Yazılım Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Yazılım Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Yazılım Mühendisliği

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Ada Kent ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (%25 İndirimli) (4 Yıllık)SAY25Dolmadı0
2Ada Kent ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY5298,07295271,595
3Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (4 Yıllık)SAY90383,22691101,327
4Afyon Kocatepe ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (4 Yıllık)SAY41356,75223137,116
5Aksaray ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (4 Yıllık)SAY67341,3923163,029
6Altınbaş ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY9352,36325144,278
7Altınbaş ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY42Dolmadı0
8Ankara Bilim ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY12417,0640565,660
9Ankara Bilim ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)SAY8Dolmadı0
10Ankara Bilim ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY56Dolmadı0
11Ankara ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (4 Yıllık)SAY67454,6309335,288
12Ankara ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (KKTC UYRUKLU) (4 Yıllık)SAY2300,18793264,391
13Ankara Yıldırım Beyazıt ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (KKTC Uyruklu) (4 Yıllık)SAY1298,21397271,108
14Ankara Yıldırım Beyazıt ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (4 Yıllık)SAY67448,7130539,558
15Antalya Belek ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (Ücretli) (4 Yıllık)SAY3Dolmadı0
16Antalya Belek ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY21Dolmadı0
17Antalya Belek ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (Burslu) (4 Yıllık)SAY6382,36106102,388
18Atatürk ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (4 Yıllık)SAY82358,75722134,028
19Atılım ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY11437,2674748,305
20Atılım ÜniversitesiYazılım Mühendisliği (İngilizce) (%25 İndirimli) (4 Yıllık)SAY55Dolmadı0

Yazılım Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin tasarımından geliştirilmesine ve sürdürülmesine kadar olan süreçleri kapsayan bir mühendislik disiplinidir. Bu bölüm, bilgisayar bilimleri, matematik ve mühendislik prensipleri temelinde öğrencilere geniş bir teknik bilgi yelpazesi sunar. Temel hedefi, bilgisayar tabanlı sistemlerin etkili bir şekilde geliştirilmesi ve yönetilmesi için öğrencilere gereken becerileri kazandırmaktır. Yazılım Mühendisliği uzaktan eğitim imkanı sağlayan üniversite seçenekleri sayesinde de dikkat çeken bir bölüm olmayı başarmıştır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Yazılım Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı

Üniversite ve bölüm analizini başarılı gerçekleştirmenin yolu taban puanlarını iyi kavramaktan geçer. Taban puanları bölümdeki en düşük puanı temsil eden parametre olduğu için sana gitmeyi arzuladığın fakültelerin profilini yakından gözlemleme fırsatı sunar. Bu yönüyle birçok araştırmalarda belirleyici rol görevi üstlenir. Yazılım mühendisliğini geleceğinde icra etmek istediğin meslek olarak görmek istiyorsan yazılım mühendisliği taban puanları listesinin üniversitelerdeki dağılımına göz atman gerekir. Hangi üniversitesinin kaç puanla alım yapmaya istekli olduğunu bilmek tercih sürecinde etkili kararlar almanda yardımcı olabilir. Sorman gereken sorular yazılım mühendisliği kaç puan ile alım yapıyor gibi genel sonuçlar içeren cinsten olmalıdır. Bu sorular vasıtayla yazılım mühendisliği üniversite puanları ile ilgili birçok cevabı kolayca bulabilirsin. İnternet dışında üniversitelerin tercih süreci yaklaştığı esnada kurdukları stantları takip edebilir, onlardan bilgi alarak fakültelerin taban puanları hakkında birçok yeni bilgi öğrenebilirsin. Ya da Kariyer.net’in sen ve senin gibi sınava giren adaylara yönelik hazırladığı verilere üniversite rehberi sayfası üzerinden erişim sağlayabilir, yazılım mühendisliği üniversiteleri taban puanları hakkında birçok hazır bilgiye kesintisiz erişim hakkından yararlanabilirsin.

Yazılım Mühendisliği Tercih Puanları

Üniversite tercihini yaparken gerçekten iyi bir liste yaratmak istiyorsan üniversitelerin sen ve senin gibi adayların daha bilinçli kararlar almasını kolaylaştırmak için paylaştığı taban puanlarını takip etmelisin. Bu veriler rastgele sayılardan oluşmuş bir topluluk gibi görünse de hayatının hangi yönde şekilleneceğini belirleyen üniversite tercihlerinde etkin rol oynarlar. Her yönden irdeleyip takip etmen gereken bu verileri görmezden gelmek hedeflerinden saparak istemediğin noktalara varmana neden olabilir. Bu nedenle yazılım mühendisliği puanları listesini incelerken ayrı bir parantez açarak irdelemek senin yararına olabilecek bir adım olarak görülebilir. Ayrıca taban puan verileriyle üniversitelerin puanlarını yüksek, orta ve küçük olarak derecelendirebilir, buna göre bir seçim stratejisi uygulayabilirsin. Özellikle yazılım mühendisliği bölümü puanları için bu taktiği kullanmak seni tercih yolunda hedeflerine bir adam daha yaklaştırabilir. Bu taktiği sadece puanlarla sınırlamayıp yazılım mühendisliği bölümü sıralama listesi için de deneyebilirsin. Yazılım mühendisliği tercih puanları sınava çalışırken nasıl bir yol izlemen gerektiği hakkında sana ipucu verebilir.

 

Yazılım Mühendisliği Başarı Sıralaması

Tercihini gerçekleştirirken yazılım mühendisliği taban puanları ile beraber incelemen gereken bir diğer unsur da genel sıralamanı gösterme vazifesini üstlenen başarı sıralamaları olmalıdır. Tıpkı taban puanları gibi nicel bir unsur olan başarı sıralamaları bazı yönleriyle taban puanlardan ayrılır. En belirgin ayrım etki alanlarında görülebilir. Genellikle taban puanlarının etkisi birçok adaya göre daha belirgin olsa da gerçekler düşünülenin tam tersi konumundadır. Taban puanları yakın olduğu zaman tercihleri belirleyebilecek tek unsur sıralama olacağı için etki alanın taban puanlarına nazaran daha fazla olduğu söylenebilir. Tüm bölümlerde olduğu gibi yazılım mühendisliği sıralama verisi için de aynı kural geçerlidir. Bu yüzden yazılım mühendisliği başarı sıralaması senin için yapacağın tercihlerde daima bir adım önde olmalıdır. Bu ilkeye dayalı bir çalışma modeli benimseyerek tercih listesi oluşturursan sonuçların seni memnun etme oranının kolayca artacağına şahit olabilirsin.

 

Yazılım Mühendisliği Tercih

Bütün hayatını değiştirebilecek potansiyele sahip olan tercih süreci üniversiteye girmeden önceki en kritik virajı oluşturur. Her ne kadar sıradan bir zaman dilimi gibi lansa edilse de listede yazacağın üniversitenin sırasının bile büyük önem arz ettiği bir dönemdir. Bu nedenle yazacağın her üniversitenin ve bölümün ne tür bir etki bırakacağının bilincine vararak hareket etmelisin. Seçimler konusunda az hata yaparak etkin sonuçlara ulaşmak istiyorsan taban puanın yanında sıralama ve kontenjan gibi unsurlara bakarak bir liste hazırlamalısın. Sadece puanlara yönelik basit bir çalışmayla bu işten sıyrılamayacağını bilmen gerekir. Manisa Celal Bayar Üniversitesindeki 4 yıllık yazılım mühendisliği bölümü durumu ele alabilecek en iyi örneklerden birini teşkil edebilir. YKS sınavında verdiğin cevaplar üzerinden 350-380 arasında bir ham puan elde etsen bile sıralamada adın ilk 70.000 içinde geçmiyorsa bu fakülteyi listene eklemenin bir anlamı olmayabilir. Çünkü son yıllarda başarı sıralamasının bir hayli yükseldiğini hesaba katarsan üniversiteyi kazanmak için oranların üzerinde sıralama elde etmek gerçeğini unutmamalısın. Eğer orta derece bir puan ile sıralamaya sahipsen Elazığ’da bulunan Fırat Üniversitesini, Kırklareli Üniversitesini, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ve Gümüşhane Üniversitesini makul seçenekler fanusuna yerleştirebilirsin. Böylelikle yazılım mühendisliği tercih listeni doğru metotlar kullanarak gerçekleştirebilir, hedeflerine yürüdüğün bu yolda mutlu bir hayatın kapısını aralayabilirsin.

Yazılım Mühendisliği Kontenjan

Tercih döneminde hedeflenen üniversiteye girişlerin hesapları yapılırken genelde pek dikkate alınmayan unsurlardan biri olan kontenjan terimi sayısal rakamlardan oluşan bir parametre özelliği taşır. Bölümdeki maksimum kişi kapasitesinin bilgisini öğrencilere sunmasının yanı sıra sınava giren adayların tercihlerini yaparken dikkatli olmalarını sağlayabilir. Şöyle ki, istediği bölüm için az kontenjanı gören bir aday tercihini daha fazla kontenjan içeren başka bir üniversite adına kullanabilir. Bu yönüyle adayları bazı konular konusunda uyararak onların daha akılcı kararlar alma konusunda destek sağlayabilir. Bu durumu en iyi betimleyen iki üniversite Gümüşhane Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesidir. İstanbul’da elit bir kurum olarak eğitim hizmeti sunan Bahçeşehir Üniversitesi, yazılım mühendisliği bölümü için 2022 yılında kabul ettiği kişi sayısı 15 rakamıyla sınırlı iken Gümüşhane Üniversitesindeki aynı bölümde bu rakam 62’dir. Bu suretle Gümüşhane Üniversitesine girişlerin Bahçeşehir’e kıyasla bir parça daha kolay olabileceği sonucuna varılabilir. Sen de yazılım mühendisliği bölümü tercihlerinde daha makul hedefler için yazılım mühendisliği kontenjan verilerine göz atabilir ve kendine uygun sayıda alım yapan fakülteyi listene ekleme yapabilirsin. Üniversite tercihlerinde daha fazla yardım almak istiyorsan tercih motoru sayfasını inceleyebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 sınavı Yazılım Mühendisliği bölümü taban puanları nedir?

Yazılım Mühendisliği bölümünü Ankara Üniversitesinde okumak isteyen öğrencilerin sayısal alan sınavından 477,779 taban puan elde etmeleri gerekir. 419,229 taban puanını alan öğrenciler bu bölümü Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde okumaya hak kazanır. Bu bölümü İnönü Üniversitesinde okumak isteyen öğrencilerin alması gereken taban puan ise 396,235 olarak belirtilir. Karabük Üniversitesi tarafından belirlenen taban puan 397,996’dır. Sayısal sınavından 442,671 puan alan öğrenciler ise Manisa Celal Bayar Üniversitesinde okumaya hak kazanabilir....