Üniversitelerin Uçak Teknolojisi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Uçak Teknolojisi bölümü son yılların rağbet gören ve gelişen bölümlerinden birisidir. Uçak Teknolojisi nedir sorusuna yanıt verirken bu bölümün uçak bakım ve onarım konularında çalışacak personeller yetiştirdiği söylenebilir. Bu bölümden mezun olan kişiler aynı zamanda parça imalatı gibi alanlarda da çalışmaktadır. Uçak Teknolojisi bölümü mezunları AR-GE alanlarında da istihdam edilmektedir. Bu bölümden mezun olan kişiler teknik çizim ve planlama gibi alanlarda da eğitim görerek kendilerini geliştirme imkanı yakalar. Uçak Teknolojisi mezunları sektörde uçak teknikeri olarak görev yapabilmektedir. Bu alanda alacağın eğitimi yapacağın stajla beraber tamamlayabilirsin. Uçak teknolojisi staj yerleri, eğitim kurumu tarafından belirlenir. Yani nerelerde staj yapabileceğini öğrenmek istiyorsan fakültenin staj yönetmeliğini detaylı bir şekilde inceleyebilirsin. Bu sayede bütün koşulları yerine getirerek bölümden mezun olabilirsin.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite hayali kuruyorsan bu yolda bazı adımlardan geçmen gerekir. YKS sınavı bu yolun ilk adımını meydana getirir. Bu sınavda verdiğin cevaplar üzerinden 4 yanlış 1 doğruyu götürür ve sonuç olarak eline bir ham puan ile sıralama verisi geçer. Sen de bunlardan etkin bir şekilde yararlanmaya çalışır ve optimum seçenekleri içerisinde barındıran bir tercih listesi ortaya çıkarırsın. Tercih listenin hiçbir eksik olmadan tamamlanmasını istiyorsan bu süreçte sana yardımcı olabilecek bazı terimlerin tanımlarını ve nasıl kullanman gerektiğini öğrenmen gerekir. Taban puanlarını da öğrenilmesi gereken terimler listesinde görebilirsin. Puan aralıklarının Türkiye’de var olan eğitim kurumlarında nasıl bir dağılım gösterdiğini anlatan bu unsur senin zihninde fakültelerle ilgili sorularına yanıt verebilecek kapasiteye sahiptir. Bu nedenle uçak teknolojisi taban puanları da senin kafanda bazı sorulara yanıt bulabilir. Bu sorulardan bazıları uçak teknolojisi kaç puan, bu bölüm nedir, ne işe yarar, uçak teknolojisi puanı gibi olabilir. Kariyer.net sitesi bu anlamda seni bilgi kirliliğinden koruyabilir. Uçak teknolojisi bölümü sayfasını ziyaret ederek bölümle alakalı birçok soruya yanıt bulabilirsin.
Bölümün eğitimini sağlayan fakülteleri birbirine kıyaslama yapmanı sağlayan taban puanları içerisinde barındırdığı kullanışlı bilgiler nedeniyle öğrencilerin tercih sürecinde sık kullandığı parametrelerden biri olma niteliği taşır. Türkiye’deki bütün eğitim kurumlarını yakından inceleme fırsatı vermesinin yanı sıra daha net kararlar almanda yardımcı olabilir. Sadece eksi yanlarıyla kalmayıp artı yönlerini de keşfetme fırsatı sunan bu unsur analizlerinde dikkat etmen gereken başlıca parametrelerden birini oluşturmalıdır. Uçak teknolojisi bölümü taban puanları meselesini de aynı sebeplerden ötürü önem atfetmen gerekir. Uçak teknolojisi üniversite puanları için inceleme yaparken bu unsurun sayısal verilerden oluştuğu gerçeğini aklından çıkarmamalısın. Çünkü sayısal verilerden oluşan bir unsur daima değişim halinde olur. Yani uçak teknolojisi tercih puanları da YKS sınavında verilen doğru ve yanlış cevaplar nezdinde hareket eder. Sınavda öğrenciler soruları cevaplamakta zorlandıklarında taban puanları düşmeye geçerken sınavın kolaylık derecesinde iyileşme görüldükçe bu oran yukarıya doğru tırmanır. Uçak teknolojisi bölümü puanları için de bu değişimleri baz alarak bir sonuca ulaşman gerekir. Sadece tek bir seneye takılı kalarak başarılı bir tercih listesi ortaya koyamayabilirsin. Bütün yılları içine alacak bir çalışma modeli benimsersen bu süreçten tek parça olarak çıkma şansın olabilir.
Bölümün Türkiye genelinde kaçıncı sırada olduğunu gösteren unsur başarı sıralaması olarak adlandırılır. Birçok açıyla sürece yaklaşmanın anahtarı olan bu unsur rasyonel karar vermende sana bolca yardımı dokunabilir. Uçak teknolojisi bölümü başarı sıralaması da bu yüzden analizlerinde bulunması gereken başlıca faktörlerden biri haline gelmelidir. Uçak teknolojisi bölümü sıralama özelliğinden faydalanmazsan listeni oluşturma konusunda bazı eksiklerle karşılaşacağın gibi alacağın kararlarında başarılı olamayabilirsin. Bu yüzden uçak teknolojisi başarı sıralaması terimini içselleştirerek sürece dahil etmelisin. Araştırmalarında veri bulmak için bazı genel terimlerden yararlanabilirsin. Uçak teknolojisi sıralama ve uçak teknolojisi üniversite başarı sıralaması verilebilecek bazı örnekler arasında gösterilebilir.
İdeal seçenekleri belirli faktörler gözeterek bulmaya çalıştığın süreci ifade eden tercih dönemi 1 haftalık zaman diliminde icra edilir. İdeal seçenekleri bulmak için bazı faktörlerin değişimlerini bu süreçte iyi yorumlaman gerekir. Aksi takdirde birçok hataya davetiye çıkarabilirsin. Yapacağın bu listede başarıyı kovalamak istiyorsan bütün unsurları tek bir alanda birleştirebileceğin bir tetkik süreci yürütmen gerekir. Ankara’da yerleşkesi bulunan Türk Hava Kurumu Üniversitesinde burslu olan uçak teknolojisi bölümüyle bu durum açıklığa kavuşturulabilir. Bu eğitim kurumunun puanlarını mercek altına aldığında taban puanların genel olarak 350 ve üstünde seyrettiğine şahit olabilirsin. YKS sınavından muhakkak bu seviyenin üzerinde bir puanla ayrılman gerekir. Bunun yanında sıralamada da oldukça iyi bir derece elde etmelisin. İlk 140.000’nin içinde kendine yer bulamazsan bu bölümün kapılarını açmakta zorlanabilirsin. Bütün bunların yanında, bu fakültenin kontenjanın 9 kişiyle sınırlı olduğu gerçeğini hatırlamalısın. Bölüme girmek için belirli bir rekabet ortamının doğacağı gerçeğini aklına getirmen gerekir. Tercihini daha makul eğitim kurumlardan yana kullanmak istersen Gazi Üniversitesini, Eskişehir Osmangazi Üniversitesini, Uşak Üniversitesini ve Erzincan’da bulunan Binali Yıldırım Üniversitesini seçenekler arasında düşünebilirsin. Uçak teknolojisi tercih rotanı belirtildiği gibi izlersen hedeflerinle olan mesafeni kısaltma şansına sahip olabilirsin.
Bölümdeki kişi sayısını belirtmek için kullanılan kontenjan sayısı fakültelerin yetkili mercilerin aldığı kararlara göre şekil alır. Bazen bu rakamlarda düşme veya artma gibi durumlar görülebilir. Tercih listende başarı unsurunu yakalayarak hedeflerine ulaşmak istiyorsan tıpkı diğer bölümlerdeki gibi uçak teknolojisi kontenjan verilerine de riayet etmen gerekir. Fevkalade bir sonuçla YKS sınavından ayrılmamışsan az alım yapan fakülteleri listenden sınır dışı etmek iyi bir fikir olabilir. Bu yüzden ilk etapta Türk Hava Kurumu Üniversitesini, Maltepe Üniversitesini ve Kapadokya Üniversitesini eleyebilirsin. Bu elemeler sayesinde konsantrasyonunu diğer seçenekler üzerine yoğunlaştırma fırsatı elde edebilirsin. Karşılaştırmalarını daha düz bir zemin üzerinde gerçekleştirmek istersen Kariyer.net tarafından senin için hazırlanan üniversite taban puanları sayfası bu isteğine yanıt verebilir. Uçak teknolojisi puanları ve uçak teknolojisi bölümü başarı sıralaması başta olmak üzere birçok faktörü üniversite bazında karşılaştırabilir, kendine uygun gördüğün seçenekleri listene ekleyebilirsin.
Uçak Teknolojisi bölümü ön lisans programıdır ve ilk oturum sınavı ile öğrenci kabul eder. İki yıllık bir ön lisans programı olan bu bölüm için 354,026 taban puan elde edilmesi durumunda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde eğitim görmek mümkündür. Ege Üniversitesinde okumak isteyen öğrencilerin 379,419 taban puanına sahip olması gerekir. İlk oturum sınavından 325,646 puan alan öğrenciler ise Uçak Teknolojisi bölümünü Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde okumaya hak kazanabilir....