plana çıkar. 2 yıllık olmasına bağlı olarak sadece TYT sınavı ile öğrenci alımı yapar. Sadece TYT sınavı ile öğrenci alımı yapması sayesinde bu bölümün alan konusunda ayrımı yoktur. Sen de sosyal güvenlik bölümünü okumak isteyen öğrencilerden biri isen bölümle ilgili olan gerekli bilgileri öğrenebilir ve bu konuda fikir sahibi olabilirsin. Bölümle ilgili bilgileri öğrenmek istersen üniversite taban puanları sayfasını da ziyaret ederek gerekli bilgileri alabilirsin.
Sosyal güvenlik bölümü taban puanları üniversitelerin farklı olmasına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Üniversitelerin taban puanları hakkında araştırma yaparak daha doğru bilgileri bulabilirsin. Üniversitelerin sahip olduğu taban puanlarının güncel veriler olmasına da dikkat etmelisin. Güncel olan veriler sayesinde yanılgıya da düşmemiş olursun. Sosyal güvenlik üniversite puanları da taban puanları ile aynı doğrultudadır. Üniversiteye yerleşen son öğrencinin sınavdan almış olduğu puan taban puanını da belirler. Bu duruma bakarak taban puanları ve üniversite puanları hakkında çıkarım yapabilirsin. Sosyal güvenlik bölümü puanları listesini bir kaç örneğe bakarak öğrenebilirsin. Üsküdar üniversitesi 2022 yılında 327 puan ile öğrenci alımı yapmıştır. Bu puan durumu önceki yıllarda ise 277 gibi rakamlara ulaşmıştır. Üniversitenin taban puanlarının değişmesinde birden fazla unsur etkilidir. Üniversitenin taban puanlarının etkilenmesinde etkili olan unsurlardan biri ise sosyal güvenlik bölümü sıralama durumlarıdır. Sosyal güvenlik bölümü sıralama durumlarına bakarak sen de üniversitelerin taban puanları hakkında bilgi sahibi olabilirsin. Sosyal güvenlik bölümü hangi puan türü diye soracak olursan da bu üniversitelerin 2 yıllık olmasına bağlı olarak TYT sınav sistemi ve TYT puan hesaplaması ile öğrenci alımı yaptığını görebilirsin. Bu nedenle sosyal güvenlik tercih puanları araştırmanı buraya kaydırabilirsin.
Sosyal güvenlik başarı sıralaması için birden fazla siteden yardım alabilirsin. Birden fazla siteden yardım alarak bu sitelerdeki bilgileri karşılaştırman gereken durumlar ortaya çıkabilir. Üniversite başarı sıralamalarını karşılaştırarak daha net sonuçlara da ulaşabilirsin. Sosyal güvenlik üniversite taban puanları da başarı sıralamaları ile doğru orantılı olacak şekilde değişiklik gösterir. Sosyal güvenlik sıralama durumları hakkında bilgi sahibi olmak istersen sen de bu konu ile ilgili araştırmalar yapabilirsin. Üniversitelerin sıralamalarına bakmak istersen Ankara üniversitesinin 2022 yılında 938 bin sıralama ile öğrenci alımı yaptığı görebilirsin. Bu sıralama durumu önceki yıllarda değişiklik göstermiş olabilir. Farklı bir örnek olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ise 2022 yılında 1.138.775 sıralama ile öğrenci alımı yapmıştır. Üniversitelerin sıralamalarının oluşmasında taban puanı da etkilidir. Üniversitenin taban puanlarına bağlı olarak sıralamalarının da buna bağlı olarak değiştiği görülür. Üniversitenin sıralamasını belirleyen unsur ise son giren öğrencinin ne kadar puana sahip olduğudur. Üniversiteye giren öğrencilerin sıralamalarına bakılarak üniversite sıralamaları hakkında da fikir sahibi olunabilir. Sosyal güvenlik taban puanları ve başarı sıralamaları hakkında bilgi sahibi olmak istersen sen de önceki yıllarda üniversitenin hangi başarı sıralamasına sahip olduğuna bakarak ilerleyen yıllar için çıkarımlarda da bulunabilirsin.
Sosyal güvenlik bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerden biri isen bu bölümle ilgili araştırmalar yapman gerekebilir. Bölümle ilgili araştırmalar yaparak bölümün sana kazandıracakları ile ilgi de bilgi sahibi olmuş olabilirsin. Bölümün sana kazandırdıkları sayesinde ilerleyen yıllarda mesleğin hakkında deneyim sahibi olabilirsin. Bu bölümü tercih ederken dikkat etmen gereken bazı unsurlar bulunur. Bu unsurlardan biri ise üniversitenin hangisi olduğudur. Üniversitenin hangisi olduğuna bağlı olarak planlarını şekillendirebilirsin. Üniversite seçimin şehir seçimini de etkileyebilir. Şehir seçimine bağlı olarak sen de okuyacağın üniversite için gerekli hazırlıkları yapabilirsin Tercih yaparken dikkat etmen gereken bir diğer unsur ise üniversitenin sana verebileceği imkanlardır. Üniversitede burs imkanı var mı veya farklı şehirde yaşıyorsan kalacak yer imkanı sağlanıyor mu gibi konulara da dikkat edebilirsin. Üniversite hakkında bilgi sahibi olduğun takdirde sen de araştırmalarına ve hedeflerine yön verebilirsin. Sosyal güvenlik tercih ile ilgili durumlarda makaleleri okuyabilir veya yazıları inceleyebilirsin.
Sosyal güvenlik kontenjan oranları üniversitelere göre farklılık gösteren yapısı ile karşına çıkabilir. Üniversite ile ilgili olarak kontenjan durumlarına birkaç örnekle bakabilirsin. Sosyal güvenlik bölümü Üsküdar üniversitesinde her sene 5 öğrenci alımı yapmıştır. Bu durumda farklı bir üniversite olan Ankara üniversitesi ise 100 artı 3 olarak 103 öğrenci alımı yapmıştır. Örnekten de görebileceğin gibi üniversitelerin farklı olmasına bağlı olarak oluşan kontenjan durumları da değişiklik gösterir. Üniversitelere açılan ek kontenjan durumlarına bağlı olarak toplam kontenjanlar da değişiklik gösterebilir. Değişen kontenjan durumlarını açıklayan bir diğer ifade ise üniversitelerin derslik büyüklükleridir. Üniversitelerin derslik alanlarının büyüklüğü kontenjan durumunu da etkiler yapıdadır. Üniversite kontenjan durumları okul birinciliği kontenjanına bağlı olarak da değişiklik gösterebilir. Okul birinciliği kontenjanının fazla olması veya bu imkanın olup olmaması üniversite kontenjanlarını da artırır. Üniversite kontenjanları belirlenen unsurlara bağlı olarak farklılık gösterebilen yapıdadır. Üniversitelerin bu durumları ile ilgili bilgi sahibi olmak istersen sen de tercih motoru sayfası üzerinden araştırmalar yaparak doğru ve güvenilir olan bilgileri öğrenebilirsin.
Eğitim hayatını şekillendirirken tercih edebileceğin bölümler arasındaki Sosyal Güvenlik, 2 yıllık ön lisans programları içerisinde yer alır. Sosyal Bilgiler Bölümünde eğitim görmek isteyen öğrencileri kabul eden İstanbul Üsküdar Üniversitesinin puanı 325.10747’dir. Malatya Üniversitesi ise 277.53065 taban puan ile öğrenci alımı gerçekleştirir. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 271.32435 taban puandayken Uşak Üniversitesi 267.58285 taban puandadır. İlgili bölüm üzerine en düşük taban puana sahip olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 215.56932 puandır....