Üniversitelerin Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünün temel amacı; ilaç ve medikal sektöründe istihdam edilmek üzere eğitimli satış elemanları yetiştirmektir. Bölüm mezunları tıbbi tanıtım sorumlusu, tıbbi satış temsilcisi, ilaç mümessili, tıbbi mümessil, ürün tanıtım temsilcisi gibi unvanlarla çalışabilirler. Birincil görevleri; ilaçları ve tıbbi malzemeleri, sağlık sektöründe çalışan diğer personellere tanıtmak ve satış işlemlerini yönetmektir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörLise eğitiminin ardından üniversite hayali kuran binlerce öğrenci, her sene Haziran ayında düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmeye hak kazanır. Açık öğretim ve uzaktan öğretim bölümleri de dahil olmak üzere Türkiye’de üniversite okumak isteyen herkes bu sınava girmek zorundadır. Öğrenciler tercihlerini bu sınavda alacakları puana ve bölümlerin taban puanına göre yapar. Tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümü taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Yüksek İhtisas Üniversitesi’nde bulunan tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümünün taban puanı 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Yüksek İhtisas Üniversitesi tıbbi tanıtım ve pazarlama taban puanları ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tıbbi tanıtım ve pazarlama puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Yüksek İhtisas Üniversitesi, tıbbi tanıtım ve pazarlama tercih puanları da dahil olmak üzere tüm bölümlerin tercih puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün %100 burslu programının, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 282,246 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 282,246 olarak belirlenirken, 2020 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 270,353 olarak belirlenmiştir. Üniversitenin %75 burslu, %50 burslu ve %25 burslu programlarının taban puanları farklı olabileceği gibi, ücretli programlarının taban puanları da farklıdır. Yani Yüksek İhtisas Üniversitesi, tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümüne, her sene birbirinden farklı taban puanları ile öğrenci alır. Sen de merkezi yerleştirme sınavında elde ettiğin puana göre burslu ya da ücretli programlardan herhangi birini tercih listene ekleyebilirsin.
Öğrencilerin başarı ortalaması sürekli değişir. Bazı yıllarda öğrencilerin YKS başarısı çok yüksek olurken, bazı yıllar çok düşük olabilir. Bu yüzden üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması her sene değişir. Örneğin; geçen sene oldukça düşük bir tıbbi tanıtım ve pazarlama sıralama bilgisi ile öğrenci alan bir bölüm, gelecek sene çok daha yüksek bir sıralama bilgisi ile öğrenci alabilir. Tıbbi tanıtım ve pazarlama başarı sıralaması da aynı kriterlere göre belirlenir. Bir üniversite ve bölümün başarı sıralaması ne kadar yüksek ise o bölüme girebilmek için geçerli olacak rekabet de o kadar yüksek olur. Yüksek İhtisas Üniversitesi, tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölümün %100 burslu programına, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.012.276 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.012.276 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 713.462 olarak belirlenmiştir. Üniversitenin %75 burslu, %50 burslu ve %25 burslu programlarının başarı sıralaması farklı olabileceği gibi, ücretli programlarının başarı sıralaması da farklıdır. Gelecek planlamanda bir vakıf üniversitesinde okumak yoksa, aynı bölümün bulunduğu devlet üniversitelerini de inceleyebilirsin.
Her öğrenci için tercih sürecini doğru şekilde geçirmek iyi bir kariyer hedefinin ilk aşamasıdır. Bu yüzden merkezi yerleştirme sınavına girdikten sonra rehavete kapılmaman gerekir. Bu yüzden en kısa süre içinde ilgi duyduğun bölümler hakkında araştırma yapmaya başlamalısın. Tıbbi tanıtım ve pazarlama tercih yer alıyor ise bu bölümün bulunduğu devlet ve vakıf üniversitelerini araştırmalı ve taban puanları, başarı sıralaması, kontenjan sayıları, bursluluk oranları gibi bilgileri incelemelisin. Son olarak taban puanı ve sıralama bilgisi, senin YKS’de elde ettiğin puan ve başarı sıralamasına en yakın olan bölümleri tercih listene ekleyebilirsin. Şansını denemek istersen taban puanı ve başarı sıralaması biraz yüksek olan birkaç bölüme de seçenekler arasına yer verebilirsin. Ancak bunu yaparsan işini garantiye almak için taban puanı ve başarı sıralaması biraz düşük birkaç bölümü de eklemeyi unutmamalısın. Bu bölümden mezun olan öğrenciler sağlık ve ilaç sektörü sosyal hizmetler halkla ilişkiler, tıbbi ve medikal ürün firmaları, sigortacılık gibi geniş bir yelpazede çalışma imkanına sahiptir.
Kontenjan sayıyı yüksek olan bölümleri tercih etmek her öğrencinin avantajına olacak bir durumdur. Çünkü üniversiteye giriş sınavına yüksek katılımın sağlandığı yıllarda pek çok öğrenci istediği bölüme giremeyecektir. Sen de eğer tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümünde okumak istiyorsan, üniversitelerin sunmuş olduğu imkanları ve kontenjan bilgilerini ayrı ayrı inceleyebilirsin. Açık öğretim, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim programlarının kontenjan sayılarının her sene ayrıca belirlendiğini unutmamalısın. Tıbbi tanıtım ve pazarlama kontenjan sayıları da dahil olmak üzere tüm üniversiteler ile ilgili taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye tercih motoru üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin. Yüksek İhtisas Üniversitesi tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümünün %100 burslu programının genel kontenjan sayısı, 2022 ve 2021 yıllarında 5 kişi, 2020 yılında ise 3 kişi olarak belirlenmiştir. Bölümün %75 burslu, %50 burslu ve %25 burslu programlarının kontenjan sayıları ayrıca belirtilmiştir. Diğer üniversitelerin kontenjan sayıları, Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin kontenjan sayılarından farklı olabilir.
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünde eğitim görmek isteyen öğrenciler taban puanları hakkında araştırma yapar. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü için en yüksek puanla öğrenci kabul eden yükseköğretim kurumu 298,039 ile Üsküdar Üniversitesidir. 203,711 ile en düşük taban puanına sahip olan üniversite Kırklareli Üniversitesidir. TYT sınavından 234,579 puan alan öğrenciler ise bu bölümü Bartın Üniversitesinde okumaya hak kazanır. Hitit Üniversitesinde okumak isteyen öğrencilerin sahip olması gereken taban puan ise 228,377’dir....