Üniversitelerin Yapı Yalıtım Teknolojisi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Üniversiteler | Bölümler | Puan Türü | Kontenjan | Taban Puan | Başarı Sırası | |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Konya Teknik Üniversitesi | Yapı Yalıtım Teknolojisi (2 Yıllık) | TYT | 32 | 244,1766 | 1,754,958 |
Yapı Yalıtım Teknolojisi nedir sorusu; bina, tünel, baraj gibi yapıların yalıtım işlemini gerçekleştirecek donanımlı teknikerlerin yetiştirilmesi amacıyla eğitim verilen bir ön lisans programıdır, şeklinde yanıtlanır. İlgili alan, yapıların ömrünün uzatılması, ısı tasarrufu sağlanarak enerji kayıplarının önüne geçilmesi, ses iletiminin durdurulması, oluşabilecek yangının yapının farklı bölümlerine sıçramasının engellenmesi gibi durumlar için çalışmalar yapar. Ayrıca çeşitli iklim koşullarının yapılar üzerindeki etkisini azaltmak gibi konularda yalıtım teknolojisi kullanılır. Yapı yalıtım alanında çalışan teknikerler bu amaçlara hizmet ederek yalıtım işlemlerini gerçekleştirmektedir. Zorunlu staj uygulaması bulunan bu ön lisans programından mezun olan kişilere yapı yalıtım teknikeri unvanı verilmektedir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörYKS sınava giren her aday üniversite eğitimi hayalini gerçekleştirmek için bu sınava girer. Her yıl haziran ayında 3 milyon öğrencinin ter döktüğü bu sınav çok seçmeli bir şekilde gerçekleştirilir. Adayların en büyük amacı rakiplerini geride bırakarak en iyi puan ve sıralamayı elde etmek olur. YKS sınavından sonra tercih sürecine geçersin. Tercih sürecinde bazı parametrelerin avantajlarını kullanarak kendine uygun bir liste ortaya çıkartırsın. İşte bu listede dikkat etmen gereken ilk unsur taban puanları olmalıdır. Hedeflediğin bölümdeki minimum puan seviyesini göstermesinin dışında Türkiye genelindeki fakültelerin genel puan dengesini de bu unsur sayesinde öğrenebilirsin. Yapı yalıtım teknolojisi bölümünde uzmanlaşmak istiyorsan bu bölümün taban puanlarını öğrenmeyi yapacağın ilk işler arasında yer vermelisin. Böylelikle bu bölümün eğitimin sunan fakülteleri yakından tanıma şansı elde edersin. Ayrıca eğitim kurumlarına puan uygunluğu testini de bu suretle yapma fırsatı dahi yakalayabilirsin. Yapı yalıtım teknolojisi taban puanları verilerine ulaşmak istersen Kariyer.net sitesini bu amaç için kullanabilirsin. Bölümler sayfasına giderek arzuladığın bölümle ilgili birçok bilgiyi görebilir, hafızanı yeni bilgilerle tazeleyebilirsin.
Bölümün bir önceki sene içerisindeki puanı en düşük olan öğrenciyi temsil eden yapı yalıtım teknolojisi tercih puanları tercih sürecinde sana birçok ipucu sunabilir. Üniversiteleri puan anlamında mukayese edebilmenin yanı sıra pozitif ve negatif yönlerini ele alma imkânı verir. Sen de buna göre bir karar verme süreci içine girebilirsin. Ayrıca bu puanlar nicel verilerden meydana geldiği için seneler içerisinde sınavın zorluk derecesine bağlı olarak değişime uğrayabilir. Bu gerçeği daima aklında tutman gerekir. Hedeflediğin bölüm olan yapı yalıtım teknolojisi için de taban puanlarını incelemenin birçok avantajı vardır. Bu bölümün eğitimi sadece Konya vilayetinde bulunduğu için tek bir üniversite üzerinden çalışmaların yürütmen gerektiğini hatırlamalısın. Diğer üniversitelerin yapı yalıtım teknolojisi puanları üzerinden yürümeye çalışmak bu yolda sana bolca zaman kaybettirebilir.
Yapı yalıtım teknolojisi taban puanlarının yanında açıklanan başarı sıralaması da adayların en çok merak ettiği ve araştırdığı konuların başında gelir. YKS sınavında Türkiye çapında hangi sırada bulunduğun hakkında malumat sunan başarı sıralaması tercihlerine yön verme konusunda sana bolca yardımı dokunabilir. Sen de yapı yalıtım teknolojisi başarı sıralaması verilerini Türkiye’de eğitimini veren fakülteler bazında inceleyerek sıralamanla uyumlu olup olmadığını görme şansı elde edebilirsin. Bu bölümün eğitimini Türkiye sınırları içerisinde sunan tek fakülte Konya Teknik Üniversitesi olduğu için bu kurumdaki verileri doğrudan indirerek istediklerine ulaşabilirsin. Başka üniversitelerdeki yapı yalıtım teknolojisi sıralama verilerini aramaya çalışmak anlamsız olabilir. Ancak yine de yeni açılan bölümler listesinden kontrol etmen gerekir. YÖK'ün talebiyle farklı üniversiteler de bu bölümü açabilir.
Yapı yalıtım teknolojisi taban puanları ve başarı sıralamaları ile ilgili belirli birikimler kazandıysan tercih dönemine geçiş butonuna basabilirsin. Birçok faktörden yararlanacağın bu süreç ÖSYM sitesi aracılığıyla yürütülür. Puan ve sıralamana uygun gördüğün seçenekleri 1 haftalık kısa bir zaman dilimi içerisinde tespit eder ve bir listeye yazarsın. Bu listeyi oluştururken fakültelere vereceğin sıra numarası bile büyük önem arz eder. Çünkü genellikle ilk sıraya verdiğin seçeneklerin kazanma fırsatın yüksek olur. Listenin arka sıralarına doğru gittikçe kazanma ihtimalin kademeli olarak düşer. Bu nedenle listenin ilk 5 sırası geleceğinin hani yönde ivme kazanacağını belirler. Etkin bir liste oluşturma istiyorsan süreci etkileyen bütün faktörleri hesaba katman gerekir. Eğer yapı yalıtım teknolojisi bölümünde uzmanlaşma hedeflerin varsa bu bölümün sadece Konya’da mevcut olduğunu bilmen gerekir. Bu nedenle bu bölüme yönelik tercihlerini gerçekleştirirken sadece bu fakülte odaklı bir inceleme sahası yaratmalısın. Bahsedilen bu eğitim kurumunun güncel verilerini yakın markaja aldığında bölüme son giren kişinin puanının 220 civarında dalgalandığını görebilirsin. Bunun yanında puanına karşılık gelen ülke içi sıralamasının da 2.220.000 civarında durduğuna tanık olabilirsin. Bu veriler ışığında, bu fakülteyi garanti olarak görmek istiyorsan açıklanan verilerin bir tık üzerinde puan ve sıralama ikilisine sahip olman gerekir. Aksi takdirde, yapı yalıtım teknolojisi tercih listeni bu fakülte üzerinden yapmak senin için imkânsız hale gelebilir.
Bölümün alabileceği maksimum kişi sayısını belirten kontenjan terimi tercih sürecinin geri plana itilen unsurları arasında gösterilir. Çünkü birçok adayın bu süreçte ilk odak noktası başarı sıralaması ve taban puanlarının incelenmesi olur. Etki alanı bakımından diğer unsurlara göre dar bir alana nüfuz etse de bu süreçte es geçmemen gerekir. Çünkü kontenjan sayısı azaldıkça adaylar arasında rekabet ortamının doğduğuna şahit olabilirsin. Eğer yapı yalıtım teknolojisi bölümünde geleceğini şekillendirmek istiyorsan bu bölümün kontenjan verilerini de analizlerinin içine dahil etmen gerekir. Çünkü yapı yalıtım teknolojisi kontenjan verisini bilmeden tercih yapmak sana birçok hata yaptırabilir. Sadece Konya Teknik Üniversitesi verilerini inceleyerek bu analizi tamamlayabilirsin. Çünkü Türkiye’de sadece bu eğitim kurumunda bölümün mevcut olduğunu görebilirsin. Konya’daki bu eğitim kurumuna yakından baktığında 31 kişilik kontenjanın var olduğu bilgisine ulaşabilirsin. Fakat burada dikkat etmen gereken konu kontenjanlarının her sene tam olarak dolmayışı olmalıdır. Eğer açılan kontenjan sayısı yeterince talep görmezse bölüm o dönem için kapanma riskiyle karşı karşıya kalır. Bunun bilincinde hareket ederek tercih listeni oluşturman gerekir. Bölümle ilgili daha fazla karşılaştırma yapmak istersen Kariyer.net sitesine göz atabilirsin. Üniversite rehberi sayfasını inceleyerek bölümünle ilgili birçok analiz ve dokumana erişebilir, kazanım sağladığın yeni bilgilerinle tercih sürecine yön verebilirsin.
Yapı Yalıtım Teknolojisi bölümü için her sene farklı taban puanları belirlenir. Öğrenciler 2023 yılında yapılan sınavla ilgili taban puanlarını araştırır. Yapı Yalıtım Teknolojisi Bölümü için 2023 senesi özelinde farklı taban puanları belirlenir. Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından belirlenen taban puan 217,358’dir. TYT sınavına giren ve 217,358 puan alan öğrenciler Konya Teknik Üniversitesinde okumaya hak kazanır....