Uluslararası Ticaret ve Lojistik Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Akdeniz ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA74334,67914174,102
2Anadolu ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Açıköğretim) (4 Yıllık)EA504242,8233925,470
3Ankara Sosyal Bilimler ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)EA25Dolmadı0
4Ankara Sosyal Bilimler ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)EA10240,26026960,237
5Ankara Sosyal Bilimler ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)EA5Dolmadı0
6Ankara Yıldırım Beyazıt ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA91289,18443428,709
7Atatürk ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA62260,72752702,030
8Atılım ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)EA31265,86374645,014
9Atılım ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)EA6356,75321108,587
10Balıkesir ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA74299,30944354,266
11Bandırma Onyedi Eylül ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA74295,18897383,430
12Bartın ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA54264,47914659,712
13Bolu Abant İzzet Baysal ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA69275,25628550,069
14Bursa Teknik ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA74323,66383218,591
15Çağ ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)EA7317,60407246,932
16Çağ ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)EA34235,137321,031,326
17Çanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA74302,73258331,810
18Gaziantep ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA92285,18302461,227
19Harran ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (4 Yıllık)EA52218,291711,270,899
20Hasan Kalyoncu ÜniversitesiUluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)EA20264,53145659,160

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Günümüzde ticaretin yurtiçi odaklı olmaktan çıkıp global olması ticaret sektörü için önemli bir gelişmedir. Yurt dışı ile gerçekleşen ticaretin en iyi şekilde sağlanabilmesi için en verimli lojistik desteğin sağlanabilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda Uluslararası Ticaret ve Lojistik eğitimi ticaret için çok önemlidir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünün amacı, dış Ticaret ve lojistik aşamalarını ve uygulamaları alanında bilimsel eğitimi sağlayarak, ulusal ve uluslararası dış ticarette ve lojistikte en önde yer almasını sağlamak ve araştırmalar doğrultusunda üzerinde çalıştığı projeyi geliştirmeyi amaçlayan bireyler yetiştirmektir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunu şirketlerin aradığı özellikler disiplinli, araştırmacı, lider, sorumluluk sahibi, iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına uygun, sosyal becerileri gelişmiş olması aranan özelliklerden bazılarıdır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı

Bölümleri yakından tanımak ve incelemek taban puanlarının analizi sayesinde olur. Taban puanları analizine başlamadan önce bu unsurun tanımını öğrenmen gerekir. Bölümdeki en düşük puanla yerleşen öğrenciyi temsil eden taban puan sistemi tercih sürecinde önünü net görmeni sağlar. Sayıları kullanarak adayların bilgilenmesini sağlayan bu unsur eğitim kurumlarını birbirleriyle kıyaslama avantajı da verir. Bu nedenle analizlerinin içinde bolca yer alması gerekir. Geleceğin için uluslararası ticaret ve lojistik bölümü ile ilgili hayaller kuruyorsan bölümün taban puanları terimi araştırmalarının temel direğini oluşturması gerekir. Birçok yönden Türkiye’deki üniversiteler hakkında bilgi edinmeni sağlayan bu unsurla tercih sürecini kolay hale getirebilirsin. Ayrıca uluslararası ticaret ve lojistik taban puanları dışında bölümle ilgili genel bilgi düzeyini arttırmak istiyorsan Kariyer.net sitesini ziyaret edebilirsin. Uluslararası ticaret ve lojistik bölümü sayfasını tıklayarak güncel bilgilere anında ulaşabilirsin.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Tercih Puanları

Kıyaslama imkânı veren taban puanları bölüme son sıradan yerleşen kişinin puanını ifade eder. Uluslararası ticaret ve lojistik bölümü taban puanları ile kendine uygun üniversiteleri tespitini yapabilir, uygun olarak görmediklerini eleyebilirsin. Bu özellik sana uluslararası ticaret ve lojistik bölümü puanları konusunda birçok bilgi sunabilir. Uluslararası ticaret ve lojistik puanları incelemesi yaparken bu unsurun YKS sınavındaki sonuçlara paralel bir şekilde hareket ettiğini unutmaman gerekir. Bu hareketin hangi yönde ve miktarlarda gerçekleştiğini gözlemlemek için bazı spesifik grafiklerden yararlanabilirsin. Sütun ve çizgi grafikleri yardımıyla uluslararası ticaret ve lojistik üniversite puanları değişimini kolayca gözlemleyebilirsin. Bu açıdan bakıldığında uluslararası ticaret ve lojistik tercih puanları nasıl bir yol izleyebileceğin hakkında sana bilgi verebilir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Başarı Sıralaması

Taban puanlarının yanında başarı sıralamaları da tercih yaparken birçok ipucu verebilir. Ülke genelindeki genel sıranı görmeni sağlayan bu unsur üniversiteye girişlerde belirleyici rol oynama potansiyeline sahiptir. Sen de uluslararası ticaret ve lojistik başarı sıralaması ile üniversitelere uygun bir derece yapıp yapmadığını öğrenebilirsin. Ayrıca uluslararası ticaret ve lojistik sıralama verilerini üniversite bazında karşılaştırma yapmak için de kullanabilirsin. Bu unsurunda sayısal verilerden oluşması tercih sürecinde sana avantaj katar.  Taban puanlarının ani puan değişimlerine karşı daha az oynaklık gösterdiği için tercih sürecinde bu unsurdan etkin bir şekilde yararlanabilirsin.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Tercih

Genellikle temmuz veya ağustos aylarında gerçekleştirilen tercih dönemi süresi 1 hafta ile sınırlı olur. YKS sınavında elde ettiğin sonuçlarına göre en uygun üniversite ve bölüm tercihlerini bulmaya ve ÖSYM tarafından sağlanan bir listeye yazmaya çalışırsın. Bu liste YKS sınavına giren her adayın kendi profilinde mevcut olarak bulunur. Bu listeyi oluşturmak için taban puan, başarı sıralaması ve kontenjan gibi unsurların ne anlama geldiğini bilmeli ve yaratabileceği etkileri üzerinde bazı tahminler yürütmelisin. Bunun yanında bütün unsurların tek bir çatı altında tutabileceğin bir araştırma alanı yaratmak bu sürecin püf noktalarından birini oluşturur. Eğer bazı unsurları bu alanın dışında tutarsan gelecek adına alacağın kararlarda yanılma payının artmasına sebep olabilirsin. Bu durumu daha iyi betimlemek için Maltepe Üniversitesindeki burslu 4 yıllık eğitime sahip olan uluslararası ticaret ve lojistik bölümü örneği verilebilir. YKS sınavında bu üniversitenin duyurduğu taban puanlarına yakın olan 330 puanın olsa bile bölüme giriş açısından yetmeyebilir. Çünkü burada iki temel sorun göze çarpar. İlk sorun taban puanları yakın olsa bile son sözün başarı sıralamalarında olduğunda yatar. Yani sıralamada hedeflenen dilimin içinde adın yazmıyorsa üniversite kazanma şansın kaybolabilir. İkinci olarak ise burslu bir bölüm olduğu için kontenjanı da genelde az sayıda olur. 2022 yılında sadece 6 kişiyi kabul ettiği için bölüme girmede rakiplerle aranda muhtemelen rekabet olma olasılığı vardır. Bu da arzuladığın bu üniversiteyi kazanmayı güç hale getirebilir. Sıralama ve kontenjan gibi iki önemli unsuru atlamak uluslararası ticaret ve lojistik tercih listende istenmeyen sonuçların doğmasına sebep olabilir. Bütün parametreleri ve onların olası değişimlerine göre bir plan hazırlamak seni bu süreçte başarıya götürür.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kontenjan

Bölümdeki genel sayıyı göstermeye yarayan kontenjan rakamları üniversitenin alacağı karara göre şekillenebilen bir olgudur. Tercih sürecinde üniversiteleri incelediğinde bazılarının az kontenjan ayırdığını bazılarının da daha fazla öğrenci almaya istekli olduğunu görebilirsin. Tercihlerini gerçekleştirirken bu unsuru da hesaba katman senin daha isabetli karar almanı sağlayabilir. Kontenjan seviyesinin normal değerinden fazla olması tercihlerini etkilemezken az olması durumunda tekrardan göz geçirmek iyi bir fikir olabilir. Çünkü az alı sayısı beraberinde rekabet olgusunun adaylar arasında doğmasına yardımcı olur. Tercih sürecinde bu gerçekliğin bilincinde hareket etmek başarı oranını arttırabilir. Durumu daha iyi kavramak için Mersin’de bulunan Çağ Üniversitesi uluslararası ticaret ve lojistik bölümü örnek olarak verilebilir. Bu bölüm burslu ve İngilizce dilinde eğitim verdiği için 2022 yılında kabul ettiği kişi sayısı 6’dır. Sayının az olması sebebiyle puanın yüksek olsa bile bölümü kazanma noktasında yeterli olmayabilir. Yere daha sağlam basan tercihler yapmak istiyorsan önceliğini uluslararası ticaret ve lojistik kontenjan sayısı daha çok olan eğitim kurumlarından yana kullanmalısın. Bu anlamda 62 kişiyle Akdeniz Üniversitesi, yine aynı kişiye ev sahipliği yapan Bursa Teknik Üniversitesini ve 72 kişilik alım yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini düşünebilirsin. Tercih sürecinde yardımcı kaynak için Kariyer.net sitesini deneyebilirsin. Üniversite rehberi sayfası sayesinde uluslararası ticaret ve lojistik bölümü puanları başta olmak üzere bölümle ilgili birçok veriyi bulabilir, üniversiteler bazında kıyaslamalar gerçekleştirebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Bölümü Taban Puanları Nedir?

Çeşitli üniversitelerde 4 yıllık lisans programı olarak yer alan Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü, eşit ağırlık puan türüyle alım yapar. Maltepe Üniversitesi burslu İngilizce Uluslararası Ticaret ve Lojistik lisans programı, 368,90816 ile en yüksek taban puanına sahiptir. Programı, Çağ Üniversitesi İngilizce burslu Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü, 357,45728 taban puanı ile takip eder. İlgili bölüm için aranan en düşük taban puanı 213,32953 ile Kafkas Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne aittir....