Türkçe Öğretmenliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Türkçe Öğretmenliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Türkçe Öğretmenliği

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Adıyaman ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ39391,1958543,586
2Afyon Kocatepe ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52393,8019739,787
3Ağrı İbrahim Çeçen ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52383,5302456,165
4Akdeniz ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52410,4890321,287
5Aksaray ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ47387,5506649,371
6Alanya Alaaddin Keykubat ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ47397,280535,218
7Amasya ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52389,7985845,702
8Artvin Çoruh ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52380,8235461,072
9Atatürk ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52398,7236533,443
10Aydın Adnan Menderes ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ47400,3561331,509
11Balıkesir ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52399,7364432,250
12Bartın ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52383,0923356,932
13Başkent ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SÖZ33Dolmadı0
14Başkent ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (Burslu) (4 Yıllık)SÖZ7423,1990912,251
15Başkent ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (Ücretli) (4 Yıllık)SÖZ1Dolmadı0
16Bayburt ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52379,1030364,363
17Bolu Abant İzzet Baysal ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ41398,5463533,653
18Burdur Mehmet Akif Ersoy ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52387,932148,749
19Bursa Uludağ ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52411,4704520,370
20Çanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiTürkçe Öğretmenliği (4 Yıllık)SÖZ52405,4916625,953

Türkçe Öğretmenliği

Türkçe Öğretmenliği bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı Türkçe dilini eğitim kurumlarında öğrencilere en iyi ve düzgün şekilde öğreterek öğrencilerin Türkçe dersi hakkında bilgili olmasını sağlamaktır. Türkçe Öğretmenliği bölümü mezunlarının eğitim sektörüne ve öğrencilerine katkı ve fayda sağlaması beklenmektedir.

Türkçe Öğretmenliği bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde öğrenmeyi ve öğretmeyi seven, Türkçe dersine ve diline karşı ilgili ve öğretme isteği olan, disiplinli, öğrencilerle iletişim kurabilecek, soğukkanlı ve sorumluluk sahibi olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Türkçe Öğretmenliği Taban Puanları

Üniversite tercihi yapmadan önce bazı parametrelerin ne işe yaradığını bilmen gerekir. İçlerinden biri olan ve tercih döneminde sık kullanılmasıyla ön plana çıkan taban puanları bölümdeki en düşük puan düzeyini sınava giren adaylara nicel veriler yoluyla doğrudan yansıtır. Sen de bu veriler ışığında üniversiteleri yakından tanıyabilir, onların temel puan bilgilerini öğrenerek genel profillerini gözlemleyebilirsin. Sadece pozitif yönlerini görmeyip negatif yönlerini de görmeni sağladığı için analizlerin de geniş yer vermelisin. Hayalinde bir sınıfta Türkçe öğretmenliği varsa öncelikle Türkçe öğretmenliği eğitimi veren kurumları bulmalısın. Ardından Türkçe öğretmenliği hangi puan türü gibi sorular sorarak zihninde bölümle ilgili bulanıkları kolayca silebilirsin. Üniversite Türkçe öğretmenliği taban puanları hakkında daha fazla bilgi toplamak istersen tercih motoru sayfasını kolay bir şekilde kullanabilirsin.

Türkçe Öğretmenliği Tercih Puanları

Tercih sürecinin temel indikatörlerinden birini meydana getiren taban puanları öğrencileri puan konusunda aydınlatma görevi üstlendiği için göz ardı etmemen gereken bir parametre olduğunu bilmelisin. Taban puanları YKS sınavında adayların verdiği cevaplara göre sürekli şekil değiştirdiği için araştırmalarını yaparken bu değişimin boyutlarını hesap ederek bu süreçte yol almalısın. Aksi takdirde aldığın sonuçlar sebebiyle tatmin olmamış duygusunu derinden hissedebilirsin. Bunu önlemek istiyorsan verileri sadece bu senelerle sınırlı kalmayıp geçmiş senelerdeki verilerle de birleştirebilir ve hepsini bir arada incelemeye tabii tutabilirsin. Türkçe öğretmenliği tercih puanları için de verilen bu taktiği kullanırsan tercih döneminde verdiğin kararlardaki isabet oranını kolayca arttığına şahit olabilirsin. Ayrıca bu unsur sayesinde üniversiteleri her yönden karşılaştırma imkanını elinde bulundurabilir, ideal olarak gördüklerini bir tarafa uygun olarak düşünmediklerini de diğer bir tarafa ayırabilirsin. Bu taktiği Türkçe öğretmenliği üniversite taban puanları için kullanırsan daha farklı bakış açısıyla gözlem yapma fırsatı yakalayabilirsin.

Türkçe Öğretmenliği Başarı Sıralaması

Taban puanlarıyla birlikte arama motorlarında en çok aranan kelimeler arasında yer alan başarı sıralaması ülke çapında gerçekleştirilen YKS sınavındaki sıranı nicel verilerle sana takdim eden bir terim olarak ön plana çıkar. Bölümdeki en düşük puanla yerleşen kişinin sıralamasını adaylara sunduğu için incelemelerinde geniş bir yer ayırmalısın. Göz ucuyla bakman halinde yapacağın seçimlerde başarılı olmak gibi bir durumun gerçekleşmeyeceğini daima hatırlamalısın. Türkçe öğretmenliği başarı sıralaması verisini de hedeflediğin amaçlarına doğru giden bu yolda senin işine yarar birçok bilgiyi barındırdığı için es geçmemen gerekir. Tıpkı taban puanlarında olduğu gibi bu unsur da sana fakülteleri karşılaştırma yapma fırsatı tanır. Sen de Türkçe öğretmenliği sıralama listesinden etkin bir şekilde yararlanarak fakültelerle ilgili yeni bilgiler bulabilir ve bunlardan tercih sürecinde etkin bir şekilde yararlanabilirsin.

Türkçe Öğretmenliği Tercih

ÖSYM’nin sana sunduğu en büyük ayrıcalıklardan biri olan tercih dönemi geleceğini belirlemede büyük bir paya sahip olduğu için ayrı bir önem atfederek bu sürece yaklaşmalısın. Atacağın adımlarda dikkatli olmak gerektiğini ve sabırla işleri yürütmen gerektiğini daima kendine hatırlatmalısın. Tercih sürecinde isabetli kararlar almak istiyorsan puan ve sıralamana uygun gördüğün seçenekler üzerinde analizlerine derinlik kazandırmalısın. Geçersiz sebepler yüzünden sınavdan aldığın sonuçlardan daha yüksekte bir üniversiteyi listene eklersen başarısızlıkla karşılaşma ihtimalinin olduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalabilirsin. Taban puan ve sıralama ikilisini doğru bir şekilde ele alarak hedeflerine ulaşmanın bu işin püf noktası olduğunu bilmelisin. Bu durum Hacettepe Üniversitesinde 4 yıllık eğitimi olan Türkçe öğretmenliği bölümü yardımıyla kolayca açıklığa kavuşturulabilir. Ankara’da kaliteli eğitimle öğrenciyi buluşturan bu eğitim kurumunun puanlarını yakından incelediğinde taban puanlarının son 5 yıldaki görüntüsünün 420 civarında şekillendiğini rahatlıkla görebilirsin. Bu puan aralığında bir puan ile sınavdan çıkmadıysan bu üniversiteyi yazmak konusunda çekingen davranmalısın. Zira sana uygun olmadığı gerçeğini kolayca görebilirsin. Bunun yanında başarı sıralamalarında da ilk 5000’de adını yazdıramazsan bu üniversiteyi es geçmek senin adına iyi bir fikir olabilir. Çünkü bu fakülteyi yazman durumunda kazanamayacağın gerçeğini bilmen gerekir. Türkçe öğretmenliği tercihini puan ve sıralamana daha yakın olarak gördüğün seçeneklere kaydırarak başarılı bir liste ortaya çıkartabilirsin. YKS sınavından çıkan sıralama tablosunda kendini 45.000 civarında görüyorsan Uşak Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi gibi seçenekleri gözden geçirebilirsin. Birçok açıdan baktığında senin seviyenin bu eğitim kurumları için yeterli düzeyde olduğunu kolaylıkla görebilirsin. 

Türkçe Öğretmenliği Kontenjan

Üniversitelerde taban puan ve sıralama unsurlarıyla birlikte kamuoyuyla paylaşılan kontenjan parametresi bölümdeki kişi sayısını rakamlar yoluyla sana sunar. Birçok faktörle kıyaslandığında sonuçları etkileme açısından zayıf olarak görülse de bazı spesifik durumlarda ön plana çıktığı için analizlerinde yer vermen gerekir. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde burslu olan Türkçe öğretmenliği bölümü 2022 yılında duyurduğu 7 kişilik kontenjanıyla bu durumu açıklayabilecek en iyi somut örnek olabilir. Eğer burslu bu bölümü okumak gibi bir niyetin varsa az sayıda alım yaptığı için bölümde rekabetin bolca olacağını bilmeli ve buna göre bir hareket planı oluşturmalısın. Aksi takdirde bu üniversite için Türkçe öğretmenliği kontenjan listesini hesaba katmayarak yapacağın tercihlerde başarılı olma şansın düşebilir. Bu nedenle bu unsuru yapacağın tetkiklerde dışlamamalısın. Türkçe öğretmenliği puanları hakkında istediğin seviyede bilgi bulamıyorsan ve başka kaynaklar arayışı içeresindeysen üniversite taban puanları sayfasını değerlendirebilirsin. Ayrıca birçok üniversiteyi bütün faktörleri baz alarak karşılaştırabilir, analizlerine dahil ederek tercih sürecini daha kolay bir hale getirebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Turkce Ogretmenligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Türkçe Öğretmenliği bölümü için en yüksek puanla alım yapan üniversite 424,714 taban puanıyla Hacettepe Üniversitesidir. Bu bölümü Adıyaman Üniversitesinde okumak isteyen öğrencilerin sahip olması gereken taban puan 382,759 olarak belirtilir. Balıkesir Üniversitesinde eğitim görmek isteyen adaylar için belirlenen taban puan ise 386,285’dir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde okumak isteyen öğrenciler, YKS sınavından 388,910 taban puanını elde etmelidir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından Türkçe Öğretmenliği bölümü için belirlenen taban puan ise 384,403’dür....