Takı Tasarımı Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Takı Tasarımı bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Takı Tasarımı

Takı Tasarımı

Günümüz dünyasında takı ve mücevher sektörü önemli atılımlar ve gelişmeler ile çok önemli bir yer edinmektedir. Sektörün ihtiyaçlarına karşılık verilebilmesi için takı tasarımı bölümü oluşturulmuştur. Takı Tasarımı bölümü bir lisans programıdır.

Takı Tasarımı bölümünün amacı, estetik bakış açısına sahip olacak ulusal ve uluslararası endüstrilerde takı ve mücevher sektörüne fayda sağlayabilecek, sektöre yenilikler getirebilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Takı Tasarımı bölümünü tercih listesine almayı düşünen öğrencilerde yaratıcı, disiplinli, sosyal becerileri gelişmiş, el becerisi yüksek, çağa uyan gibi özellikler aranmaktadır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Takı Tasarımı 2023 Taban Puanları

Üniversiteli olma yolunda son adımdasın. Üniversiteye giriş sınavı ve sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi başlıyor. Tercih döneminde eğitim alacağın bölüme ve üniversiteye karar vermelisin. Bu kararı alırken ve tercihlerini yaparken çeşitli araştırmalar yapman gerekebilir. Eğer aklında takı tasarımı bölümü varsa takı tasarımı taban puanları hakkında araştırmalar yapmaya başlayabilirsin. Araştırmalara nereden ve nasıl başlayacağını bilmiyorsan ilk işin takı tasarımı bölümü olan üniversiteleri ve bu üniversitelerin takı tasarımı bölümü taban puanları listesini araştırmak olabilir.

Takı Tasarımı Tercih Puanları

Üniversitede okuyacağın bölüm ileride yapacağın mesleği doğrudan ilgilendirdiği için tercih edeceğin bölüm ile alakalı ciddi araştırmalar yapmalısın. Tercih etmek istediğin bölümün hangi üniversitelerde olduğu, taban puanlarının kaç olduğu ve başarı sıralamalarını öğrenerek başlayabilirsin. Elbette bu bölümün taban puanları ve başarı sıralamaları tek başına yeterli olmayacaktır. Tercih edeceğin bölümün taban puanları senin puanına denk geliyorsa ve başarı sıralamana uyuyorsa bir sonraki aşamada farklı araştırmalar yapabilirsin. Mezun olduğunda seni ne bekliyor, okuduğun bölüm üzerinden iş bulmakta zorluk çekecek misin, maaş beklentini karşılayacak mı gibi birçok sorunun cevabını da biliyor olman gerekir. Takı tasarımı bölümünü düşünüyorsan önceliğin takı tasarımı tercih puanları listesi ve başarı sıralamalarını öğrenmek olsun. Eğer senin puanın yeterli ise takı tasarımı mezunları ne iş yapar, hangi şartlarda ve nasıl çalışır, ne kadar maaş alır sorularının cevabına odaklanmalısın. Takı tasarımı bölümü 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Takı tasarımı bölümü, takı ve mücevher sektörüne estetik bakış açısına sahip yetenekler kazandırmayı amaçlar. Takı tasarımı bölümünden mezun olanlar kendi kurdukları atölyelerinde takı tasarımı yapabilirken, özel şirketlerin tasarım atölyelerinde de çalışabilir. Takı tasarımı bölümü hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsan takı tasarımı bölümü adresini ziyaret edebilirsin.

Takı tasarımı puanları verisini öğrenmek istiyorsan öncelikle hangi üniversitelerde bulunduğuna bakabilirsin. Seçtiğin üniversitelerin kaç puanla takı tasarım bölümüne öğrenci aldığını araştırabilirsin. Altınbaş Üniversitesi'nin 2022 yılında takı tasarımı taban puanları 227,54 olarak geçiyor. Ve yine Altınbaş Üniversitesi takı tasarımı bölümü 2022 yılında 545.707 başarı sıralaması ile öğrenci alımı yapmıştır.

Takı Tasarımı Başarı Sıralaması

Tercih etmek istediğin bölüme ve üniversiteye karar verdiysen, bu bölümün ve üniversitenin taban puanlarını araştırdıysan sıra başarı sıralamalarını araştırmakta. Her bölümde olduğu gibi takı tasarımı bölümünde de başarı sıralamaları üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebilir. Başarı sıralamasının önemi, bir noktada aldığın puandan çok daha fazladır. Her ne kadar aldığın puan tercih edeceğin bölüme ve üniversiteye yetiyor gibi görünse de her yıl üniversiteye giriş sınavının zorluk derecesi aynı olmadığından buna bağlı olarak puanlar aynı kalmasına rağmen başarı sıralamaları değişiyor. Örneğin; 2022 yılında 220 puanla 540.000 gibi bir sıralamaya sahip iken 2023 yılında 220 puanla çok daha yüksek veya çok daha düşük bir sıralamaya sahip olabilirsin. Takı tasarımı bölümünü tercih ederken takı tasarımı başarı sıralaması listesini de öğrenmen gerekir. Böylelikle kendi başarı sıralamana en yakın üniversiteyi tercih ederek takı tasarımı sıralama verisine dahil olabilir ve istediğin üniversiteyi kazanma ihtimalini arttırabilirsin. 

Takı Tasarımı Tercih

Tercihlerinde takı tasarımı bölümü yazmaya karar verdiysen ve yaptığın araştırmalar sonucu üniversiteye giriş sınavından aldığın puanın ve başarı sıralaman istediğin üniversitenin taban puanlarına ve başarı sıralamasına uyuyorsa tercih listeni oluşturabilirsin. Üniversite tercihlerini yaparken son aşamada olduğunu unutmamalı ve buna göre bir tercih listesi oluşturman gerekir. Tercih listende önceliğin kendi sınav puanın ve başarı sıralamana en yakın üniversiteyi seçmek olmalı. Bunları takiben okumak istediğin üniversite ve bulunduğu şehirde etkili olabilir. Eğer takılara ve mücevherlere ilgin varsa takı tasarımı tercih edeceğin en güzel bölümlerden biri olabilir. Bunun sebebi ise çok az sayıda ilgi olduğundan mezun sayısı da bir o kadar az olabilir. Böylelikle mezun olduğun zaman kendi işini kurduğunda yükselmen diğer mesleklere oranla daha hızlı olabilir veya hali hazırda bir şirkette de çalışmak istiyorsan takı tasarımı mezunu kişilerin sayısı az olduğundan işe girmen kolay olabilir. Aynı şekilde az sayıda takı tasarımı bölümünden mezun olan kişi olduğundan maaş miktarı da beklentini karşılayabilir.

Takı Tasarımı Kontenjan

Üniversiteye yerleşirken yapılan tercihlerde birçok kişinin gözden kaçırdığı detaylardan biri de üniversitenin tercih edilen bölüm için açmış olduğu kontenjandır. Birçok aday tercih döneminde taban puanları ve başarı sıralamalarına yoğunlaşır fakat açılan kontenjanları fark etmez. Takı tasarımı bölümüne tercih listende yer veriyorsan sende tercih ettiğin üniversitelerin belirlemiş olduğu kontenjanlara dikkat etmelisin. Çünkü her ne kadar sınav puanın ve başarı sıralaman takı tasarımı taban puanları listesine ve başarı sıralamasına yakın olsa da senden daha yüksek bir puana ve başarı sıralamasına sahip bir aday da seninle aynı tercihi yaparak senden önce yerleşebilir. Altınbaş Üniversitesi 2022 yılında takı tasarımı kontenjan verisini  10 kişi olarak belirlemiş ve tercihlerinde Altınbaş Üniversitesi takı tasarımı bölümüne yer verenler arasından puanı ve başarı sıralaması en yüksek 10 kişiyi bünyesine kabul etmiştir. Tercih listeni hazırlarken üniversiteler arasında sıralama yapmakta zorlanıyorsan üniversitelerin belirlemiş olduğu kontenjanlara bakarak en yüksek kontenjana sahip olan üniversiteyi tercih listenin üst sıralarına ekleyebilirsin. Tercih listen hala hazır değilse üniversiteler adresini ziyaret edip Türkiye'deki üniversitelerin listesine ulaşabilir, takı tasarımı bölümünün olduğu üniversiteleri görebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Taki Tasarimi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Takı Tasarımı Bölümü, üniversitelerin 4 yıllık lisans programları arasında yer alır. Bu alanda eğitim alabilmek için tercih listene ekleyebilirsin. Bu süreçte dikkat etmen gereken en önemli nokta, 2023 sınavı sonrasında almış olduğun taban puandır. Her üniversitenin öğrencileri kabul ettiği taban puanı değişim gösterir. Takı Tasarımı Bölümü üzerine eğitim veren akademik kuruluşlar arasındaki Altınbaş Üniversitesi, 227.54087 taban puan ile öğrenci alımı gerçekleştirir. Eğer tercih listene Mersin Üniversitesini eklemek istiyorsan alman gereken puanın 229,39648 olduğunu bilmelisin....